reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Sylwia ale dzisiaj byłaś na szczepieniu to lekarz musiał widzieć ile mały waży.Nic nie powiedział? Ja bym się przeszła jeszcze raz i zapytała. Nawet tak dla świętego spokoju, żeby się nie martwić.

Kasia a co Oliś chce-siostrę czy brata?:-)

Sylwia a moze cos zle zrozumialas z ta waga albo ktos sie pomylil przy wazeniu? mysle ,ze dla pewnosci spytaj jeszcze dokladnie o ta wage.mam nadzieje ,ze to pomylka i dokarmianie okaze sie zbedne;-)
A my dalej czekamy na wyniki.Niby juz sa ale mezowi przez telefon nie podadza wiec musimy czekac az jego lekarz je odbierze i potem wieczorem do niego bedziemy dzwonic:dry:
A u nas piekna wiosna.W koncu kwitna pod domem krokusiki no i wczoraj i dzis caly dzien na dworzu siedzielismy:-):tak:

hehe Chlopaki sa fajne:tak:;-) Ja chcialam miec parke ale jakbym miala wybierac miedzy dwoma chlopcami a dwoma dziewczynkami to zdecydowanie wole ten pierwszy wariant:-)

Sylwia u nas też było dużo nieprawidłowości w wadze Olisia, w ciągu jednego dnia ważył raz 3950, za chwilę 4100g, a za kolejne 5 minut 4370 :crazy: Health visitor skierowała nas do szpitala gdzie wyszło, że Młody waży 4200g, po kolejnych 4 dniach ważył 4105g, a w piątek 28 marca 4400g (1,5 tygodnia po poprzednim ważeniu)... I weź tu bądź mądra, ja podejrzewam, że jest to po prostu kwestia sprzętu. Aż się zaczęłam zastanawiać czy nie kupić sobie wagi, w końcu jakbym Go ważyła sama najlepiej bym wiedziała ile przybiera na wadze.

Stefanka dzieki za info. Kupialm dzis butle 260 aventa ze smoczkiem nr 2 i do tego dokupilam (bo nie mozna kupic samych butelek, ani takich ze smoczkiem przeplywowym) 2 smoczki trojprzeplywowe do kaszki. Dzis wieczorkiem poprobujemy i zobaczymy.

Viki ja bym pojechala. Damianek bedzie sie lepiej czul a i Pawelek powdycha powietrza na morzem.

Magda super, oby tak dalej. Trzymam kciukasy.

Kasia dobrze ze sie nie zdecydowalas i nie ryzykowalas. Nigdy nic nie wiadomo, z tymi poronieniami to jest tragedia, ja przezylam 2 i wiem co mowie. A tak masz cudownego Olisia przy sobie.

Daszka u nas nie ma problemow z wiatrem, tylko my jezdzimy ciagle gondola i jak jest zalozony przykrywka to tam jest taki niewysoki kolnierz sztywny i chyba przez to wiatr w srodku nie hula.

Sylwia to rzeczywiscie niewiele, a lekarz nic nei powiedzial, nie kazal wiecej karmic albo np dodatkowo w nocy??. U nas zawsze przy badaniu przed szczepeiniem lekarz jak go bada to sprawdza tez przyrost wagi. Gratuluje dzielnego maluszka.

My dzis podobnie jak wczoraj zrobilismy paro godzinny spacer z przerwa na butle w polowie u moich rodzicow.
Super jest jak taka piekna pogoda.

A jak Wam cos powiem to powiecie ze zwariowalam. Zaraz przyjedzie meza brat z zona (jego zona to moja przyjaciolka ze szkoly a teraz jestesmy szwagierkami) i corcia 10 m-czna i bedziemy grilla robic :tak::-D:-D. Zjemy oczywiscie w domu ale jak panowie beda grilowac miesko to my pospacerujemy z maluszkami po podworku.

Kurde dziewczyny już wymiękam. Młody ma dziś taki dzień że normalnie zaraz oszaleję. Ciągle się złości. Nawet na spacerze nie chciał spać. A teraz już nie wytrzymałam i leży sobie sam w łóżeczku i drze się. Ale ja już nie mam siły bo co bym nie robiła to mu nie pasuje.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Ja nie widzialam sie dzisiaj z lekarzem tylko z Health Visitor ( to jest cos na zasadzie moze pielegniarki wyspecjalizowanej na opieke nad dzicmi). Ona zwazyla, wpisala wage do ksiazeczki i powiedziala ze jest wszystko ok:szok::szok::szok: Ja do niej mowie ze jak ok, skoro tak malo przybral. A ona ze ciagle miesci sie w normie wiec nie ma powodow do obaw, ale JAK CHCE!!!!! to moge go troche dokarmiac sztucznym, ale nie musze bo ciagle jest w normie. Ale ja nie chgce czekac az bedzie za chudy i wtedy dzialac!!!!! :angry::angry::angry::angry:
Tak mysle ze moze pojde tam znowu w piatek, zeby sprawdzic ta wage jeszcze raz.
Poki co to bede mleko odciagac laktatorem zeby byc pewna czy zjadl cala porcje.

kacha_wawa trzymam kciuki za dwie kreseczki:))) Ja mysle ze fajnie miec parke szczegolnie jak brat jest starszy i opiekuje sie siostra:))

Jutrzenka grill w srodku tygodnia???:-D:-D:-D:-D Hmmmm. tez bym sobie wsunela takiego szaszlyczka np. mniam mniam

Do góry