reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Stefcia- no nie wiem czy królewna Gaja chciałaby mieszkać w tipi...;-) no i gdzie się ta kanapa(fajna) zmieści, hę?
Weroniczka - jak się cieszę, będziesz chciała znać płeć? tzn czy czekamy jeszcze parę tygodni czy mamy zgadywać jeszcze pół roku?:-D
Magdalenka... basen... uuuuuuuu ila ja już nie pływałam...

a my dzisiaj na szybkich zakupach. Mąż kupił sobie 2 polarki... w domu przymierza i zawiedziony mówi że są babskie(!), bo suwak jest z innej strony(!). no to mówię sprawdź na metce czy męski czy babski (bo się juz zdenerwowałam). Pisze - męski. No to Ł na to ze się pomylili przy metkowaniu(!!!) Ja wysiadam z nim, no i mówi że teraz JA mam 2 nowe polarki(!) a ja nie chcę. Nie wiem jak mu przetłymaczyć, na szczęście poszedł do pracy...:eek:

buziaczki Kobitki

ooooo ile osób odwiedziło nasze drzewko fiufiu a ten buziaczek z rana jak smietana naprawde;-);-);-);-);-)
moja mała własnie zakonczyła 30 płacz a raczej wycie ryk szokozja nie mogłam jej uspokoic chciała jesc to dałam jej cyca a ta zaczeła mnie gryzc i zabrałam i jak sie rozryczała ze mówie wam teraz spi nakarrmiłam ja na spiaco ;-),tak płakała az sie zanosiła teraz co jakis czas budzi sie z płaczem
moja bidulka:-:)-:)-:)-:)-(
MóJ IDOLU ciesze sie ze wszystko ok trzymam kciuki zeby dalej tak było:tak:;-)
Daszka:-D:-D:-D dobry ten twój maz hihi
Stefanka taka fajna kanape chcesz wstawic do tipa(tipi?)jak to sie pisze ?????POMOCY p.profesor z czerwonym długopisem hophop gdzie jestes(wiadomo ze chodzi o .... Z HIHI CIEKAWE CZY SIE KAPNIE ZE TO DO NIEJ????????)
dobra ide obrac ziemniaczki i dokoncze obiadofffffff hihi

Hihi Daszka jak dzieci :-D

Weroniczka żeby zdrowe było :tak::tak::tak: no właśnie, chcesz wiedzieć?

Stefanka owocnych poszukiwań..może trafi Wam się jakiś zacny szałasik wart takiej sofy :tak:

No to sobie popływałam...w prysznicowym brodziku - ot cały mój basen w ogrodzie :-D :-p
Dota jak tam u Was nad morzem?? ach już chce tam być!

Była u mnie przed chwilą teściowa, zachwycała sie jak to Wiktor pięknie opowiada i mówi że dziecko jej sąsiadów już takie duże (ponad rok) i nic nie mówi tylko piszczy przeraźliwie. To ja na to że właśnie moja mama się dziwiła, że spotyka w piaskownicy dzieci roczne, dwulatki które nic nie mówią tylko stękają.
No to się teściowej przypomniało, że oglądał program - jakiś lekarz się wypowiadał - że "pokolenie czarnobyla" rodzi dzieci z niedoborem jodu, co wpływa niekorzystnie na tarczycę i przez to długo nie potrafią mówić.

Słyszałyście coś na ten temat?? Bo zaciekawiło mnie to, a znając moją teściową to mogła dużo poprzekręcać :sorry::dry:

Ostatnia edycja:
Hmmm. Z tą płcią to właśnie sama nie wiem:sorry::eek::eek::eek: Z jednej strony chciałbym wiedzieć ale jeśli ma być chłopak to przynajmniej przez pół roku będę sięmiło łudziła że będzie dziewczynka. Zobaczymy. Mam jeszcze dużo czasu do namysłu:tak::tak:

Magda-lenka jeśli tak jest jak mówi Twoja teściowa to mój synek i dzieci mojej sisostry są wyjątkami:tak::tak: Wszyscy mówili bardzo szybko i bardzo dużo.:sorry2::sorry2::sorry2: Czasami ma wrażenie ża zbyt dużo:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: bo nie ma chwili ciszy w domu;-);-);-);-)

Weroniczka to się tylko cieszyć ze takie małe gaduły po domu biegają :-D Może Ty jesteś okazem zdrowia :tak: A może to bzdury z tym czarnobylem, fatem jest, że dużo dzieci późno zaczyna mówić. Moim skromnym zdaniem jest to wpływ telewizji...gdzieś czytałam że dziecko, które jeszcze nie mówi oglądając tv kojarzy dźwięk z obrazem i trudo mu to potem rozgraniczyć i nie potrafi wypowiedzić się bez obrazu. I może te niemówiące dzieci są dziećmi rodziców, którzy stosują tv jako formę uspokajacza :dry:

A mam jeszcze pytanie..prałyście może adidasy w pralce??

Ostatnia edycja:
Magdalenka możlwe z tym tv bo ani moje dzieci ani mojej siostry tv praktycznie nie oglądają. Staś zaczął dopiero jakieś trzy miesiące temu oglądać i to też tylko raz dwa razy w tyg. góra po pół godziny:tak::tak::tak: Za to książki są bardzo często czytane. Ja Stasiowi czytałam książki kilkunasto stronicowe ( Martynki) jak miał półtora roku i on już wtedy je doskonale rozumiał.:tak::tak::tak: No i rozmawiam z nim na okrągło i o wszystkim.

A co do adidasów to moja mama pierze je często w pralce:tak::tak::tak:

o i widzisz potwierdzasz moja teorię :tak:
słyszycie dziewczynki? telewizja jest be!

o a jak się do tego zabrać (tego prania) poprostu można wrzucić te buty do pralki, czy w coś wsadzić? powyjmować wkładki, sznurówki?

hej
ale upał byliśmy na spacerku mały spał w cieniu amamusia się opalała ale już nie mam siły taki skwar:cool2::cool::eek:
Magda
możesz je włożyć np w jakąś poszewkę od poduszki
a z tym Czarnobylem to bzdura może pokolenie z bliskiej odległości Czarnobylu ale tak naprawdę to my niewoiele tych radioaktywnych związków przyjeliśmy a po to tez piliśmy wszyscy cos takiego czarnego (ake nie pamiętam jak sie to nazywało) jakoś dzieci z dwoma głowami się nie rodziły a zapowiadali że będa:-D

a byliśmy u lekarza mały ma za mało żelaza i dostał syrop z żelazem ma brac przez miesiąc i jeść żłótko 3 razy w tygodniu

reklama
Witamy wszystkie Mamusie i Dzieci :)
Dawno sie nie odzywalysmy ale to dlatego ze Zosia przyslonila mi cale zycie a do tego chce poswiecic jej kaza chwilke bo od wrzesnia ja wracam do pracy a Zosia idzie do zlobka :dry::sorry2: Im blizej terminu tym jest mi ciezej... Dzis w nocy nie moglam spac i myslalam o tym. Ale nie wazne.
A co tam u Was? Czy ktoras z Was juz pracuje?

My mamy juz 4 zabki...2 jedynki na dole i 2 dwojki na gorze :)

Pozdrawiamy

Do góry