reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Oj Monia jak ja Ciebie rozumiem:-:)-:)-:)-:)-(
Z tym, że ja teoretycznie nie powinnam miec pretensji bo przecież on pracuje:wściekła/y::wściekła/y:
Jak oni nic nie rozumieją:no::no:
Brak słów:-:)-(

reklama
Sylwia tak, tak!! On przecież pracuje !!! A ja za przeproszeniem leżę do góry d... No i przecież on musi mieć czas na swoje hobby a ja mu zazdroszczę bo nie mam swojego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No po prostu szkoda gadać ... i nie przetłumaczysz za żadne skarby!!!
Już wracają ... ciekawe co mu mamusia do głowy natłukła ... ???

stefanka moja je tak:
8.00 - 150ml mleka
12.00 - 180-250ml zupki/obiadku
16.00 - 90-120ml mleka
19.30 - 180ml mleka z kaszka i kleikiem z łyżeczki, wychodzi w sumie grubo ponad 240ml
No i tak wogóle moje dziecko juz od tygodnia nie je wogóle w nocy:szok::-D:szok::-p
A jesttak od kiedy na kolacje dostaje mleko z kaszka i kleikiem takie geste ze łyżka staje:-D zanim nato wpadłam miałam takie ryki przy jedzeniu z butli ze szok!! Wogóle moja gwiazda od kiedy nauczyła sie jeśc z łyżeczki obiadki to ona od tej pory butle ma w d....:wściekła/y: tylko rano zjada spokojnie bo o 16 zawsez wojna z butelką:-D Dorosła sie znalazła, z butelki jedza małe dzieci, ona juz nie bedzie, wredota

Monia współczuje, w sumie kiedys tez miałam podobnie, że on pracuje i niema siły mi pomóc nawet talerza umyć, a ja jak zwykle niby nic nie robiłam, tylko kto prał, sprzatał, gotował i pod nos podstawiał, zmywał, robił zakupy i jeszcze w pracy mu pomagał:confused::wściekła/y: tego nie widział, zawsez według tych palantów le żymy dupami do góry a wszystko sie cholera chyba samo robi

Magdalenka witaj z powrotem :-D
Moniu doskonale Cię rozumiem, T. też ciągle przy gierkach siedzi i doprowadza mnie tym do białej gorączki :wściekła/y: A najgorsze jest w tym wszystkim, że na BB nie mogę w tym czasie wejść ;-)
Stefanka co do Twojego pytania to może Gajutkowi zamiast dodatkowych słoiczków dać kaszkę łyżeczką? Ale uważam, że Gajutek naprawdę sporo je. U nas mleko tylko po południu i na noc, rano jest kaszka, później obiadek, mleko, owoce i mleko. Dodatkowo przy każdym posiłku Oliś wypija soczek, do niedawna było to 60ml, ale teraz zrobił się z niego prawdziwy pijak i wypija 120ml ;-) Za to dzięki temu mamy codziennie piękne, wielkie, śmierdzące kupsztale ;-):-p

atata, sylwia i monia kobitki to oni WSZYSCY są tacy sami... ja pracuję ty zajmujesz sie domem i dzieckiem... on 8 godz ja 24, on odpoczywa ja haruję nadal :angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mała śpi on nadal na komp gra lub obstawia te durne zakłady, idzie na mecz, na ryby, myje auto, itd a ja nadal w garach, pieluchach :wściekła/y::wściekła/y: oj nie tak sobie wyobrażałam zabawę w dom :dry::dry:
ostatnio sie wycwaniłam :sorry2::cool2::cool2: nie ma obiadu, gary myję jak wiem że mała wstanie i MUSI do niej on iść bo woli już 20 min z nią niż szorowanie garów :cool2: piszę listę zakupów i sama mam sklep w d... :sorry2::-p:-pjak idę do lekarza albo do urzędu to nie ma mnie 3 godz a nie pół :-p choć dałabym radę wrócić wcześniej :cool2::tak::-D:-D oł jee ale dopiero niedawno na to wpadłam bo wcześniej tyrałam jak niewolnik :dry:

edit.
a co sie dzieje z elcią? wakacjuje się? bo niedoczytałam chyba :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Pryzybelka witaj ponownie, strasznie dlugo nas zaniedbywalas ;-):-)

Stefanka moj zarlok dzis np jadl tak:
8 - 180 mleka
9:30 - deserek
11 - 120 mleka
12 - 1/3 banana i kilka borowek
13 - obiadek (maly sloiczek)
15 - 150 mleka
18 - 140 mleka
21 - 100 mleka + 2 miarki kaszki ryzowej

On je roznie, czasem ma takie fazy ze po 180 zjada przy kazdym karmieniu.

Dziewczyny wspolczuje, moj tez co prawda wiekszosc dnia po pracy na kompie spedza ale na szczescie nie wychodzi sie szwedac poza domem a i z Kubusiem sie chetnie bawi wiec nie narzekam, choc spiecia sie zdarzaja jak w kazdym zwiazku.
A od poniedzialku ma m-c urlopu wiec bedzie z malym siedzial jak ja bede w pracy.

Dzis byla u mnie taty siostry i przyniosla Kubusiowi Garnuszek na klocuszek Fishera, ale synek sie cieszy jak mu to daje do zabawy, to jest tym zachwycony.

A ja jestem bez telewizji. Pierwszy raz mi sie zdarzylo zapomniec zaplacic rachunek (termin minal 18 lipca) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i wylaczyli mi cyfrowy polsat :szok::szok::szok::-D:-D:-D. Kurde jakos tak dziwnie bez tv, jutro maz podlaczy kabel od zwyklej anteny z 7 kanalami. A i dzis zrobilam juz przelew wiec moze w poniedzialek odzyskam lacznosc telewizyjna ze swiatem. Ale skleroze to ja jednak mam :-D:-D:-D:-D

Dobry wieczor, A tu nikogo??? :confused: Pustki! Ostatni post o 20:41?:szok: Haloooo!!
A moj tadek niejadek je :
8:00 piers
10-10:30 kleik lub kaszka na mleku mod. ok 200ml
13-13:30 zupka lub danie ze sloiczka
16:00 jakis owoc lub deser ze sloiczka
18:00 piers
20:00 kleik lub kaszka na mleku mod.ok 200ml
I w nocy ze 3 razy piers. Butelka mleka to wrog publiczny nr 1, nie wiem juz jak go mam do butli przekonac, normalnie rece opadaja...

Pewnie wszystkie mają stosunkowo udane noce ;-):-D
A ja mam chwilę przerwy w użeraniu się z Oliśkiem, zgaga moja kochana jeszcze nie śpi i w najlepsze się bawi na sofie :baffled: Kurcze już nie wiem co z nim zrobić, żeby zasypiał tak jak kiedyś. Dajcie mi te ząbki bo nie wyrobię...

Buziaczki przeogromne, przesłodkie i wogóle naj naj naj dla naszego jedynego w swoim rodzaju, wyjątkowego PREZESA

8:00 piers
18:00 piers
I w nocy ze 3 razy piers..

Z kurczaka???:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Z tymi facetami to widzicie jest tak, że hmmm, chyba nigdy nie jest idealnie:baffled:
U nas zawieszenie broni:-):-) No i pewnie bedzie teraz spokój na jakis miesiąc:-p

Miłej niedzieli kochane moje:-):-)
Ja dzisiaj na obiadek do restauracji idę z moim mężem:tak::tak:

reklama
WITAM!!!!!!!!
WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA OLISIA DUŻO ZDRÓWKA I UŚMIECHU
A z tymi facetami to urwanie głowy gorzej niż z dziećmi:tak::-)
U nas flacha jest tylko 2razy rano i wieczorem mleko z kaszką:tak::tak:
PRYZYBELKO i MAGDALENKO witajcie:tak::-)
MIŁEJ NIEDZIELKI!!!!

Do góry