reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

elo babeczki my juz od 5,30 na otwartych oczach hihihihih
co do leków to my uzywamy w razie potrzeby ibum i czopki paracetamol i jeszcze vibrucol ale to tez w razie koniecznosci:)
a co do jedzenia to
6-8 2 lub 3 kanapki z wedlinka i serkiem ,pomidorem , paróweczki
10 banan ,paluszki pomarancza
11-11,30 200ml kaszki na gesto łyzeczka
15-16 obiadek (je wszystko najchetniej rosół z makaronem)
17-18 jabłko , danio
19,30 300ml kaszki na gesto łyzeczka:)
do tego z 0,5 l picia a pije róznie soki napoje herbatki i wode tez ale do lata przejdziemy na sama wode :) i tak jak pisza kolezanki woda -zdrowsza:)

głowa mnie boli :( wczoraj tez bolała:( to przez ta pogode juz mam jej dosyc:(
a wiecie ze ja od 3 dni chodze spac o 22 :o ło matko jakis spioch sie ze mnie zrobił :) pomietam ze tylko ja byłam w ciazy to tak mi sie spac chciało :) hihihihih a @ mi sie spóznia 5 dni hiihihihihihih

reklama
witam Was kobialki ;-)

Stefcia ja ostatnio bywam obecna nieprzytomna :wściekła/y::wściekła/y:, sezon nadpłat w pelni wiec u mnie w dziale sezon zajęc, ksiegowania, a oprocz tego codzienna praca w mega ilosciach :no::no:. Poza tym zastepsto kierownika dowalilo mi roboty ale niestety nie dolozyli mi kasy ale coz, takie zycie.

Kasia moze za slodkie te soki sa i Kuba niema apetytu, poza tym herbatki tez sa slodzone i ja ich wogole nie kupuje :no:. Wody nie probowalam dawac wiec nie wiem czy by chcial, ja kupuje Gerbery i inne oczki bez cukru i dolewam mu wody zeby nie bylo takie slodkie

Elcia jak ja bym tak rani wstawala to tez bym wczesnie spac chodzila

do roboty czas :crazy:

mielgo dna

hej

my już na nogach też od rana ale wyjątkowo to kuba dzis dłużej chciał pospać bo wtał o 7 dopiero
pojechaliśmy już po paszporty więc możemy sie wybierać na wojaże:-D:-D

kasia kuba je tak
rano o 7-8 mleko 200 z kaszą
10-11 zupka cała micha albo jajecznica z chlebkiem albo kanapka z wędlinką + herbatka
0k 14 obiadek
ok 17 owoce lub kisiel lub ciasto z owocami czasem dojada obiad którego nie chciał zjeść wcześniej
ok 20 mleko 240 z kaszą

między posiłkami daję mu paluszki lub chrupki ale rzadko też dużo pije ale robię mu herbatki owocowe i mało słodze
poza tym kuba nie dostaje żadnej czekolady wafelków ani nic w tym guście

hej
u nas drugi dzień bez gorączki -ale za to rano-BIEGUNKA!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i to sama woda!!!!-dzięki Bogu tylko raz...jak wstał.dałam mu Orsalit i nifuroksazyd-to co brał ostatnio przy biegunce,żeby mu to jakoś zatrzymać.
od 13-ej przyjmuje nasza pediatra....jedziemy...odebrać wyniki z krwi posiewy moczy i na wizytę.
młody właśnie zasnął.położyłam go teraz żeby na wizycie u lekarza mu się nie zachciało.
dziś c.d.wypadków....młody przewrócił sobie walizkę ze sztućcami na nogę...i paluszki go bolały,chyba już zapomniał szczęście:-(-no i zwalił mi świeczkę która się zbiła i skaleczył się w paluszek :crazy::baffled:

Grzechotko-my też nie dajemy czekolady.
Elcia-to może teścik czas zrobić????
Jutrzenko-staram się robić takie pół słodkie-Kubusie pół na pół z wodą mineralną i soki też mineralną rozcieńczam.
Stefanko-jak tam rola misia żeby Cię tylko za mocno nie zmoczyli :-D:-D:-D
emot60.gif

a ja wam powiem że ta nowa woda kubuś dla dzieci ma bidon niekapek i naprawde niue kapie nawet jak sie otwarta butelką w dół potrząsa:-D:-D
niby bez konserwantów jest i żeczywiście na etykietce nie widziałm nic z E tylko trochę mocno słodka ale rozrabiam mu ja ze zwykłą wodą ale ma frajde pijac z takiej butli:-D:-D
elcia no może sie nowy suwaczek pokaże:-D:-D

a u nas znowu leje tragedia mój brat jest na krecie w podróży poslubnej i co dziennie przysyła sma a jak to goraco i cudownie jest i jak sobie nurkuja i pija driny wrrrrrr:angry::-D

Grzechotko-a zobaczysz jakie foty przywiezie!!!!-J brat był w tamtym roku!!!-szok jak tam pięknie!!!
co do wody to też sie nad nią zastanawiałam....ale nie wiem???
muszę Cie pocieszyć u nas też taka paskudna pogoda!!!

witka

u nas tez woda kubuś już sprawdzona:-)
a co do krety to tez się nad nią zastanawialiśmy ale jednak wybralismy majorke :tak:no wlasnie i im blizej wylotu tym mam większego pietra:baffled:

a mam pytanko do dziewczyhn "latających" z dziećmi czy w bagazu podręcznym moge miec słoiczek dla pawła z zupką czy mi go wywalą?no i sok w niekapku?czy tez nie wolno?

kupilam sobie wczoraj strój kąpielowy, kilka pierdul, dzis jeszcze zakupilam okulary słoneczne bo mialam takie bez filtra byle jakie, tak wiec juz chyba jestesmy w miare spakowani, jeszcze kosmetyki i inne drobiazgi i jutro o 9 rano wyruszamy na okęcie:-)

dobra zmykam na obiadek , dzis mamy zapiekanke makaronową z miesem mielonym - tak na szybko:-)pawel spi wiec spokojnie wszyscy zjemy bo z nim ostatnio jest masakra...krzyczy, karmic sie nie da bo chce jesc sam...

milego dzionka lasencje:-)

a elcia czy ja dobrze czytałam ze 5 dni opóźnienia? hehehehehehehehe

reklama
viki ale wam fajowo mmmmm

a mnie sie nudzi strasznie nic nie mam do roboty nic a nic zimno wieje wiec nie chce mi si e na spacer wychodzić

jeny ale mi sie nudziiiiiiiiii:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Do góry