reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Jutrzenka Marcel uwielbia takie cheriosy zbożowe I daję już normalne mleko:tak:
Poslij mi ze dwa gołębie:-D

Paula jeszcze nieoficjalnie ale dowiedzielismy się że dostaniemy:tak: Jeszcze kluczy w łapie nie mam ale w myślach już się przeprowadzam:-D

reklama
Ja też się witam.

I chyba się nie będę rozpisywać bo dzieci marudzą że chcą na cmentarz iść. A mnie się nie chce bo w Krakowie nie mamy nikogo pochowanego. Co roku jeździmy na groby do Ropy ale w tym roku jest tam remont podłóg i Małgosia nie miałaby jak raczkować:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: Tak więc pójdziemy sobie tylko na mały cmentarz blisko naszego osiedła zapalić symboliczny znicz i tam się pomodlimy za naszych bliskich.
A teraz zmykam robić obiad choć w ogóle mi sięnie chce.

Jutrzenka, a podrzucaj tą swoją stertę do prasowania i tak się nudzę ;-):-)
Agata Oliś też miał ostatnio jakąś fazę na niejedzenie, trwało to ponad tydzień i nagle z dnia na dzień jak się pojawiło tak przeszło:tak: Dorośleje Ci Córa i zaczyna swoje rządy wprowadzać ;-)
No, no Viki to dzisiaj będziesz szalała :-p:-) Będzie ostra jazda bez trzymanki ;-):-p
Przesyłam Wam Wszystkim buziaki i idę obijać się dalej :tak:

ufff ale sie najadłam:)) PAULA u nas tez to samo:) i na deser murzynek ale taki w wafelku:))a ciasto tp na zimno serniczek mamy i zapraszamy

bylismy na spacerku jeny ale chłód niewiem jak ja wytrzymam zima brrrrrr

noi ide odpoczywac :))buziaczki wpadne wieczorkiem

No i ni poszła na cmętarz bo zrobiło się za późno dla Małgosi i mąż zabrał tylko chłopców. Powiem Wam że brakuje mi dziś wizyty u dziadków na cmentarzu w Ropie. Od wielu lat co roku tam jeździmy. A przy okazji organizujemy zawsze przyjęcie urodzinowe moich rodziców ( 30,31 pażdziernik) mojej siostry i moje ( 4 i 11 listopad). I teraz trzeba będzie jakoś to inaczej zorganizować.

Ja tyle razy myślałam o tym żeby zadac Wam pytanie i ciągle zapominałam:wściekła/y:

Jak u Was jest ze smoczkami??? Pamiętam że Oliwia Elci porzuciła już dawno a reszta???
Marcel do spania obowiązkowo i jak czasami muli na kanapie przy bajkach no i w samochodzie obowiązkowy zestaw smoczka i pieluchy:-D, ale i tak jest postęp bo jak się bawi to sam oddaje:tak:
Raz próbowałam go oduczac i maczałam smoczka w soli ale był straszny ryk i wkońcu cwaniak wytarł sobie o bluzkę i wsadził do dzioba:-D

To ja mam luzik, Olisiński od samego początku za smoczkiem nie przepadał:-) Sylwia życzę dużo cierpliwości, bo pewnie łatwo z oduczaniem nie będzie ;-)

Sylwia Julka jeszcze niedawno smoka używała ale teraz już go tylko nosi w rączce jak jej się przypomni że coś takiego jest ;-):-) Sama go odrzuciła... :blink: Jak usypia oddaje mi butelkę z piciem i monia i się układa... ;-):tak:
Miałam plana że jak smoka będzie ciumała to pójdziemy do sklepu z zabawkami i wybierze sobie jakąś zabaweczkę a w zamian odda pani smoka;-) ale nie ma takiej potrzeby ;-)

I po cichu gratuluję własnych czterech kątów ;-)

Weronika w przyszłym roku pojedziecie ;-)

Elcia jak to murzynek w wafelku? :dry::blink:

Jutrzenka co do płatków to myślę że już swobodnie możesz dawać. Przecież większość to zbożowe ;-) Julka już dawno szamała kukurydziane. I na sucho i z mlekiem.
Niedawno jadła Fitella czy cóś takiego. Z truskawkami ;-) A kulki Nesqik to muszą być zawsze w szafce bo częsko krzyczy "Konki i mleko chcę!" :-D
Zazwyczaj kończy się tak że ja zjadam kulki a ona wypija kakao z miseczki :-D
Ale czasem zjada i kulki.

Ostatnia edycja:
reklama
witam

Sylwia u nas smoczek tylko do spania :tak::tak:, jak sie bawi to nie, wogole nie ma go w zasiegu wzroku zeby nie kusil. Lezy na stale w lozeczku i jak idzie spac to go bierze a jak wsanie i chce wyjsc to go oddaje :tak::tak:. I dzieki za info dot platkow, :tak: te cheriosy miodowe dajesz?? i nie uczula go??

Paula dzieki :tak: a na zwyklym mleku dajesz?? jakie kupujesz??

a zagotowujecie to mleko przed podaniem ?

Do góry