reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Cześć dziewuszki.
Muffinki upieczone, dom posprzątany a obiad zjedzony.
Czekam wlaśnie na siostrę zeby ścięła mi włosy. Paula siostra nie jest fryzjerką ale od dawne mi włosy podcina i jeszcze nigdy się nie zawiodłam na niej. A farbę sobie kupiłam w kolorze migdałowego brązu:tak::tak::tak:

Tak a propoz sprzątania to się przed chwilką wkurzyłąm na mojego R bo odkurzał w domu i jak zwykle zrobił to tak że przejechał odkurzaczem dookoła rzeczy leżących na ziemi. Skutek tego taki że 15 min po jego odkurzaniu wymiotłam z samej kuchni jeszcze szufelklę śmieci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I to samo w przedpokoju koło butów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
cześć babolce
melduję że nocka przespana!!! :-):tak:-nie było tego dręczyciela na szczęście.
a ja tak spałam jak kamlot....nawet nie słyszałam że J rozbił sie na schodach :szok::-D
młody nad ranem się budził-bo ma jakąś manię .....trzeba go trzymać za rękę podczas snu...:dry::dry:nie wiem skąd mu się to wzięło....????
u nas dziś dzień sprzątania,ale większość J robi.-cieszy mnie to bardzo.
ja tylko zimne nóżki zrobię i będzie dzień zaliczony.
kurcze muszę kogoś do pralki wezwać -to woda mi sie leje spod spodu????:szok::wściekła/y:
chyba trafi się rozejrzeć za nową.

miłego popołudnia.

hej kobietki!

katar przeszedł ale wczoraj kinię rozłożyło totalnie :-(
na wieczór, ok. 18 dostała 39 st. gorączki
syropów pić nie chce więc dostała w tyłek czopa ;-) niby dawkować co 8 godzin (ma już te mocniejsze) ale po 4 godzinach przestał działać i jak zasnęła na noc to bardzo się męczyła :-( chłodziłam jej czoło, założyłam na nóżki skarpety bo miała lodowate stopy, wysmarowałam pulmexem stopy, brzuszek i plecy ale czoło miała bardzo rozpalone i dostała dreszczy :-(
wybudziliśmy ją bo postanowiłam dać jej znowu coś p.gorączkowego
strzykawą dostała ibufen, popiła wodą, położyłam ją i wszystko zwróciła :sorry2:
rany! całe łózko i młoda do przebierki :baffled: maskara normalnie!
skutek taki, że spałyśmy w dużym pokoju a t. skulony na suchej części materaca w małym :sorry2:
ale jak już zasnęła (nic nie podawałam) to spała smacznie do rana. miała gorączkę bo czułam ale się nie budziła, nic jej nie przeszkadzało w nosku spać ;-)
od dzisiaj rana jest osłabiona ale szaleje. czółko lekko ciepławe
wezwaliśmy pediatrę. po zbadaniu przepisała leki p.obrzękowe (bo sapka i chrapanie prawdopodobnie od powiększonego migdałka lub alergiczna reakcja), gardło lekko zaczerwienione, kataru kaszlu brak. nie kwalifikuje się do antybiotyku ;-) rano ładnie z łyżeczki łyknęła syropek :tak: ale już popołudniu nie chciała :sorry2:
na noc podam jej leki w piciu bo mogę rozcieńczać w wodzie na szczęście :baffled:

kasia u nas jak lało się pod spodem z pralki to okazało się, że podajnik na proszek się poluzował i woda przeciekała jak pralka pobierała, więc sprawdźcie pod pokrywą :tak: facet tłumaczył, że jak idzie duże ciśnienie wody to niektóre pralki tak mają. masz ładowaną od przodu czy z góry?
zimne nóżki uwielbiam! :-p
weroniczka mojemu t. nieraz też muszę palcem pokazywać co mnie baaardzo wkurza :wściekła/y: dzisiaj jak odkurzał ominął rozgniecionego paluszka na podłodze ;-) mówię mu a on twierdzi, że jak odkurzał to nie było. to go uświadomiłam, że lezy od rana :wściekła/y: mówię: kinia pamiętaj, jak tata skończy to przypomnij mu o kruszynkach! :tak: i chodziła za t. jak odkurzał i mówiła: kruszynki :-)

ściskam was mocno bo nic mi się dzisiaj nie chce po tej młodej awarii wczoraj :sorry2:

Hej Dziołszki, witam się zdołowana jak nie wiem co:sorry2: Żebym jeszcze znała powód to by było dobrze, ja chyba jednak chcę już urodzić:sorry2: Jestem zmęczona jak koń po westernie i dzisiaj to nawet mi słodycze nie pomagają. Zrobiłam sobie dzisiaj długi spacer, żeby Młodą wywołać i gucio z tego wyszło, poza zakwasami, które będę pewnie miała jutro żadnych efektów innych nie ma :sorry2:
Pryzybela, moja matka z moim bratem spierdzielili mi wesele, kiedyś gdzieś tam pisałam o tym na zamku;-) Jakoś po 16 października to pisałam. Poza tym mój brat potraktował mnie jak kasę pożyczkową i zdefraudował moje pieniądze za wynajem mieszkania w Warszawie, miał oddać do końca grudnia, a na szczęście jest połowa stycznia, a kasy jeszcze nie zobaczyłam, a dodatkowo pieniądze za kolejne miesiące wynajmu już powinien wysłać. Aż mi się nie chce gadać z nimi, ani z matką, ani z bratem, jak tu przyjadą to pewnie niezłe jazdy będą:cool2:Jednak to prawda, że z rodziną to się dobrze na zdjęciach tylko wychodzi :-(
Kata dużo zdrówka dla Paszczaczka Kochanego :tak:

Kata-mamy ładowaną od przodu-powiem J to niech sprawdzi co z tym proszkiem ...może akurat od tego??
Kacha-może po schodach pochodź,jak chcesz już urodzić :-)-(a masz schody?)
Weroniczko jak tam Twoje muffinki-pewnie pyszne Ci wyszły.....czytałam że już upieczone...
no ja muszę dziś J pochwalić...tak pięknie porobił wszystko jak spaliśmy z Kubą-nawet lodówkę umył i poukładał w niej :happy2:

Kasiamaj muffinki wyglądają pysznie a jak smakują dowiem się jutro bo dzielnie nie próbowałam ich. W każdym bądź razie jest ich pięć rodzajów i z każdego po 12:tak::tak::tak::tak:

Kacha a może tak olej rycynowy łyknąć? Mnie przy Tadeczków pomógł:tak::tak::tak::tak::tak: 16 godzin po wypiciu tuliłam go już:tak::tak::tak::tak:

A wy co, imprezujecie czy co? Taka tu cisza jakaś nastała.

Ostatnia edycja:
hej

ja juz po imprezie ;-);-)

jak pisalam bylismy u R brata na kawce i browarku, wrocilismy po 21 :tak:. A tak sie rozkrecilo ze tanczylysmy z bratowymi z dzieciakami tzn z majka i kuba. Maluchy cale w pasach a takie szczesliwe ze szok :-D:-D. R bratanica ma mikrofon i pompony takie profesjonalne i to byl hit :-D:-D:-D.
Kuba bez kapania i jedzenia lezy w lozku bo padniety byl od tego wsciekania sie:-D:-D:-D

Kata zdroweczka zycze

Kacha a szalenstwa z T nie pomagaja :-D:-D

Stefanka i co zrobilas?

Sylwia cos taka nie rozmowna dzisiaj ;-)

Kasia ojj wspolczuje z ta pralka, my kupilismy nowa bo stara siadla po 4 latach :confused::confused::confused::baffled::baffled:

Weroniczka pochwal sie tymi mufinkami, daj jakies fotki :tak: i przepis

spicie juz??

ja wypilam kawe o 17 i nie wiem kiedy usne :baffled::baffled:

Jutrzenka chętnie wkleiłabym Wam fotki ale... nie potrafię dodawać załączników w postach:baffled::baffled::baffled: a na fotosiku wyczerpałam darmowy limit 100 zdjęć i już nie mogę z tamtej strony wklejać Wam fotek:baffled::baffled::baffled:

Weroniczka to nic trudnego, jak piszesz posta to ponizej w tym oknie co masz zatwierdzenia jest zarządzaj załącznikami. Tam potem przeglada, wybierasz plik z kompa i wyslij. Jak wskocza tak ponizej tej linki co jest przegladaj to robisz zamknij okno i zatweirdzasz posta. :tak::tak::tak:. Naprawde zadna sztuka

reklama
no to spróbujmy :sorry2:

Załączniki

• 1c430976faaf210dm.jpg
    1c430976faaf210dm.jpg
    4,6 KB · Wyświetleń: 38
Do góry