reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

no to Cie zawiezie a wrócisz sobie juz rowerkiem;-)

u nas deszczyk pada...i prawie była burza...juz było słychac ale sobie poszła:-D

reklama
Witam wieczorkiem po ciężkim dniu. Nie dość że piekielny upał to jeszcze Staś miał zakończenie roku w przedszkolu i mieli piknik rodzinny w ogródku przedszkolnym. A tam praktycznie zero cienia. Masakra. Ale przynajmniej dzieci się świetnie bawiły a Tadeczek bez problemów szedł sam do obcych mu dzieci i tańczył a nimi. Nawet kazał mi iść sobie gdzieś żeby on sam sobie tańczył z nimi :) To chyba dobry znak na wrześniowe przedszkolowanie go:sorry2::sorry2:

Dotka masz wieści od Kasimaj ?

Hej Kobitki!
To mowicie, ze sie kisicie na sloncu?:-) Ze tez ta pogoda tak popada ze skrajnosci w skrajnosc;-) U nas narazie jest dosc przyjemnie, znacznie chlodniej, wreszcie cos dla mnie, bo ja z tych co sie zle czuja na sloncu... (no chyba ze bym miala tak jak nasza Dotka, ze by mnie morska bryza owiewala:tak:)
Dobrze poczytac, ze u Kasimaj lepiej:-) Duuuuza juz niunka! Ale co sie dziwic, juz nieduzo jej zostalo tych luksusow w brzusiu:-)
Baska, no to fajnie ze Ci sie biznesowo uklada:tak:
Weroniczka, a w przedszkolu, to normalnie wakacje 2 miesiace, czy tylko takie symboliczne zakonczenie? No i najwazniejsze, ze pogoda dopisala i dzieciaki szczesliwe:tak:
Docia, my tez sie staramy obiadek w trojeczke konsumowac, bo ja uwazam ze jak jest taka mozliwosc, to fajnie to scala rodzinke i przy okazji mily zwyczaj, zwlaszcza w tym zabieganym swiecie:tak:
Paula, no to Ci sie duzo roboty szykuje, ale Ty przynajmniej dorobisz troche, a Julci tez sie nalezy troche czasu sam na sam z tatusiem:-) I powodzenia przy zakupie rowerka!
Kata, no to Was urzadzili z tym brakiem cieplej wody...dlugo jakos... dobrze chociaz, ze w upaly przyjemnie sie w chlodnej wypluskac;-)
Kacha, w koncu musi sie cos trafic odpowiedniego dla Was:tak:- troche cierpliwosci...
Dziwnie sie czyta o Olisiu Aniolku po tych wszystkich wczesniejszych oszczerstwach, ktore na swojego synusia wypisywalas:-D;-)
Aga, dopoki sie czujesz na silach to sobie pracuj, bo pewnie jak urodzisz malenstwo to jeszcze zatesknisz za ta robota:tak:, a zawsze to wieksza motywacja zeby cos dla siebie zrobic :tak:
Alex, Sylwia....chyba zaczne Wam niezdrowo tych wyjazdow zazdroscic:baffled: Kurcze ludzie caly piekny swiat zwiedzaja, a to mnie nie kreci tak jak na swoje stare smieci powrocic:tak:...

Aaaa my bylismy na rutynowej kontroli u Kayi pediatry i dobrze sie zlozylo, bo mloda od 2 dni ma goraczke do blisko 40 stopni i nos jakby zapchany... Ale osluchowo ok, narazie tylko cos przeciw goraczce mamy podawac... Prawdopodobnie znow jakis wirus z przedszkola.... mam nadzieje ze szybko przejdzie:tak:- jejciu ja narazie to sobie moge tylko pomarzyc zeby sie za jakas szkola rozejrzec albo praca:baffled:

Dobra zmykam troche w domu porobic, zanim mloda wstanie i R wroci od sasiadki, bo sie w hydraulika amatora bawi hehe:-p Weeeeekend w koncu! Milego wypoczynku wszystkim!

Pryzybelko u nas w wakacje przedszkola mają wolne dwa miesiące. Są tylko tzw. przedszkola dyżurne w których są zgromadzone dzieci z całego miasta :confused::confused: A Staś dziś miał uroczyste zakończenie ale do końca czerwca przedszkole jeszcze normalnie funkcjonuje :tak:
Pytałaś mnie kiedyś o muffinki. Ja jak zwykle robiła ze strony Dorotki i robiłam chyba wszystkie owocowe i były pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Goście nie mogli się najeść:tak::tak:

czesć
już jestem.
ledwo żyję-właściwie to jeszcze oddycham-taka duchota.
przepraszam że nie doczytam co u Was-ale siły nie mam.
muszę jak najwięcej leżeć-i nic nie robić.
jak to mój gin powiedział -tylko oddychać i jeść.
chłopaki świetnie dali sobie radę-młody prawie wcale o mnie nie pytał...:-(-tak mu tata atrakcje serwował.
przeczytałam tylko że Aga-autko zmieniła-gratuluję oby działało bez zarzutu.
dziękuję dziewczyny za kciuki-trzymajcie dalej- żeby młoda jeszcze trochę wytrzymała.
na dziś już kończę wpadnę jutro-kładę sie spac bo zmęczona jestem.
dobranoc mamuśki.

Looooo, Weroniczka, to biedni ci rodzice co nie maja co z dzieciaczkami w wakacje zrobic... No ale podobnie z pierwszo czy drugoklasistami...same w domu nie zostana;-)
I dzieki za odpowiedz w sprawie muffinkow:-) Z tej stronki sporo wypiekow wyprobowuje, ale w muffinach cos mi brakuje... takie bardziej babkowate bym chyba wolala i do tej pory najbardziej mi podeszly kakaowe z kawalkami czekolady Nigelli Lawson (tez na stronie "Dorotus" sa:-))
W ogole uwielbiam muffiny z "tim hortons" (nie wiem czy ta siec kawiarni jest w Polsce) i tak poszukuje najlepszego idealowi przepisu:-)

Kasiamaj, no to odpoczywaj i bycz sie do oporu! I super ze Kubus tak dobrze zniosl Twoja nieobecnosc, na 100% byloby Ci smutniej gdybys wiedziala, ze poplakuje za Toba i jest mu zle:tak:
Trzymajcie sie Majoszki cieplo!!!!!

Ostatnia edycja:
Majoszka super, że już wróciłyście :-)
Kurcze, a mi na dekiel pada, nie dość, że mam kocioł przy dzieciakach, szukam domu to nie potrafię na tyłku usiedzieć jak mam chwilę spokoju i wyżywam się kulinarnie :sorry2: Non stop coś nowego wymyślam, ostatnio mam fazę na pizzę domowej roboty i domowy chlebek dla T., a dla siebie non stop jakieś nowe przepisy wg diety Dukana wymyślam. A później chodzę i gadam, że doba jest za krótka :-p Ło matko, ja coraz bardziej mamuśkowata się robię :-p

Dzien dobry panienki
miłego dzionka
u nas ciag dalszy remontu w piatek skonczyli nam dach to teraz od poniedziałku stelaze i takie tam potem szpachlowanie malowanie i moze wkoncu za 2 tyg bede miała porządek .....
Pozdrawiam was dziwoje

hej

ale upaly co :cool2::cool2:

siadlam z mysla ze cos madrego sklece ale z okna widze jak sie blyska wiec czas wylaczyc kompa i isc spac ;-)

pozdrowionka i do uslyszenia

reklama
hejka

u nas jeszcze w tej chwili jest taki skwar ze nie da sie wytrzymac, dzis juz spimy z wlaczonym wentylatorem bo jest niewyrobka :tak::tak::tak:

mozg mi paruje z tego wszystkiego, nie mam weny kompletnie, czytam co u was na bierzaca ale nie umiem nic madrego odpisac :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

pytanie do pryzybelki u was pewnie jutro polskie swieto, nie wybieracie sie Kubicy ogladac :-):-):-)

Do góry