• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Współczuję tegho bólu, pamiętam,ze w ciąży z Patrykiem też miewałam ostre bóle głowy i było potwornie. radziłam sobie wcierając amol w skronie, bo nie mogłam nawet chodzić, gdyz każde stąpnięcie noga mnie przeszywało w głowie.

A aparatka pamiętam,ze cos pisała,ze musi leżeć... yy chyba,ze coś pomyliłam, Lilijka powraca cyklicznie więc pewnie dusza artystyczna jest w letargu i maluje :-)

reklama
Witajcie Kochane!
Znów mogę pisać..nie było mnie sporo..tu wyjazd, tu urodzinki:-)znów wyjazd..malowanie, rysowanie;)Czuję się dobrze-mdłości skończyły się normalnie książkowo-pozostała straszliwa wrażliwość na zapachy (jedzenie i kosmetyki)..no i chyba zaczyna się rozkojarzenie..dzieżko mi się skupić, przypominać po co poszłam:-)
Nastraszyłyście mnie tym TOXO..ja co prawda bardzo uważam...ale ostatnio, jak mówiłam rodzicom, że tego nie zjem bo tam sa surowe jaja, rum i kawa..to prawie mnie wyśmiali..przykro mi sie zrobiło..bo traktują mnie jakbym wydziwiała-a to przecież podstawowe zakazy w ciąży:-(A najgorsze że Mama była połóżną i takie rzeczy mówi:-(
Kochane ile płacicie za badania TOXO?I to sa dwa wyniki?IgG i IgM?I jeśli mi wyjdzie,że nie chorowałam, tzn że mam wyjątkowo uważać i żadnego Tiramisu?:sorry2:
Kolejna wizyta u gina 9 czerwca-mma mieć robione jakies badania,żeby wykluczyc wady..przeziernosć karkową czy cos takiego..

Emwu-tak niesmiało...wysłałaś może ciacha?;-)Przykro mi,że Cie taki ból głowy dopadł..jest jeden bardzo skuteczny środek-słaba kawa z cytryną(sok z połowy cytryny)-działa lepiej niz paracetamol, a nie jest tak niebezpieczna w ciąży.Sprawdzone przy migrenie!Co do kichania..ojej jak ja teraz często kicham!I ostatnio leżałam sobie..i tak kichnęłam podwójnie, że aż wode ze szklanki wylałam..no i boli tam nisko podczs kichania-wypróbuje Twoją metodę;-)

Reve - dokładnie..powracam cyklicznie:-DJa czekam na truskaweczki z działki..na razie boję się kupować te w mieście (drogo i na wpół zielone...).Mnie odrzuca straszliwie od mięcha...gotowanego, zup, nabiału, słodyczy..łojej..najgorsze to jak mam warzywa ugotować w zupie..najgorzej.i mięcho!Mogłabym jesć tylko arbuzy, kiwi, brokuły,rzodkiewki,oscypki, ogórki kiszone, pomidory!!!!!!marze o truskawkach i malinach!

Jutka - jak zwykle rozwiewasz mity i bardzo dobrze!Cieszę sie,że badania w porządku ci zazdraszczam bliźniaków!

Beatko-gratuluję!co do mdłości..nie wierzyłam,że przejdą..ale przeszły!Bądź dobrej myśli!Ja tez 9 czerwca jadę na wizytę:-)To będzie 3 usg-ale wyjątkowo przyspieszone, żeby wykluczyć wady..tfu tfu...zanim skończę 14 tydzień.

Joanno-a u mnie o dziwo humorków brak..jestem dużo spokojniejsza..za to..Mąż jest jakiś podenerwowany..i humorzasty..wczoraj się zastanawiał, kto tu jest w ciąży naprawdę:-)Może on przejął ode mnie te humory, żeby za dużo dobrego naraz nie było:-)Ja nie jestem w stanie brać witamin..bo mi po nich niedobrze, nawet po naturalnych w płynie..dopiero jak 3 miesiąc skończę mam zacząć brać(zalecienie ginki)-ja wybrałam naturalne witaminki (w aptece mają tylko syntetyczne niestety) pozyskiwane z owoców i warzyw CalliVity-mają takie specjalne dla kobietek w ciaży-New Life.Jak mam brac witaminy jakiekolwiek, to wolę naturalne i dobrze przyswajalne:-)Mam na tym punkcie "fisia"-jesli chodzi o zdrowie i dzidzię:-)

Georgino-ja też czekam na poziomu..łażę i obserwuję na mojej działce kiedy będą..i na wiśnie też!!!

Ciekawi mnie jeszcze temat wędzonych ryb, bo chyba ryby wędzone na ciepło można bez obaw jeść?
uffff...ale sie napisałam:-)

Ostatnia edycja:
Byłam się dziś umówić u ginekologa i na 8 czerwca mam wizytę, drugie USG:) Już się doczekać nie mogę:) Dostałam od pani doktor poradnik o masażyku i pielęgnacji Maluszka, płytkę i kremik na odparzenia:)
Beatko super, że z Maluszkiem wszystko w porządku:) I już taki duży!:)

Płytkę mam o ''Pierwsze chwile razem''ABC przewijania, kąpieli i masażu. Kopiować nie zamierzam, ale jak będę 8 czerwca na USG to mogę spytać czy by mi babka dała raz jeszcze ten prezencik bo za darmo był:) A jak miałabym Ci to wysłać?:P

Musisz wyslac Lilijce tak jak ja ciasteczka tyle ,ze moje imbirowe ciasteczka jakis listonosz zjadl chyba skoro Lilijka o nie pyta :(. Lilijko - jasne ,ze wyslalam. Zaraz po tym jak sie odezwalas po przerwie (pamietasz?) . nastepnego dnia wyslalam. Moze jeszcze dojda ale watpie. Zazwyczaj moje przesylki dochodza do Polski po 4 dniach i nigdy nie mialam problemow. Ciasteczka nie byly w puszce ale w pudelkach. Wyslalam dwa pudelka- zapakowane w kartonik i folie z babelkami zeby ktos ich nie pozgniatal. :(.
Ciesze sie ze mdlosci przechodza. Jeszcze troszke i jedna po drugiej przestaniecie sie nimi uzalac :).

Dobrze Lilijka:) Jak już otrzymam tę płytkę to dam znać i wtedy mi adresik podasz:) Dziewczyny ja mam dziś papryczki faszerowane mięskiem mielonym, mniam!:)

Emwu..chyba masz rację..ktoś się na nie chyba połakomił:-(Pamiętam Kochana jak pisałas.
Georgino-będę bardzo wdzięczna!Ojej..papryka, mięso..uciekam, bo mnie zemdli:-)Mam wielkie problemy ze zjedzeniem jakiegokolwiek obiadu:-(

reklama
Mnie ogólnie od mięsa i kiełbas też odrzuca, ale jakoś nie od mielonego:)
Dziś wieczorkiem wkleję zdj. brzuszka do albumu bo sobie cyknęłam:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry