reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2009

rowniez sie witam z ranka:-)
ja jako pierworodka zazdroszcze tym ktore juz maja jakis porod za soba;-)
zaczynam dzis 18 dzien plaskiego lezenia i zazdroszcze tez ze nie moge podzwigac swego wielorybiego cielska:-D
i mam pytanko do tych juz bardziej doswiadczonych mamusiek:) polecacie wanienke z jakims stelazem do oparcia dzidziusia czy taka zwykla??

reklama
widze że wczoraj wszyscy się gościli po znajomych :-) a ja cały dzień pisałam prace mgr'ską :crazy:

Witam się dziewczyny na grudniówkach. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że z mojego przewidywanego styczniowego terminu zrobił się grudniowy.
witaj :-)

anaklim o jej, czterech facetów w domu będziesz mieć :-p mój mąż też miał dwóch braci i świetnie się z nimi dogaduje i zawsze miał co robić, bo trzech chłopaków to zawsze coś wymyślą ;-) to będziesz miała wesoło w domu ;-)choć fajnie by byłó mieć córcie nie? może za czwartym razem? :cool2:

sylwik pierwsze dni zawsze gdzieś tam poruszają serce, bo jesteś w nowym miejscu :tak: ja tż tak się dziwnie czułam jak się wyprowadziłam z domu :tak: a byłam nawet rok młodsza od ciebie ;-) ale teraz nie potrafie sobie wyobrazić mieszkania z rodzicami... katastrofa ;-)

ja tez juz wrocilam od znajomych :) nareszcie sie nagadalismy na jakis czas :) ale przyznam ze troche jestem zmeczona i znowu mam nogi opuchniete ;( macie jakies sposoby na radzenie sobie z opuchlizna ??
jak siedzisz to nogi do góry ;-) jak najczęściej trzymam nogi wyżej niż reszta ciała, wtedy jest lepsze krążenie i opuchnięcia pojawiają się rzadziej

mataka super suwak ;-)

kasiek ja kupuje zwykłą wanienke :tak:

zaczynam dzis 18 dzien plaskiego lezenia i zazdroszcze tez ze nie moge podzwigac swego wielorybiego cielska:-D
i mam pytanko do tych juz bardziej doswiadczonych mamusiek:) polecacie wanienke z jakims stelazem do oparcia dzidziusia czy taka zwykla??

ja kupuje wanienke zwykla ale mam taki fajny lezaczek do wanienki ... bardzo ulatwia kapanie!!! no i obowiazkowo stelaz pod wanienke zeby nie mordowac kregoslupa !!

Witam się i ja,
też już bym chciała grudzień, bo druga ciążą nie jest dla mnie taka fajna jak pierwsza. Nie ma tej ekscytacji, to już nie nowość. Czuję się jak słonica w bliźniaczej ciąży i mam wrażenie, że to dopiero początek dwuletniej ciąży :-) Wszyscy przy mnie wyglądają szczupło. Z drugiej strony mam mnóstwo do zrobienia, a z dwójką dzieci już nie będzie tak łatwo. Mam nadzieję, że zdążę przed porodem.
Wczoraj czułam się jakby mi brzuch napompowali, znacznie się powiększył, skóra napięta, a próbując się przekręcić złapał mnie strasznie bolesny skurcz. Wydaje mi się, że młody mógł się przekręcić, usg 12.10 to się dowiem jak leży.

Czesc dziewczynki wstalam sobie i trzeba jakies sniadanko wszamac:) Mam dzis wizytke na 16 u mojej ginki mysle ze badania wszystkie mam spoko i nie bedzie nic mowila tylko ta glukoza ciekawe czy bede musiala pic drugi raz brrr. Pogoda u mnie dzis pochmurna jakas i smutna no ale po tylu dniach slonca to nie bede narzekala:) Ide jakies sniadanko wszamac. Tez sie stresuje porodem troszke dlatego staram sie o tym nie myslec zaczne myslec w grudniu hihi

Czesc dziewczynki wstalam sobie i trzeba jakies sniadanko wszamac:) Mam dzis wizytke na 16 u mojej ginki mysle ze badania wszystkie mam spoko i nie bedzie nic mowila tylko ta glukoza ciekawe czy bede musiala pic drugi raz brrr. Pogoda u mnie dzis pochmurna jakas i smutna no ale po tylu dniach slonca to nie bede narzekala:) Ide jakies sniadanko wszamac. Tez sie stresuje porodem troszke dlatego staram sie o tym nie myslec zaczne myslec w grudniu hihi

wstaw sobie suwaka bo nie wiadomo ktory to tydzien u ciebie !!

dzień dobry!

weekendowałam u moich rodziców, super wypoczęta jestem. dziecko w przedszkolu, nawet spałam dzisiaj w nocy i nie mogłam się przed siódmą z łóżka zwlec.po tylu bezsennych nocach to rewelacyne uczucie. jestem naładowana energią. mam wielkie porządki w planach, ciuchy letnie muszę już odstawić.
ahh ale mam dobry humor!

miłego dnia życzę!

witam nowe mamusie!

ja jeszcze letnich calkiem nie pakuje bo jak malo z domu wychodze to w letnich sporo jeszcze smigam ... poza tym pogoda ciekawa jeszcze jes wiec szkoda mi to chowac :)

ja jeszcze letnich calkiem nie pakuje bo jak malo z domu wychodze to w letnich sporo jeszcze smigam ... poza tym pogoda ciekawa jeszcze jes wiec szkoda mi to chowac :)
koszulek trochę zostawię, ale przedewszystkim kiecki i spódnice, moje i Rozalki bo jakos się nagromadziło. a przedewszystkim musze zrobić przegląd, co ja mam do ubrania na jesień.

reklama
To i ja sie przywitam:-)dzien dobry wszystkim:-)mam nadzieje ze ten tydzien bedzie z samymi dobrymi humorami;-)
Wlasnie gotuje jajeczka na sniadanko:-)oj dawno nie jadlam.

Oj jak bys miala juz dziecko w domu to trudno by bylo wylezec:tak:wiec ciesz sie ze jestes pierworodka:tak:ja mam zalecone lezenie ale nie bardzo moge:-(bo cora nie bardzo pozwala,jak sie poloze to po 15 minutach musze juz wstawac bo cora cos chce:tak:
Co do wanienki to ja tez mam taka zwykla:tak:i napewno kupie do niej stelaz zeby plecki nie bolaly:tak:

dzień dobry!

weekendowałam u moich rodziców, super wypoczęta jestem. dziecko w przedszkolu, nawet spałam dzisiaj w nocy i nie mogłam się przed siódmą z łóżka zwlec.po tylu bezsennych nocach to rewelacyne uczucie. jestem naładowana energią. mam wielkie porządki w planach, ciuchy letnie muszę już odstawić.
ahh ale mam dobry humor!

miłego dnia życzę!

witam nowe mamusie!

Oby te noce juz wszystkie takie byly;-)i humor oczywiscie tez:tak::-)

Ja mam dzis w planach pranko,troszke ogarne dom i nie wiem co jeszcze.

Do góry