reklama

Grudzień 2009

Witam dziewczynki!
U was gorąco a na Śląsku znów chmury:angry:
Mam pytanie do tych dziewczyn które pisały o długości szyjki macicy! Jak wam to doktor mierzył? podczas badania gin? Bo ja jak na razie miałam tylko raz takie badanie w 5 tyg żeby potwierdzić ciąże! Trochę mnie to wkurza bo tak jak przy córeczce od poczatku męczy mnie grzybica a dostaję tabletki w oparciu o własne słowa! Ale mam nadzieję że znowu przejdzie w 6 miesiącu:-D
Usg też jakoś mam w kosmicznych terminach! pierwsze w 9 tyg a teraz miałam w 16 tyg!!!!!To ma być połówkowe???
Ale dowiedzieliśmy się już ze prawdopodobnie będzie chłopak:laugh2:
Ale dla pewności wybieramy się prywatnie na usg 4D za kilka tyg!

hmmm ja bym chyba pomyślała nad zmianą lekarza...Na każdej wizycie (co 4tygodnie) jestem badana na fotelu i mam USG. Szyjke bada się przy badaniu ginekologicznym...a z leczeniem czegokolwiek to naprawde trzeba być ostrożnym, więc jak lekarz leczy Cię w oparciu o Twoje słowa bez badania to ja nie wiem co to za lekarz...

reklama
Dziewczyny a farbujecie włosy??
Mam taki odrost że aż nie wiem jak go już ukryć. Myślałam o farbie Loreal Casting Creme Gloss, jest bez amoniaku i tylko 20 min się trzyma.
Nie drażnią mnie już tak zapachy jak na początku ciąży to może zrobie kolorek..
Co myślicie??

Mozesz smiało zafarbować,sama w niedziele takie samej farby użyłam:-)kupiłam ja własnie dlatego ze nie ma amoniaku i nie smierdzi.
Ja też słyszałam ze nie powinno sie farbowac włosow w pierwszym trymestrze ize sama farba nie jest szkodliwa tylko jej opary.

Mozesz smiało zafarbować,sama w niedziele takie samej farby użyłam:-)kupiłam ja własnie dlatego ze nie ma amoniaku i nie smierdzi.
Ja też słyszałam ze nie powinno sie farbowac włosow w pierwszym trymestrze ize sama farba nie jest szkodliwa tylko jej opary.

No ja też słyszałam że opary. Mam już 16 tydz to spróbuje.
A więc ide zrobić się na cudo :-p

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny)
Reve, Poznanianko- powiedz gdzie rodzisz...)
Kiedys dawno temu bralam Fitolizyne - jest super choc wyglada nieapetycznie. Poza tym mozna brac Urosept i wiecej pic...a mniej solic. Wtedy bakterzyska sie wyplucza.
-monia - widze podobienstwo, tez mam termin na poczatek grudnia i synka 9 letniego)
Jeszcze tylko 2 dni pracy i urlopik na tydzien i jeziorko)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki.
Ja wczoraj przezywalam chwile strachu...
Od poludnia pobolewal mnie brzuch a wieczorem tak zaczal bolec,ze cala noc nie spalam(zasnelam nad ranem i pospalam godzinke).Polecialam oczywiscie szybko do lekarza i na szczescie okazalo sie,ze wszystko jest w porzadku...
Mam duzo pic i brac magnez...
Nastepna wizyta 14 lipca...

Dobranoc.ide dzis odespac.

Dobrze, że wszystko w porządku:happy2::tak:

hmmm ja bym chyba pomyślała nad zmianą lekarza...Na każdej wizycie (co 4tygodnie) jestem badana na fotelu i mam USG. Szyjke bada się przy badaniu ginekologicznym...a z leczeniem czegokolwiek to naprawde trzeba być ostrożnym, więc jak lekarz leczy Cię w oparciu o Twoje słowa bez badania to ja nie wiem co to za lekarz...

No tak ale jak się mieszka na takiej wsi jak ja to czasami nie ma wyboru niestety:no: a jako że jestem w trakcie zdawania prawka:wściekła/y: to z 1,5 rocznym dzieckiem nie mogę się wybrać nigdzie dalej! Liczę na to że tak jak przy córci wszystko będzie w porządku!

Dlatego napisałam o tym płynie do higieny intymnej z korą dębu, a herbata z pokrzywy jest baaardzo moczopędna- przynajmniej na mnie tak działa- ja na nerki (kamienie nerkowe) piłam z brzozy, tylko jest okropna w smaku.

Ale moze to zobaczyć tylko przez usg dowcipne? Bo takie usg z tego co wiem traktuje się również jak badanie ;-) a przez fałdu brzuszne, to dopiero jest bez ingerencji.
Jesli chodzi o herbatke pokrzywowa...Liście pokrzywy zawierają flawonoidy, zwłaszcza kemferol, kwas kawowy i jego estry oraz składniki mineralne: sole wapnia, magnezu, potasu, rozpuszczalne krzemiany. Stosowane są pomocniczo w leczeniu stanów zapalnych dróg moczowych (także profilaktycznie przeciw kamicy moczowej) oraz pomocniczo w leczeniu schorzeń reumatycznych. poprawia znacznie morfologie krwi ( szczegolnie w ciazy gdy czesto towarzysza nam niedobory zelaza niezbednego do prawidlowego rozwoju Malucha) a i rowniez wyczytalam ostatnio ze wplywa na czuprynke Dzidziusia po urodzeniu :-) A ze dziala moczapodnie to fakt, ale dzieki temu wyplukuje toksyny i bakterie z organizmu i wlasnie o to chodzi :tak:
USG oczywiscie nie musi byc dowcipne. Ja tylko pierwsze USG mialam dowcipne, przy okazji badania ginekologicznego, dalej juz tylko przez brzucho i tak lekarz tez jest w stanie okreslic dlugosc szyjki macicy czy okreslic wielkosc mojego nieszczesnego krwiaczka. A fotki z niego sa rownie dobre jak z dopochwowego- umiescilam je w albumie. Oczywiscie wszystko zalezy od sprzetu, umiejetnosci i praktyki lekarza. :tak:

jak bylam u iego a 12 tyg na genetycznym to mi powiedzial ze warto takie badanie zrobic w 22 tygodniu ciazy - wtedy jest kontrola wszystkich narzadow !! bo poza tym wystarczy jak sie robi normalne usg u swojego lekarza :) znowu nie ma co przeginac !! kasa na drodze nei lezy !!

Ja stwierdziłam, że jak poznam płeć w lipcu lub na połówkowym USG (wypadnie mi w sierpniu) to nie pójdę na 3D bo po co;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry