reklama

Grudzień 2009

Książki podają, że prawidłowy przyrost wagi w ciąży to 20% wagi sprzed ciąży. U mnie to było jakieś 13kg. I wiecie co, przytyłam 15kg, a miesiąc po porodzie zostały mi właśnie 2kg nadprogramowe :-) Ale gdy młody miał jakieś pół roczku tak schudłam, że zjechałam nie tylko te 2kg, ale jeszcze 6kg. Oczywiście karmiłam piersią na żądanie, aż półtora roku. Nie wiedziałam tylko, że równo z odstawieniem od piersi należy odstawić i jedzenie i zaraz odrobiłam straty :-(
A jeśli chodzi o dietę po porodzie to ja chyba do końca życia nie polubię zupek marchwianek na gotowanym kurczaku i ryżu, bez smaku, bleeee. Żyłam tylko na tym ładnych parę miesięcy. Ale za to młody żadnych kolek nie miał, czasami tylko gazy, które wystarczyło rozmasować.

moja mama preferuje normalne ale lekkie jedzonko ... moje siostry tak jadly karmiac i bylo wszystko ok :)

reklama
Ja też czasami sobie na odchyłki pozwalałam :-) Z silną wolą u mnie nie najlepiej i stąd te gazy u małego były. Ale wszystko w granicach rozsądku, ciężkiego, smażonego czy zakazanego kompletnie nie ruszałam. W drugim miesiącu życia Staśka pamiętam, że chyba ogórka kiszonego zjadłam na kanapce. To był szał, smakował jak nigdy w życiu :-)

Przez to karmienie to teraz staram sie najesc samymi smacznymi i niezdrowymi rzeczami bo potem to zostanie tylko "i" z tego:-D z mojego biuletynku to:
czarne wloski sa w duzej ilosci, waga na poczatku spadla o kg i stoi w miejscu, moze dlatego, ze odkad zaczelam II symestr chcociaz raz w tyg musze sobie zygnac!!
Dlatego juz zadnych ksiazek nie czytam, bo co ktora otworze to pisze, ze kobieta w II trym jest pelna energii a u mnie dętka...:-(

Georgina gratuluje córuni, pewnie ci ulzylo skoro marzylas o niej....

Pozdrawiam was chłodno ze względu na te upały!!

ale z tym roznie bywa ... druga kolezanka majac 3 miesiecznego synka zastanawiala sie czy jak zje dwie lyzki bigosu to bedzie ok czy lepiej tylko jedna :) ... Piotrus to wogole niesamowite dziecko ... ale tak to bywa z dziecmi chowanymi na wsi ... zje wszystko, z kazdym sie pobawi ... a najbardziej mnie rozbawilo jak pierwszy raz przyjechalam a Aga /kolezanka z ktora 5 lat mieszkalam na studiach/ rzucila do mnie zza plotu ze mam wziac piotrusia i wykapac a ona potem przyjdzie go tylko nakarmic bo teraz robi kolacje :) ... ja to doswiadczenie mam spore wiec wykapalam chlopaka ... polozylam do lozeczka i jeszcze maluszek pol godziny czekal spokojnie az mama przyjdzie z cycem ... a mama zajeta byla :) ale drugiego tak grzecznego dziecka nie znam :)
to cie zagoniła do roboty , ale chyba fajnie było wykąpac takiego malucha, ja też mieszkam na wsi i może moje dziecko będzie takie grzeczne

to cie zagoniła do roboty , ale chyba fajnie było wykąpac takiego malucha, ja też mieszkam na wsi i może moje dziecko będzie takie grzeczne

mazia a gdzie mieszkasz konkretnie ?? bo znam troche okolice krakowa ... moj tata pochodzi z tamtych stron poza tym studiowalam w kraku wiec sporo tego sie zjezdzilo :)

mazia a gdzie mieszkasz konkretnie ?? bo znam troche okolice krakowa ... moj tata pochodzi z tamtych stron poza tym studiowalam w kraku wiec sporo tego sie zjezdzilo :)
niewiem na ile znasz rejony krakowskie ale twój tata powinien wiedzieć moja iejscowość to Czernichów koło KRYSPINOWA tu w lecie krakowiacy zjeżdzaja nad wode to moż tą miejscowosc znasz:tak:

ale jesli prawda jest to co mowily nasze babcie ze dziewczynak odbiera mamusi urode to ja na 200% bede miala dziewczynke ... w zyciu nie mialam tylu pryszczy na twarzy co teraz !!! masakra !!! ... no chyba ze bedzie to bardzo urodziwy chlopak :)

Mi się wreszcie pryszcze straciły. Sposób - nic nie robienie z nimi. Nie smarowałam ich niczym od ok 2 tyg i od tygodnia mam buzię jak należy:-)

Nie przejmuj się ...ja byłam u 2 lekarzyi każdy z nich też tak twierdzi:tak: Obaj twierdzili,że wcześniejsze rozpoznawanie płci to strzelanie ...szanse są 50-50% ;-)
Dodam ,że u jednego z tych lekarzy byłam na 4D właśnie :tak:
Co do ruchów to też mi mniej więcej tak powiedziano...narazie od paru tygodni czuje takie bąbelkowe łaskotanie:-)

Mi moja ginka powiedziała, że jakby nie była pewna co do płci mojej córy to w ogóle by mi nie powiedziała:-) Więc jestem uradowana, ale nie powiem, że się nie boję, że mimo 100% gwarancji nagle Jej urosną jajka:-) Ale by było:szok:

reklama
Trochę mnie wystraszyłyśmy z łożyskiem. Ja mam na przedniej ścianie a pisze pod spodem - obraz ciąży prawidłowej. Ginka mi też nie mówiła, że to jakoś źle czy coś..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry