Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ale jesli prawda jest to co mowily nasze babcie ze dziewczynak odbiera mamusi urode to ja na 200% bede miala dziewczynke ... w zyciu nie mialam tylu pryszczy na twarzy co teraz !!! masakra !!! ... no chyba ze bedzie to bardzo urodziwy chlopak![]()
a strasznie przyzwyczaiłam się do córeczki.ja mam ten sam problem tylko z lewej strony i juz na ostatniej wizycie miałam zapytac ginio ale zapomiałam bo jak mi pokazał moje baby to o wszystkim zapomniałam. jak cos wiecie to piszcieJa na wizyte ide w czwartek i tez nie moge sie doczekac,chce zobaczyc i sie upewnic ze po tym uderzeniu wszystko ok i ze z dzidzia jest dobrze.Zastanawia mnie tylko jedna rzecz,mam takie jakby kłucia z prawej strony,tak jaby jajnki,nie jest czesto ale sie zdarza no i dzis jak kichnelam to mnie podbrzusze zabolało:-(mam nadzieje ze nie dzieje sie nic złego.
ciesze sie ze z dzidziusiem wszystko wporzadku, a apropo sexu to mój M ma przechlapane juz 3 m-c nic i do końca ciazy tak będzieWitam dziewczyny!
Dziś byłam u ginka. Z dzidziusiem wszystko ok- uffff :-). Posłuchałam serduszka i pooglądałam na usg. Łożysko mam z tyłu, więc ponoć dobrze, gorzej jak jest z przodu. Dzidziuś siedzi sobie pośladkowo- tyle co zrozumiałam.
Poza tym z seksem mamy teraz rzadko a najlepiej w ogóle. Termin natomiast wyszedł na 26.12. - wg karty ciąży na 3.01 (z miesiączki). ale lekarz mówi, ze oba terminy są w granicy błędu, więc prawdopodobne hmm
. I tak wątpię, że dociągnę do tego stycznia, bo planowe cesarki ponoć wykonują wcześniej.
No i lekarz chce mnie wziąć ok 30 tc na oddział i podać jakieś leki (sterydy) na rozwój płuc chyba, bo jest zagrożenie porodem przedwczesnym. No ale cóż- jak trzeba to trzeba.
Pozdrawiam was cieplutko ;-).

ja tez nie znam płci dowiem sie za trzy tyg jeżeli baby sie ułozy prawidłowo a co do ruchów to ginio powiedział ze okolo 20 tyg, ja w pierwszej ciąży czułam w 18 tyg. moze i tym razem tak bedzie.Aha jeszcze co najlepsze:
- zapytałam o płeć i gin powiedział, że to widać ok 22-26 tc, o ile dziecko się chce pokazać, więc jestem w szoku, że niektóre z was już w 12 tc wiedziały. No chyba, że na podstawie tego 4D a nie zwykłego usg.
- natomiast co do ruchów, to mi mówi, że ok. 20-22 tc, a wy tu już czujecie w 14-15. Nawet wg mojego suwaczka mogę już pomału coś czuć. Nie wiem, czy ten lekarz podaje mi takie górne granice, żebym się nie ekscytowała, czy co
.

Na początku wystartowałam z wagą 71kg, potem nagle się zrobiło 75 kg,
, potem się trzymałam 74 kg i nagle w ciągu 4 tygodni wczoraj na wizycie sie okazało, ze jest 78 kg 

Mea osi - hej, z moją wagą to jakaś katastrofa.Na początku wystartowałam z wagą 71kg, potem nagle się zrobiło 75 kg,
, potem się trzymałam 74 kg i nagle w ciągu 4 tygodni wczoraj na wizycie sie okazało, ze jest 78 kg
czyli na plusie jestem już +7.
czyli w tym tempie to ja mogę dobić do ....setki.![]()
tylko sie staraj niedenerwować ty jesteś teraz najważniejsze i babydo mojej wagi jeszce ci troche brakuje ale ja startowalam z 87 ... musialabym stanac na wadze to zobacze czy cos przybylo ale poczekam do piatku jak bede do lekarza szla ... bedzie rowny miesiac i wazenie na tej samej wadze![]()
ja dzis jade na pogrzeb ... bedzie ciezko ale musze jakos dac rade ... narazie postanowilam ze nie bede sie grubo ubierac bo mi bedzie za cieplo ... no i za wszelka cene bede unikac ludzi ... szkoda mojego i maluszka zdrowia ...

tylko sie staraj niedenerwować ty jesteś teraz najważniejsze i baby![]()