reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
No właśnie nie będą wiedzieć co zrobić ze mną, bo wg USG powinnam urodzić w....BOŻE NARODZENIE!:szok:
to lozysko masz jeszcze mlode??
czy dzidziunio jest maly??
kurde miesiac roznicy to caly cykl...

ja wg usg mam na 16...a normalnie na 23...
wiec w srode zaczynam 38 wg OM a wedlug USG 39tc..

a dzis juz nie biore fenka....
i co?? nic ssie nie dzieje poki co...
jedna kuzynka meza urodzila po 5 godz od odstawienia (ale miala blizniaki) a druga po 4 dniach...
musze jeszcze odwiedzic apteke i kupic jakis plyn do mycia po poodzie..
gin mia kazala z kora debu...
ale nie wiem ktory takie ma??
a wy jakie bierzecie??

to lozysko masz jeszcze mlode??
czy dzidziunio jest maly??
kurde miesiac roznicy to caly cykl...

ja wg usg mam na 16...a normalnie na 23...
wiec w srode zaczynam 38 wg OM a wedlug USG 39tc..

a dzis juz nie biore fenka....
i co?? nic ssie nie dzieje poki co...
jedna kuzynka meza urodzila po 5 godz od odstawienia (ale miala blizniaki) a druga po 4 dniach...
musze jeszcze odwiedzic apteke i kupic jakis plyn do mycia po poodzie..
gin mia kazala z kora debu...
ale nie wiem ktory takie ma??
a wy jakie bierzecie??

Kochana jakby mi jakieś badania zrobili to bym wiedziała:wściekła/y:
Ostatnie miałam w 33tc i wtedy wszystko wskazywało na to, że to właśnie ten tydzień (wiesz wg wszytkich pomiarów, wagi małego i łożyska - nawet dopplera mi zrobili wtedy...)
No poporostu czekam jak głupia na poród, ale nic nie zapowiada go:no: Chyba, że nagle zacznę rodzić bez ostrzeżenia...ale i w to wątpię, bo mały ruchliwy bardzo...
Nic z tego nie rozumię i nikt mi tego nie umie wytłumaczyć:confused2:

hmmm ja zawsze sie o wszystko pytam na usg..tak to tez bym nic nie wiedziala..
ostatnio jak bylam to pytalam o pepowine czy nie jest owinieta wokol szyi, o lozysko, nawet kazalam sobie zrobic przeplywy w mozgu...
w koncu ide place 200zl za usg to chce miec wszystko...
tylko zawsze sie musze liczyc z tym ze lekarz staje sie niemily po 3 pytniu...;-)

ja jutro mam usg kolejne i zobaczymy co u malego slychac...

moj wlasnie coraz mniej ruchliwy...
a myslisz porod jest jakos zalezny od ilosci ruchow dziecka??

a co do szczepionek to nie mam pojecia...
ale dalyscie mi do myslenia i po poludniu skontaktuje sie z wujkiem pediatra (bardzo dobrym, cenie go sobie za to ze wykryl u mnie bialaczke) i dam wam znac jakie on ma podejscie do szczepien.

kasiek to czekamy na info od wujka pediatry !! i popytaj jak mozesz o rtec w tych skojarzonych !! czy tez jest ??

ja wstalam dzis troche wczesniej bo musze podjechac po wyniki do szpitala ... bedzie chwila prawdy -> wyniki GBSu ...

w nocy dostalam smska od kory -> macie go w odpowiednim watku :)

aa i dzis jeszcze planuje zahaczyc o apteke i dowiedziec sie w cenach tych szczepionek !! chocby z ciekawosci !!

Witam, Drogie Panie,
piszę w imieniu żony:
Chcieliśmy Wam przybliżyć maleńką Alicję Małgorzatę:
Wymiary: 90x60x90 - te będą:-D,
a na razie to 3390 g oraz 56cm.
Pozdrawiam!
alaxi2009002male.jpg
alaxi2009002male.jpg]
alaxi2009002male.jpg
alaxi2009002male.jpg]
[/URL]%20[IMG=http://img192.imageshack.us/img192/alaxi2009002male.jpg/1/w0.png][/IMG][/IMG]

PS.Mam nadzieję, że zdjęcie się załączy- bardzo długo tego nie robiłem.

5calaxi2009002malej

alaxi2009002male.th.jpg

alaxi2009002male.jpg

/mea - moze mi sie uda !!

Jejku jaka słodka dziewczynka i juz jaka groźna...
Naprawde strach sie bac... malutka od poczatku che pokazac kto tu rzadzi:-) Kochane dzieciatko!! ja bym je wszystkie wziela do kupy i kazde zacalowala na smierc takie te nasze forumowe kruszynki sa milusinskie i piekne!!!

Witam się z rana kobitki.. :)
przebudzenie na siku miałam.. herbatkę.. ciastka pochłonęłam i ..
ide spać dalej.. :)

no to jestesmy w tej 9 kratce !!!!! uffffffffffffff

a moja rodzinka wczoraj obstawiala zaklady kiedy urodze :) postawiono spora kaske i teraz kazdy mnie przekupuje zebym urodzila w "jego/jej" terminie !! do wygrania jest kolo 600 !!! jedynie ja bym sie musiala z maam dzielic kasa bo obstawilysmy ten sam termikn :) a jak nikt nie trafi to kase dostaje Agatka :) - ot rodzinna tradycja !! to juz 3 obstawiany dzieciaczek :) jeszcze nikt nie trafil !!!

Czesc,widze ze nowy tydzien rozpoczal sie aktywnoscia na forum:tak:z samego rana az tyle do nadrobienia:tak:oj pewnie znowu nie bede mogla za wamio nadążyć.Zjadlam juz budyn i ide teraz po herbatke i tablety;-)potem to sama nie wiem co mam robic:eek:najchetniej to bym jeszcze pospala.

hmmm ja zawsze sie o wszystko pytam na usg..tak to tez bym nic nie wiedziala..
ostatnio jak bylam to pytalam o pepowine czy nie jest owinieta wokol szyi, o lozysko, nawet kazalam sobie zrobic przeplywy w mozgu...
w koncu ide place 200zl za usg to chce miec wszystko...
tylko zawsze sie musze liczyc z tym ze lekarz staje sie niemily po 3 pytniu...;-)

ja jutro mam usg kolejne i zobaczymy co u malego slychac...

moj wlasnie coraz mniej ruchliwy...
a myslisz porod jest jakos zalezny od ilosci ruchow dziecka??

Ja mam za darmo...co nie zmienia faktu, że pod koniec ciąży USG jest obowiązkowe...
Ale aż 200 zł płacisz?:szok: U mnie to chyba nawet jak prywatnie idziesz na wizytę z USG to płacisz tylko 90 zł
A co do ruchów - to przed porodem dzidiza się mniej rusza, bo ma za ciasno w kanale rodnym;-)

reklama
mea zapytam na pewno, ale zadzwonie wieczorem jak juz nie bedzie w pracy...
jak ktoras ma jeszcze jakies pytania niech pisze, zapytam o wszystko...

ja mam wyniki GBSu jutro az sie boje na sama mysl...
lekarka mi powiedziala ze jak wyjdzie pozytywny to ze juz sie nie leczy w tym tyg ciazy antybiotykiem tylko daje sie podczas porodu..
tlumaczyla jakis schemat podawania go..
i zaczelam sie bac ze jak nie dojade na czas i nie zdaza podac??:szok:

Do góry