reklama
nie weim xzy ktoras z was ma moze problem z nadcisnieniem ??
mma takie p[ytanie czuy to normalne ze lekasz kiery\uje sie wtedy terminem wychodzacym z ostatniej miesiaczki????
troche sie zmartwilam przesunieciem z 31 na 16 grudnia
mma takie p[ytanie czuy to normalne ze lekasz kiery\uje sie wtedy terminem wychodzacym z ostatniej miesiaczki????
troche sie zmartwilam przesunieciem z 31 na 16 grudnia

A z drugiej strony to najlepiej pomarudzić innym wyczekującym dzidziusianikt inny w tymmomencie tak dobrze nie zrozumie kobiety oczekującej na poród.;-)Trzeba wszytsko traktowaćjako nowe przeżycia i doświadczenie, z pewnością bardzo ciekawe życiowe doświadczenie;-)
To, że napisałam, że dziewczyny marudzą dlatego, że mają już wszystko porobione,wszystko przygotowane i nic innego nie mają do roboty to jest tylko stwierdzenie faktów ( bardziej moje przypuszczenie faktów), a to, że uważam, że po to jest forum, aby podzielić się swoimi wątpliwościami, problemami, obawami itp to inna sprawa- po to tu jesteśmy, ( tak jak pisałam) to jest nasze forum- każdej z nas - i możecie pisać to co wam się podoba, i jeśli wam pomaga to zwracać się do forum z każdą swoją wątpliwością, bo co 20 głów to nie jedna.
I uważam, że nie należy się przejmować, bądź nie daj boże obrażać jeśli ktoś skomentuje to w ten czy inny sposób, każdy ma prawo mieć inne zdanie

Ja, często z racji wieku lub doświadczenia- drugie dziecko- często na wiele spraw patrze już z dystansem, i dlatego dzielę się z Wami moimi doświadczeniami, ale tak samo jak młode mamy pierwszych dzieci mam wiele obaw i strachu, wiele pytań i niewiadomych.
Więc dziewczyny głowy do góry:-) Jesteśmy tutaj , żeby sobie pomagać

mi sie skrocla szyjka juz w 16 tyodniu i wtedy pierwszy raz bylm w szpitalu...no widzisz...ja jak czytalam,ze wybierasz sie do kina czy empiku to mi sie łzy w oczach zakrecily...to sie tak wydaje ,ale naprawde nie jest łatwo być przykutym do lozka , psycha siada na maxa i i fizycznie nie jest łatwo ,bo boli wszystko, nie mowiac juz o zaniku miesni:-( Ostatnio po 15min rozmowie przez telefon myslalam,ze reka mi odpadnie a po wizycie w przychodni ,gdzie mialam do przejscia tylko droge z samochodu i do samochodu mialam takie zakwasy jakbym maraton przebiegla ...
Jak bym się dobrze czuła i wszytsko byłoby ok to też szcześliwie latałabym po sklepach szykujac sie do swiat itd i byloby fajnie a tak jest jak jest:-(
i lezalam do konca sierpnia, a jak wstalam to juz 13 wrzesnia znow bylam w szpitalu...
ale bez przesady nie uwazam ze to przykucie do lozka...
mozemy wstac do toalety, ruszac rekami samemu jesc i robimy to w pieknym celu...
mimo ze mam polineuropatie i u mnie nastepuje destrukcja tkanki miesniowej samoczynnie nie mam problemow az takich z chodzeniem...
tak samo jak czytalam ze ktos szedl do kina albo do sklepu to fakt myslalam ze tez bym sobie polazla gdzies..
ale ne wywolywalo to u mnie placzu...
musimy kilka miesiecy przelezec ale nie jest to cale zycie...wiec nie ma sie co az tak lamac...
a ja sie nazarlam...zrobilam sobie na kolecje fryty z rumsztykiem i z sosem ketchupowo majonezowym z ziolami....mniami...
i zjadlam moj maz juz nie mogl..i mowi "co Ty jestes jeszcze glodna?" na co ja ze bym cos doajadla...
a on "niezle jak smok"...

oczywiscie byl foch i sie tlumaczyl ze ne chodzilo o to jak wygladam tylko ile jem....
no ale fakt mam teraz dni ze potrafie zjesc wiecej niz on...
emwu76
Fanka BB :)
A ja jestem ciekawa co z Purchawką..
Zajadam sobie czipsy i popijam ColąNie ma jak niezdrowe żarełko
I jestem pod wrażeniem pustek na forum![]()
Pustki bo sie weekend zaczal.
A co Ci przypomnialo Purchawke? :-) OSTRA wymiana zdan
?NOrmalnie jestem dumna z siebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Posprzatlam w garderobie ! wszystkie ciuszki pukladane rowniusienko
Nawet posciel i reczniki poskladane ze ho ho Z
WKONCU to zrobilam
Jutro zostanie mi tylko pokoj i wc do posprzatania
i luzik ,pewnie jakis spacerek bedzie bo musze juz uzupelnic braki w lodowce
wiec przy okazji spacerek z Fifolkiem bedzie !
A dzis doslownie padam na pysk ! Porobilam sobie zakupki na allegro ! a co ,spodnie z S na M wskoczyly wiec se zakupilam i na buty sie czaje i wylicytowalam piekny nowy kozuszek za jedyne 57 zl
ale jestem zdolna !!!!
FRESH MADE __ CUDNY CIEPLUTKI KOŻUSZEK __ M (842100642) - Aukcje internetowe Allegro
identyczny
az sie musialam pochwalic
Posprzatlam w garderobie ! wszystkie ciuszki pukladane rowniusienko
A dzis doslownie padam na pysk ! Porobilam sobie zakupki na allegro ! a co ,spodnie z S na M wskoczyly wiec se zakupilam i na buty sie czaje i wylicytowalam piekny nowy kozuszek za jedyne 57 zl

ale jestem zdolna !!!!FRESH MADE __ CUDNY CIEPLUTKI KOŻUSZEK __ M (842100642) - Aukcje internetowe Allegro
identyczny
az sie musialam pochwalic
G
Georgina
Gość
Aaa faktycznie weekend. Stopnęło mi się na środziePustki bo sie weekend zaczal.
A co Ci przypomnialo Purchawke? :-) OSTRA wymiana zdan?

Purchawka to mi się przypomniała już kilka dni temu:-)
A wymiana zdań jak dla mnie jest OK - każda ma swoje zdanie a ja uwielbiam poznawać czyjeś zdania. No i sama też mam swoje.
emwu76
Fanka BB :)
mi sie skrocla szyjka juz w 16 tyodniu i wtedy pierwszy raz bylm w szpitalu...
i lezalam do konca sierpnia, a jak wstalam to juz 13 wrzesnia znow bylam w szpitalu...
ale bez przesady nie uwazam ze to przykucie do lozka...
mozemy wstac do toalety, ruszac rekami samemu jesc i robimy to w pieknym celu...
mimo ze mam polineuropatie i u mnie nastepuje destrukcja tkanki miesniowej samoczynnie nie mam problemow az takich z chodzeniem...
tak samo jak czytalam ze ktos szedl do kina albo do sklepu to fakt myslalam ze tez bym sobie polazla gdzies..
ale ne wywolywalo to u mnie placzu...
musimy kilka miesiecy przelezec ale nie jest to cale zycie...wiec nie ma sie co az tak lamac...
a ja sie nazarlam...zrobilam sobie na kolecje fryty z rumsztykiem i z sosem ketchupowo majonezowym z ziolami....mniami...
i zjadlam moj maz juz nie mogl..i mowi "co Ty jestes jeszcze glodna?" na co ja ze bym cos doajadla...
a on "niezle jak smok"...
oczywiscie byl foch i sie tlumaczyl ze ne chodzilo o to jak wygladam tylko ile jem....
no ale fakt mam teraz dni ze potrafie zjesc wiecej niz on...
No ja nie wiem jak Wy musicie lezec i na szczescie mnie ten problem nie dotyczy ale jako 15 latka lezalam na ginekologii i na sali byla ze mna jedna babka. Byla chyba po 30tce. Stracila 3 ciaze. Jak sie pojawilam w szpitalu byla w 5 miesiacu ciazy i juz miesiac lezala. Miala do przelezenia calusienka ciaze. Wyobrazcie sobie ,ze nie mogla wstac nawet do toalety. Robila siusiu na lezaco do blaszaczka
reklama
to inny wirus jedna wywoluje wirus HSV1 a drugą HSV2, ale teraz jak sie ostatnio dowiedzialam w zwiazku z rozpowszechnieniem seksu oralnego coraz czesciej spotyka sie ze wirus wywolujacy opryszcze wargowa, powoduje opryszczke narzadów płciowychz tego co wiem to ten sam wirus ...