Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Chyba nie do końca jest tak jak Ty mówisz, masz na pewno 3 lata, żeby kłócić się z pracodawcą o kasę i raczej to nie przepada,daffi sad pracy to imho najlepsze mozliwe wyjscie !! nie musi sie zwalniac zeby pracodawce dac do SP i koszty sadowe sa wtedy zasadzane pracodawcy !! a to szybka pilka bedzie !! takie sprawy sie na jednej rozprawie zalatwia i wtedy masz pewnosc ze ta kasa nie przepadnie a tak to wlasciwie pewnosci zadnej !! gosc bedzie odkladal w nieskonczonosc i w koncu kasa przepadnie!!
ale nie jestem pewna czy umowa o prace nie wymaga formy pisemnej pod rygorem niewaznosci..o ile dobrze pamiętam z zajęć, to w kodeksie pracy jest przepis mówiący o tym, że za wykonaną pracę należy się zapłata. a umowa wiążąca to nawet umowa ustna, więc mimo że pracuje na czarno to wypłatę ma dostać!
ale nie jestem pewna czy umowa o prace nie wymaga formy pisemnej pod rygorem niewaznosci..
z wyjatkiem ze jak nie jest zawarta na pismie i nie zawiera wszystkich elementow do pracodawca musi w ciagu jakiegos czasu i tak dostarczyc pracownikowi rodzaj umowy i warunki pracy i placy...
poza tym chodzilo mi o konsekwencje jakie maze poniesc maz Daff ze pracowal na czarno, na pewno wowczas powiadomia odpowidnie sluzby i zeby nie narobili sobie tym problemu...
bo nie odprowadzal podatku, a nie daj Boze bierze jeszcze zasilek dla bezrobotnych...

ale nie jestem pewna czy umowa o prace nie wymaga formy pisemnej pod rygorem niewaznosci..
z wyjatkiem ze jak nie jest zawarta na pismie i nie zawiera wszystkich elementow do pracodawca musi w ciagu jakiegos czasu i tak dostarczyc pracownikowi rodzaj umowy i warunki pracy i placy...
poza tym chodzilo mi o konsekwencje jakie maze poniesc maz Daff ze pracowal na czarno, na pewno wowczas powiadomia odpowidnie sluzby i zeby nie narobili sobie tym problemu...
bo nie odprowadzal podatku, a nie daj Boze bierze jeszcze zasilek dla bezrobotnych...
Zrobilam makaron na szybko i obiados zjedzony. Pochmurno u nas depresja.
pada od kilku godzin, szaro-buro-ponuro...No u nas tez pierwszy raz zrobilo sie tak ze to mi jest goraco a mezowi zimno w nocy - zawsze bylo odwrotnie![]()
Ogolnie mamy teraz stala temperature 22 stopnie ale pewnie jak juz pojawi sie dzieciaczek trzeba bedzie jeszcze zmniejszyc - nie jest mi to na reke ale jak mus to mus
polskie prawo jest pierwszorzędne![]()
u mnie też pogoda obłędnapada od kilku godzin, szaro-buro-ponuro...
hmmm ja co do tego mam watpliwosci....Mąż nie poniesie, żadnych konsekwencji, że pracował na czarno, ponieważ może powiedzieć, że pracodawca obiecał mu umowę, czekał, czekał, czekał...i jak na razie się nie doczekał a nie odszedł , bo szkoda mu było kasy za dni które już przepracował. Ale z postów wynika, że nie pracował na czarno ponieważ w innym wypadku pracodawca nie wystawiłby zaświadczenia, że nie płaci, a on obiecał wystawić.
dla dziecka 22 to jeszcze moze byc ale u mnie jest momentami 25 jak wujek albo tesciowa przypala i co ja mam z tym zrobic ?? przeciez to przegiecie totalne !!! pozakrecalam juz wszystkie kaloryfery a i tak jest za cieplo !!
a w uk zalecana temperatura dla dziecka to 18-19 stopni