Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie przejmuj się nimi wcale, a jak będziesz już miała to auto to możesz wpadać od przyszłego tyg bo ponoć po jelitówce dzieci jeszcze tydzień rozsiewają zarazki

melduję że żyję
sie nie odzywalam bo czasu brak jakos ostatnio..
ale powiem Wam że wczoraj skonczyla mi sie kaszka dla Majki a zapomnialam kupic nową.. no i skutkiem tego spała bez kaszki i co?
zadnej roznicy.. spala tak samo jak na kaszce..
wiec stwierdzilam ze odstawie..
bylam ostatnio w Rossmanie odebrac paczuszke i zobaczylam ze są w promocji herbatki z Hippa
chyba po 8,99 a ze mielismy jeszcze ksiazeczke rabatowa to za dwie herbatki zaplacilismy 14 zł z groszami
poza tym zyjemy jakos i mamy sie dobrze..
ale ta pogoda..;-/
mlody śpi tak samo, ale na ulewanie mu służy, to sypnę 2 łyżeczki na kolację ;-)No i na koniec tego jakże wspaniałego dnia Julka dostała kataru! Co chwilę budzi się z płaczem i zapchanym nosem i nawet frida nie pomaga. Ja się chyba pochlastam. A mąż zamiast w takim dniu wspierać to o 19 o dziwo wrócił z pracy i wybyl gdzieś z domu i nie wiem gdzie a tel zostawił.
ale oddycha przez buzię:-( nie wiem, co gorsze...Dziewczynki chyba wróciła Nam kolka ale taka całodobowa :/ 3 dzień z rzędu młody ma takie objawy:
- burczenie w kiszkach,
- wierci się przy jedzeniu i stęka
- płacze przy oddawaniu gazów
- 1 kupa na 2 dni
- słabo sypia zarówno w nocy jak i w dzień
Ocipieje :/
espumisan
albo coś podobnego, masaż brzuszka...pewnie tak, bo kolki były tematem nr 1 przez długi czasJa już przerabiałam z kolką cuda niewidy a arsenał leków, herbatek mam prawie aptecznyPozostaje mi czekać do 6 miesiąca :/
Ja już przerabiałam z kolką cuda niewidy a arsenał leków, herbatek mam prawie aptecznyPozostaje mi czekać do 6 miesiąca :/
. Tak się zastanawiam, a może nasze maleństwa przy tych poczatkach nauki jedzenia łyżeczką łykają powietrze i dlatego
. Ale na to niewiele można poradzić
Trzeba przeczekać
wkurzyła się, zdjęła mu pampersa, to obsikał cały dom i raz kupę zrobił na środku dywanu
Byłam przy tym i powiem, że nie fajny widok...
po 1 poszłam na zakupy i kupiłam mu wypasiony grający nocniczek i kolorowy papier toaletowy z obrazkami. Położyłam mu w kącie i spokojnie powiedziałam, że jak zrobi tam siku lub kupę, to czeka na niego niespodzianka
Od razu zabrzmiały fanfary, a mały wniebowzięty

Pisałam wczęsniej że dziecko ma prawo moczyć sie w nocy do około 5 roku życia, a wynika to z niedojrzałości układu moczowego;-) Najlepiej iść z takim dzieckiem do pediatry i dokłądne badania zrobić.wiem wiemi dzięki wam wiem, że to nie jest dobre zachowanie więc sobie z nią porozmawiam
od teg jest forum, żeby wypowiedzieć swoje zdanie i pomóc innym więc dzięki ... dobranoc bo moja maluka coś już marudzi w łóżeczku ... ehs te zęby nie mogą się wybić wogóle. A jak już jesteśmy przy kwestii siusiania - dziecko znajomej ma skończone 5 lat w dzien ładnie się załatwia, wyciera tyłek a w nocy nie trzyma moczu i siusia pod siebie, zakładala mu pampersy, potem wysadzała go, ale doszło do tego, że musiała co 2 godz. lecieć w nocy go wysadzać bo i tak się posikał, a po obudzeniu nie pamiętał, że robil siku. Co wy na to ??? jak to zmienić? rozmawiała z psychologiem i kazał zakładac pamki i tyle :/
Ech... te nasze mamy, baki, teściowe... kiedys inne czasy były, gdybyśmy tez musiały recznie zesrane pieluchy prać to tez szybka mobilizacja by była i sadzanie na nocnik. Jednak teraz jak sa pampersy po co dziecko stresować?:-)Dziewczyny ja wiem, że to nie pasuje już na nocnik ja sadzać ale co ja mogę ... mała była 3 popoludnia z mamą i 3 dni robiła kupkę na nocnik, jak przyszłam to mała na kolanach u mamy i na nocniku a mama zadowolona, że malutka kupkę robino cóż ja tam w domu wolę zmienić jej pampka jak ją sadzać na nocnik, ma jeszcze czas, rozumiem tą irytację waszą no ale tak było i nie będę ściemniać i ukrywać :/ każdy robi jak chce a ja nie zamierzam jej sadzać i teściowa pewnie też
![]()

Oj biedna Ty i biedny Michałek:-(Dziewczynki chyba wróciła Nam kolka ale taka całodobowa :/ 3 dzień z rzędu młody ma takie objawy:
- burczenie w kiszkach,
- wierci się przy jedzeniu i stęka
- płacze przy oddawaniu gazów
- 1 kupa na 2 dni
- słabo sypia zarówno w nocy jak i w dzień
Ocipieje :/
jej :-( a suszarka pomaga? Aluś ja kochał...albo ciepłe okłady pieluszką na brzuch?

No u nas też ostatnio gorzej w tym temacie. Powróciły pobódki o 5 i marudzenie z powodu męczących bączków. Tak się zastanawiam, a może nasze maleństwa przy tych poczatkach nauki jedzenia łyżeczką łykają powietrze i dlatego
. Ale na to niewiele można poradzić
Trzeba przeczekać
![]()