• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Schematy żywieniowe zmieniają się, wiadome tez że takie małe dziecko zazwyczaj ze smakiem wszystko zjada:-)
Bądźmy rozsądne karmiąc dzieci i uważajamy co im dajemy jeść bo dzieci to nie króliki doświadczalne!!!!

A mam i babć już dawno nie słucham bo za przeproszeniem one dokładnie nie pamiętają;-) tzn nie pamiętają dokładnie czy podawały dziecku do jedzenia nabiał jak miało 5 msc-y czy osiem. Przez tyle lat ten okres zlewa się i takie informacje nie są wiarygodne!!!
poza tym jak nasze mamy, babcie nas wychowywały też nie było tyle świństw i chemii w żywności ..

reklama
Schematy żywieniowe zmieniają się, wiadome tez że takie małe dziecko zazwyczaj ze smakiem wszystko zjada:-)
Bądźmy rozsądne karmiąc dzieci i uważajamy co im dajemy jeść bo dzieci to nie króliki doświadczalne!!!!

A mam i babć już dawno nie słucham bo za przeproszeniem one dokładnie nie pamiętają;-) tzn nie pamiętają dokładnie czy podawały dziecku do jedzenia nabiał jak miało 5 msc-y czy osiem. Przez tyle lat ten okres zlewa się i takie informacje nie są wiarygodne!!!
zgadzam sie z Tobą w 100% ! pamięć bywa zawodna a wiek niemowlęcy po jakimś czasie "zlewa się" czasowo. :tak:

melduję że żyję :)
sie nie odzywalam bo czasu brak jakos ostatnio..

ale powiem Wam że wczoraj skonczyla mi sie kaszka dla Majki a zapomnialam kupic nową.. no i skutkiem tego spała bez kaszki i co?
zadnej roznicy.. spala tak samo jak na kaszce.. :)
wiec stwierdzilam ze odstawie..

bylam ostatnio w Rossmanie odebrac paczuszke i zobaczylam ze są w promocji herbatki z Hippa :)
chyba po 8,99 a ze mielismy jeszcze ksiazeczke rabatowa to za dwie herbatki zaplacilismy 14 zł z groszami :)

poza tym zyjemy jakos i mamy sie dobrze..
ale ta pogoda..;-/
ale juz w tym wieku powinnaś Majeczce urozmaicać dietę;) ja na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z kaszki :)

Ostatnia edycja:
melduję że żyję :)
sie nie odzywalam bo czasu brak jakos ostatnio..

ale powiem Wam że wczoraj skonczyla mi sie kaszka dla Majki a zapomnialam kupic nową.. no i skutkiem tego spała bez kaszki i co?
zadnej roznicy.. spala tak samo jak na kaszce.. :)
wiec stwierdzilam ze odstawie..

bylam ostatnio w Rossmanie odebrac paczuszke i zobaczylam ze są w promocji herbatki z Hippa :)
chyba po 8,99 a ze mielismy jeszcze ksiazeczke rabatowa to za dwie herbatki zaplacilismy 14 zł z groszami :)

poza tym zyjemy jakos i mamy sie dobrze..
ale ta pogoda..;-/

ej a dostawalas smsy odemnie ??? dzis popoludniu i w ubiegla srode ??

ale juz w tym wieku powinnaś Majeczce urozmaicać dietę;) ja na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z kaszki :)
wiem, wiem.. ale to zaczynamy z owocami i warzywami.. to tak..
kaszki narazie nie chce...jakos tak nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze lepiej bedzie jak nie bede jej tak obciąać brzuszka na noc. . ;)

no i dziewczyny z tymi smsami do mie to roznie bywa..
nie raz patrze na telefon a tam czeska siec jakas :-D

MEA od Ciebie nie dostalam zadnego esiora.. o_O
a dziwne bo jak zmienialam z czeskiej sieci na PLUSA to przychodza mi esy ktore byly wysylane.. bo tak mialam w piatek bodajze z smsami od Sylwii :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zylko że Hania chętnie na nocnik siadała...czasem nawet udało jej się coś zrobić..ale tak jak piszesz...dopiero jak skończyła 2 latka..to jak się zesikała to zauważała to! I wtedy na nocnik..i po tygodniu już w dzień się nie zesika! Ale muszę przyznać że jeszcze w nocy ma pampersa.. i podczas południowej drzemki też...bo zdaży się że budzi się z mokrym pampersem!

A co do danonków..całe szczęście że już i tak mało ich je....za to litrami mogłaby pić maślanke..to chyba dobrze co?
Aga maślanka nie zaszkodzi;-)
A co do pampków to ja do tej pory kilka sztuk Antkowi mam i zakładam w moemntach kiedy mial bardzo męczący dzien, czasami tak się zdaża, że bardzo się wyszaleje, pada zmeczony nie wiadomo kiedy i wtedy nie wstaje w nocy na siusiu. To tylko dziecko i ma do tego prawo, poza tym dzieci moga moczyc sie w nocy do 5 roku zycia, wszystko jest w normie!
och i tyle mojego czytania...Tatko już niesie Małą po kąpieli... a i od jakiegoś miesiąca prawie codziennie kąpią się w dużej wannie z kaczuszkami...Gabrysia jest zachwycona :tak: Jak tylko będzie ładnie siedzieć kupimy jej siedzonko do wanny :tak:

a to link ,bo widziałam ,że któraś z dziewczyn o to pytała-

SMOBY Siedzonko krzesełko do kąpieli ŻABKA WAWA (989654303) - Aukcje internetowe Allegro

Elizka ja kupiałm takie tylko ze flipper :tak: tak sie nazywa, jest lepsze bo ma gumowe siedzisko, a to które pokazujesz jest całe plastikowe i w wannie dziecko w tym plastiku może się ślizgac;-)

W albumie jest zdjęcie:tak:

Ostatnia edycja:
No i na koniec tego jakże wspaniałego dnia Julka dostała kataru! Co chwilę budzi się z płaczem i zapchanym nosem i nawet frida nie pomaga. Ja się chyba pochlastam. A mąż zamiast w takim dniu wspierać to o 19 o dziwo wrócił z pracy i wybyl gdzieś z domu i nie wiem gdzie a tel zostawił.

reklama
U mnie jest podobnie:tak:malego prawie wcale nie interesuja zabawki:no:karuzele juz sprzedalam,ale ja sie nie poddaje:no:nie biore go na raczki czesto:no:staram sie co jakis czas gdzies indziej go ukladac,na lezaczku,na macie, w lozeczku,we wozku,na kanapie u tesciowej:tak:i jakos ten dzien mija;-)

:

Moja zabawkami też średnio zainteresowana. TZn jak ktoś jej pokazuje to tak, ale sama potrzyma 2-3 minuty i bach i nie szuka jej. A mata i karuzela to wcale jej nie interesują- zwłaszcza mata.

moja mała od 3 dni robi kupke na nocnik i siusiu po obudzeniu - szkoła mojej mamy, ja robiłam na nocnik jak miałam 3 m-ce ;)

Wow jak to możliwe?????????????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry