reklama

Grudzień 2009

Cherie może spróbuj podawać każdy posiłek pół godzinki wcześniej i wtedy na wieczór uda się dodać jeden więcej. Potem znowu próbować skracać i może uda się dodać drugi. A ze słoiczków spróbuj dołożyć deserek, jest słodki więc rzadko które dziecko odmawia. 250ml to mało, powinien ze 150ml na jeden posiłek, no ale jak odmawia to lepiej niech zje mniej a częściej.

U mnie też się coś pogoda popsuła, chyba zaraz lunie. Uciekam budzić małego, mamy wizytę u pediatry.

reklama
luuuzna to mialas znieczulenie tylko na cc:) tez tak chcialam jak by okazalo sie ze musze miec cc:) no wlasnie u nas w szpitalu widzialam ze dziewczyny po cesarce same musza sie prawie od razu zajmowac:( musialo byc naprawde ciezko, pamietam ze ja kilka dni to powoli chodzilam bo mnie tam bolalo:(a co dopiero cc:(

a ja byłam w 3 szpitalach podczas ciązy i w każdym widziałąm,że położne pomagały kobitą po cesarkach i jak się chciało odpocząć to można było dzieciaczka im oddać...ja tam nie oddałam i zajmowałam się sama prawie ...zersztą jest to bardzo ważne żeby jak najszybciej wstawać ,ruszać się wtedy dochodzi się b.szybko do siebie :tak: Ja po 2 dniach jak wyszłam ze szpitala wszystko robiłam w domu :tak:

eliza to na dobre szpitale trafialas:) pamietam mi raz maly w szpitalu wrzeszczal cala noc i nikt nie przyszedl. A jak raz dziewczyna poprosila zeby wzieli dziecko bo chce sie przespac to powiedzialy ze pozbywa sie dziecka:/

mi też nie pomagały położne...a jak miały do mnie łaskawie przyjść, to wolałam, żeby w ogóle tego nie robiły;/
Wyszłam po 3 dniach po cc i też dużo chodziłam, to łatwiej było dojść do siebie no i macica obkurczała się szybciej ;-)
Bo wiecie cc to zabieg - ale położne to nie obchodzi czy Ci ciężko: Twoje dziecko Twój problem.

ja zawsze szukam promocji i kupilam w realu 190 pieluch pampersa za 99zl....
i jeszcze je mam....
a teraz juz musze kupic 4 wiec jak w weekend pojade do rodzicow to poszukam po marketaCH GDZIE SA TE promocje....
bo zawsze gdzies jest:)

a chusteczki kupuje jakie popadnie byleby nie mialy alkoholu:)

inne pieluchy nam nie podchodza przy innych musze stosowac krem a przy tych wogole...a krem tylko bephanten bo po innych mu sora z ppupy schodzila..
wec taniej mi wychodzi za pieluchy dac wiecej niz kupywac jedna tubke kremu za 17zl kroty starczal na m na tydzien i tansze pieluchy...

a jak bylam ostatnio w tesco byla promocja na pieluchy gaga...i ludzie brali je tonami..
i i to nie tacy na pewno co oszczedzaja na pieluchach bo laski mialy bardzo drogie wozki..:)

uzywa ich ktoras z was??

Ja używam pampersa od początku - ten duży karton, o którym piszesz, nabyłam za 90 zł ww realu :tak:

cześć dziewczynki, ale mnie tu nie było...
witam nową mamusię :tak:

jestem zmartwiona. Daniel nic mi nie przybył na wadze. 6 tygodni temu ważył 8900g a teraz waży równe 9 kg :sad: pediatra mówi że to za mało. może to być spowodowane tym jego długim ząbkowaniem, i niechęcią do jedzenia, ale ja naprawdę nie wiem jak mam go karmić! dziennie zjada jeden mały słoiczek gerbera i w sumie 250 ml mleka... każda inna próba kończy się płaczem a jak już weźmie smoczek do buzi to trze nim o dziąsła.
kupki są dobre, raz dziennie i nie ma problemów z ich zrobieniem. ulewa mu się coraz mniej. co radzicie?

a co do wzrostu to mój olbrzymek ma już 77 cm...

Słońce Aluś też tak ma, że jeść nie chce;/ od wczoraj wypił z 3 butle tylko;/ i to przez zęby oczywiście...
Co do wzrostu podejrzewam, że Aluś też tyle ma :-D teraz śpi, to go nie ruszam :-D

Cherie ja daje Alkowi kaszki ryżowej z jabłkami do mleka - pięknie wtedy mleko pachnie i smakuje pewnie o niebo lepiej. Może tak byś spróbowała? i częste ale mniejsze posiłki mu rób :tak: jak ma Danielek jakieś 'smakołyki' swoje ulubione, to podawaj ciągle - próbuj.

Zgadza się, właściwie u Nas tak jest :tak: Żadne rozpulchnienia, a jak się dotknie jedyneczki to ostre kanty mają :tak: ale wszelakie inne objawy łącznie ze ślinieniem i marudzeniem podczas zasypiania, niepokój występują :happy2:

Martusiu !- Podwójne Wszystkiego Najlepszego dla Piotrusia! Nie dość, że rośnie Nam jak na drożdżach to jeszcze niedługo dzięki ząbkom zacznie mamby żuć ;):-D
Cmokaski!

Podpisuję się pod tym wszystkimi czterema odnogami :tak: Kąpać nawet jak dziecko chore, i ma gorączkę, zresztą nic tak nie zbija gorączki jak kąpiel:tak:

Dziewczynki pytanie mam..........
Jak wygląda dorosła kupa ?:confused: durne pytanie, ale jak się nie wie ..... to się chce dowiedzieć ...:eek: nie chodzi o kolor ale o hmm .... zapach ? (jeśli zapachem można to nazwać)

ŻEGNAJCIE słoneczne pachnące milki Wayem kupy :-):-D:eek::happy2::confused::sorry:

Witajta wielkie Fuuuu ... :eek::confused:

Muszę sobie arsenał maseczek kupić chyba na allegro ...
:cool:
Oj racja teraz te kupy to katastrofa a będzie jeszcze gorzej
ja używałam taki pojemnik hermetyczny na brudne pieluszki i kiedyś było ok a teraz po pół dnia nie można wyrobić taki smrodzik z tego zalatuje chyba powinnam to wpisać na liczbę bubli niepotrzebnych choć do tej pory byłam zadowolona
a jeśli chodzi o twoje pytanko o zapach dorosłej kupki to sama nie wiem u mnie podczas przewijania to nie jest tak żle tylko taką pieluche zaraz muszę wynieśc do kosza na dwór bo ona po jakimś czasie zaczyna ...dokuczać

a co do pieluszek to wczoraj znalazłam artykuł w którym testowali różne pieluszki i oszczywiście pampersy najlepsze ale na równi z akimi z kerfura nie pamiętam nazwy wiem że na W. Używała ich któraś bo ja ciekawa jestem i pewnie je wypróbuje jak pojadę do Polski napisali że mają grube marszczenia po bokach co zapobiega przeciekaniu a to moja zmora.

hej:) ja rowniez uzywam pampersow:) chodze po sklepach i czekam na jakies promocje:D probowalyscie moze kaszki nestle 8 zboz?
ja ostatnio Alanowi kupilam i najwyrazniej mu smakuje,juz jak widzi ze robie kaszke to zaczyna piszczec z niecierpliwosci:)

co do niejedzeni

CZY TO MOZLIWE ZEBY OLEK NIE CHCIAL JESC JUZ Z BUTELKI? zaczne chyba dawac mu mleczko z kleikiem ale lyzeczka, bo ladnie wcina, a z butli nie chce jesc:/

ostatnio w gazecie jakie mi przysylaja caly czas przeczytlam zeby dziecko w wieku 6 miesiecy oduczac jedzenia z butelki ze lepiej lyzeczka wszystko juz podawac... no i zeby picia tez nie podawac z butelki tylko z kubka... tylko ze chyba chodzilo im o kubka niekapka bo jak ze zwyklego kupka 6 miesieczniak ma pic? ja tego u julki nie widze.

Ostatnia edycja:
Witam się :-)
Maciejka dziękuje wszytskim ciociom za życzenia ;*

witam nową mamusię :tak:

U nas piękna pogoda, więc całe dnie spędzamy na powietrzu :tak:
Maćka przesadziłam do spacerówki bo mimo, że mu podnosiłam lekko oparcie w gondoli to nie chciał leżeć... a jak ma tak samo ustawione oparcie w spacerówce to jest zadowolony :-D no i gołe syrki opiera na tej poprzeczce od wózka i jest 'pan' ;-)

Ja tak ni z gruszki ni z pietruszki zapytam czy wiecie gdzie są teraz jakieś promocje na pampersy 4???
U nas w Leclercu JumboPacki Pampersów są za 42,99zł ;-)

jestem zmartwiona. Daniel nic mi nie przybył na wadze. 6 tygodni temu ważył 8900g a teraz waży równe 9 kg :sad: pediatra mówi że to za mało.
Cherie, a może przez te upały Daniel nie chce jeść :confused: Maciek też ma teraz spadek formy jeśli chodzi o jedzenie:-( zjada 60ml mleka i nie chce więcej:no:

Oj racja teraz te kupy to katastrofa a będzie jeszcze gorzej
ja używałam taki pojemnik hermetyczny na brudne pieluszki i kiedyś było ok a teraz po pół dnia nie można wyrobić taki smrodzik
My kupiliśmy niedawno taki kosz z Angelcare'a na pamki i zapachów w mieszkaniu zero;-) ale faktycznie i bączycha i kupsztale nieźle dają po nosie :szok:

ostatnio w gazecie jakie mi przysylaja caly czas przeczytlam zeby dziecko w wieku 6 miesiecy oduczac jedzenia z butelki ze lepiej lyzeczka wszystko juz podawac... no i zeby picia tez nie podawac z butelki tylko z kubka... tylko ze chyba chodzilo im o kubka niekapka bo jak ze zwyklego kupka 6 miesieczniak ma pic? ja tego u julki nie widze.
Macol też coraz mniej chętnie pije z butli:sorry2: a z niekapka nie za bardzo mu wychodzi:-D zamiast ciągnąć to gryzie ustnik:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry