reklama

Grudzień 2009

Ula, mój Franek ma podobnie, ale dodatkowo 2 razy zwymiotował (co 24h) i w kupce widać śluz. Wg mojej pediatry to jelitówka i ponoć kupki zrobią się częstsze i śmierdzące. Ja jednak uważam, że to błędna diagnoza (sugeruje się moim starszym synkiem) i obstawiam jednak ząbek. Franek na pierwszy ząbek miał jak twój mały, teraz jest troszkę gorzej, chyba górne mają większy problem z przebiciem. Dzieciaczki tak bardzo nie odczuwają temp jak dorośli, ja zależnie od zachowana dziecka czasami daję jak ma 38 a czasem jak ma dopiero 39. Jeśli widzisz, że bardzo go to osłabia to podaj. No i jeśli to ząbki to zapewne jest niespokojny, wtedy pomaga czopek w pupcię Viburcol.
ok dziekuje za odpowiedz ide podac czopek i zobaczymy co bedzie sie dzialo dalej...

reklama
Ula, mój Franek ma podobnie, ale dodatkowo 2 razy zwymiotował (co 24h) i w kupce widać śluz. Wg mojej pediatry to jelitówka i ponoć kupki zrobią się częstsze i śmierdzące. Ja jednak uważam, że to błędna diagnoza (sugeruje się moim starszym synkiem) i obstawiam jednak ząbek. Franek na pierwszy ząbek miał jak twój mały, teraz jest troszkę gorzej, chyba górne mają większy problem z przebiciem. Dzieciaczki tak bardzo nie odczuwają temp jak dorośli, ja zależnie od zachowana dziecka czasami daję jak ma 38 a czasem jak ma dopiero 39. Jeśli widzisz, że bardzo go to osłabia to podaj. No i jeśli to ząbki to zapewne jest niespokojny, wtedy pomaga czopek w pupcię Viburcol.
u nas niestety Viburcol nie pomaga ...:( dalej synek jest płaczliwy i niespokojny, budzi się z płaczem, w dzień ma problem z zaśnięciem, oby ten stan szybko minął:)

dzieki dziewczyny:) temp spadla po czopku a teraz to pozostaje mi sie tylko zmagac z jego marudzeniem. Ciekawe jaka bedzie noc...mam jeszcze luminal to o na uspokojenie co kiedys wam pisalam,jak bedzie w nocy odprawial polki to najwyzej mu podam a jutro do lekarza.

kuźwa, dałam małemu jabłuszko o 17 zamiast mleka, zjadł ślicznie, cały słoiczek. a kolacji ani nie tknął, krzyk i złość... i teraz nie wiem czy mam go obudzić na jedzenie o 23 czy poczekać aż sam się obudzi? z tym, że ostatnio przesypia mi całe noce i je dopiero o 10 rano :sad:. zwariuję...

reklama
Cherie..jeżeli tak mało je to ja bym spróbowała mu dać na spaniu:tak:

Co do oduczania butelki...toż ja moją Hanię nauczyłam z niej pić dopiero jak miała 10 miesięcy:-D Z kubka niekapka z aventu do dziś się nie napije.....wszystkie napoje pije z kubeczka z rułką...ale mleko dalej pije z butli..w południe i wieczorem...nie chce pić go z kubka..a dla mnie ważniejsze jest żeby piła to mleko..choć myślę że trzebaby zabrać się za odstawienie butelki...

Uleńka dużo zdrówka życzymy:tak:
A ja gdzieś czytałam że nie powinno się tak często mierzyć temperatury..najlepiej robić to co godzinę:tak: Jeżeli to nie przez ząbki..to może gardełko chore..tylko że wtedy trzebaby było iść z nim do lekarza! Z Hanią już kilka razy tak miałam że gorączka nie wiadomo skąd..a tu zapalenie gardła....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry