A było super ,pogoda cały czas ,no moze jeden dzien bez kompania w morzu ale plaza i tak zaliczonaWitaj AsiaOpowiadaj jak było:-)
Maz przeszczesliwy gdyz udalo mu sie poczuc kopniaki malenstwa
Ja zadowolona ,
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A było super ,pogoda cały czas ,no moze jeden dzien bez kompania w morzu ale plaza i tak zaliczonaWitaj AsiaOpowiadaj jak było:-)
Przezył baaaaaaaa byl nawet bardzo zadowolony ahhaahWitam cię Joasiu:-) Mąż przeżył???:-);-)
Fotki wkleje juz jutro nie ma problemu ,a co walenie tez moga sobie poplazowac hahahahAle sie cieszymy ze jestes juz z nami:-)czytaj szybciutko i pisz jak tam urlopik;-)no i czekamy za wspanialymi foteczkami![]()
Dobra laski wkraczam do dyskusji !
Z tego co doczytalam jest kilka niusowwciaz jestem na stronie 904 hahah ale czyta sie was super
![]()
A wiec z tego co zapamiatalam ( wciaz nadrabiam wasze pisanie)
karolak12 - nie zamartwiaj sie ze malenstwa kopia cie nisko ( lub kopały ) to calkiem normalne ...moja dzidzia ma głowke przy spojeniu łonowym i takim oto sposobem naparza mnie glowka caly czas ,gin stwierdzil ze jej tam poprostu dobrze
cherie- ja tez mam pelno syfow myslalam ze to wysypka lub cos ze zmiana wody lub morska woda tak na mnie podzialala,juz mi schodzi ale stwierdzam ze to nie wysypka tylko mnie wypryszczylo na brzuszku ,plecach ,szyji i sporadycznie na twarzy - no pieknota ze mnie hahaha.NIe sa ta oczywsicie jakies wulkany ale aksamitnej skory tez nie mam ahahahhco do cisnienia tez mi skacze przed kazda wizyta i lekarz martwi sie ze ja wysokie cisnienie mam ,a w domku to ja cisnienie ksiazkowe mam hahaha
![]()
Mea - Gratuluje laseczki ,ciesze sie ze zdrowiutka i jestes zadowolonaaz ty szczesciaro
Co do pierscionkow te ktore nosilam zawsze i obraczka ,juz leza schowane ,a jeden zaduzy teraz jest dobry ahahahh i se go nosze ,bez obraczki tez mi zle !!!
Monika26i- ja tez chwale sobie ciuszki dla niemowlakow z Primarkasa super naprawde.
Anoola - no tobie tez gratuluje corci ,super ze wsio ok z malutka
moka- ciesze sie ze z malenstwem wszystko ok i ze plamka nie okazala sie grozna
maggie- matko boska jak zem przeczytala co wam sie wydarzylo az mi ciary przeszly.Dobrze ze nic wam sie nie stalo no i gratuluje potwierdzenia jajek
zolza- no gratuluje coruni !!!!co do łozeczek ,no moj chce turystyczne ,drewniane mamy po Patryku,ale teraz jak sie napalil na te turystyczne to niewiem czy wogole je skreci ,wiec ja niewiem jak z łózeczkiem bedzie u nas ...hymmm
mexi- moja dzidzia tez boksuje niezle,rano ,po obiedzie ,wieczorkiem ,i w srodku nocy albo nad ranem ,czasami wybudza ze snu lub nie daje zasnac ahhaha ciekawe czy takie pory sobie wybierze po narodzinach
dagmar- gratuluje kochana syneczka,i nie martw sie rozmiarami dzidzi ,wazne ze zdrowyjeszcze ma czas aby podrosnac a ty jedz troche wiecej ,bo twoje dawki zywnosciowe mnie przerazily hahahahah ...
( porownujac to co ja wciagam ehhhh )
helcia- gratuluje laseczki![]()
sylwik - gratuluje synka !
Paulus - no tak bywa czasami ,mi tez ostatnio nie zrobil usg a jaka wrocilam zla ahahhaNO i wszystkiego najlepszego dla was nowozency
![]()
mika- no witamy kochana wsrod nas
23marta -super ze u ciebie lepiej i chlopaki maja sie dobrze ;p
nowamagdak- gratuluje syneczka
nessi- no to super ze jednak te jajeczka synkowi nie odpadly he he
Natalka- gratulacje coreczkimaz pewnie wniebowziety
Co do terminu chrzcin ,bo wiem ze wczesniej o tym pisalyscie,my planujemy ok lutego lub marca .Maj u nas odpada bo mamy komunie Patryka i musimy to jakos rozlozyc co by kaske nazbirac na jedno p;rzyjecie i na drugie hymmOczywiscie w domku bo wielka chata jak by nie patrzec !
Jezeli chodzi o szkole rodzenia ,my odpuscilismy dlatego ze moj z granica czesto gesto ,a zreszta z Patrykiem nie uczeszczalam i teraz tez nie czuje ze potrzebuje !
Laseczki co do glukozy - ja mialam test z 50 nie musialam byc na czczo ale bylam ahahha ( co prwda pozarlam wieczorem moich slynnych gofrow) wyszedl podwyzszony ,i mialam robiony test 75 juz na czczo ,za kazdym razem bylam kuta dopiro po podaniu glukozy.Co szpital to inny rodzaj wykonywania wiec napewno lekarze wiedza lepiej - nie stresujcie sie![]()
:-(ach ty zolzo
A było super ,pogoda cały czas ,no moze jeden dzien bez kompania w morzu ale plaza i tak zaliczona.Podroz zniosłam bardzo dobrze 5 godzin jazdy ale dalam rade .Patryk spal cala droge i dzieki Bogu nie wymiotowal jak on to lubi w trakcie podrozy.
Maz przeszczesliwy gdyz udalo mu sie poczuc kopniaki malenstwaWalczylismy kilka dni ,co przykladal reke cisza ,co zabieral fale na brzuchu i tak ciagle .Byl smutny i zawiedziony ,az ktoregos dnia polozyl reke o 5 rano i nagle dzidzia kopie az mnie wybudzila ,slysze smiech meza - i mowi" moja niunia kopie ....haaa kopnelo tatusia " no wiec sie udalo
O 5 rano ale wkoncu doczekal sie
Ja zadowolona ,poszalelismy torszke z przytulaniem haaa ,ale wyposzczeni bylismy troche ahhah
>Pozarlam gofrow takich wypasionych ,codzinnie cisnienie rewelacyjne ,i cukier tez nigy powyzej normy ....wiec stwierdzilismy ze trzeba sie przeprowadzic ahahahah
Patryk wniebowziety i z wody nie chail wychodzi.Nawet ja jak nimfa wodna sie kapałam codzinnie ahhahah
Smialam sie ze unosze sie na wodzie jak boja hahahah
Bylo super i szkoda ze tak szybko zlecialo
![]()
kochana przywolalas mnie myslami widziszWłaśnie dziś rano myślałam sobie o Tobie;-)
Jestem wrocilam do ciebieAsiek, nareszcie jesteś!
haaaaa jutro zapodam na zamknietym foty ,w bikini tez sa a co !!! ahahahhaAsiu no w końcu wróciłaś!!!!!! dawaj foty w bikini hehehe![]()
i ja sie witamaska witamy w domnu !!!
No ja tez sie stesknilam dupooooAśka franco jedna a wczoraj myslalam o Tobie ;p
sie steskniłam nooo!
NO wlasnie tutaj jest roznie.dla mnie lekarz to nie lekarz ktory robi sie nagle bardzo milutki i opiekunczy tylko dlatego ze kasuje prywatnie.Lekarz mimo wszytko powinnien leczyc ( w naszym przypadku prowadzic ciaze ) nie kasowac.NO ale to sa moje przemyslenia.Ja z Patrykiem chodzilam prywatnie do tego samego lekarza ktory teraz prowadzi moja ciazeAle ja też nie śpię na kasie. Po prostu jestem zdania, że lepiej więcej dać kasy a mieć pewność, że Cię ginek nie oleje a porządnie się Tobą zajmie. I tą pewność mam właśnie poprzez prywatnego gina. Państwowo oj bardzo różnie bywa.
swieta racjatak samo jak i z tymi co przyjmują prywatnie, trafić na dobrego lekarza to nie lada wyczyn. sama widzę po sobie bo też chodziłam prywatnie przed pierwszą ciążą, ten sam lekarz potwierdził ją ale wcale się mną/nami nie interesował. czasem mi się wydaje, że między innymi dlatego poroniłam - a za każdą wizytę u niego (byłam 3 razy) płaciłam 150 zł, za jedno usg 200.
owszem, może i racja, że "płacisz-wymagasz" ale nie każdy lekarz to dobry lekarz...
Mea no i calkowicie sie z toba zgadzam ,wlasnie o tym pisalam , ja swojego tez bym nie zamienila.Lekarz ma byc lekarzem a nie kasa do kasowania za uslugi.sa lekarze i lekarze i nikt tego nie zmieni.tu duzo zalezy od lekarza bo znam lekarzy ktorzy na fundusz przyjmuja i sa rewelacyjni !!! nigdy nikogo nie olali i do wszystkich podchodza jak do ludzi
a znam konowlow /moglabym przynajmniej 2 przyklady przytoczyc z nazwiska/ ktorzy kasuja taka kaske ze glowa peka do tego kieruja na badania d innych lekarzy ktorzy im odpalaja dzialke od jego pacjetek!!! wizyta kosztuje min 150 zl plus usg dodatkowo a jak cos sie dzieje to gosc umywa rece i lasce ktora plamila w 18 tygodniu ciazy powiedzial ze to normalne !! po czym ta trafia na oddzial patologii z odklejajacym sie lozyskiem !!!!
jak widac nie ma w tym temacie regoly ... ja mojego lekarza nie zamienilabym nawet jak by mi za to mieli doplacacbo bardziej cenie sobie czlowieka niz wypasiony gabinet i pozycje w lekarskim swiatku
![]()
no ja tez cos slyszlaam na temat elektrycznych ze az takie reweacyjne nie sa ....ale czy to prawda niewiem nie mialam ....mialam za to reczny zwykla gruszka ,najbardziej zasysala mi cycka i mleczko tryskalo strumyczkami ....i teraz tez sie zaopatrze napewno !Co do laktatoru...
ja myślałam własnie o tym ręcznym z Aventu.. ale jeszcze nie wiem..
a podobno lepsze są reczne.. bo te automatyczne coś tam ;p
już nie pamietam co i wien gdzie o tym czytałam ;D
Kochana ty u mnie w myslach codzinnie !!!A o mnie to juz zapomniałas:-(ach ty zolzo
Super ze urlopik sie udal;-)fajnie tak poszalec i zapomniec o zyciu codziennym:-)fotki pewnie super wiec czekamy;-)

Mam nadzieje ze ci przeszlo slonce ,a jak nie to nadzieje mam zes podula do szpitala bo jak nie to do dupska nakopie !poczekam na bartka..
w koncu za godzine bedzie..
ale tą noc chyba spędzę poza domem.. leżeć się nie da bo wtedy bardziej brzuch boli...
Boze ogladalam tragediaaaaaaaaaaaaaa ahahahahahahahteraz z innej beczki
dostałam filmy od szwagra i zaciekawił mnie jeden...
widziała któraś film "zęby"??
szczyt debilizmu
wpiszcie sobie w google-the teeth i przeczytajcie recenzje![]()
U mnie tezu mnie położenie główkowe
.Mnie dzisiaj tez wszytko wkurw**** normalnie myslalam ze eksploduje noooo ,masakraale mnie małż wkurza!!! zagryzę go zaraz!!!tak mi ciśnienie podnosi odkąd wrócił z pracy, że masakra!
miał iść do fryzjera, to nie, bo do 18, zdąży wypić kawę... pojechał o 17:05 i wrócił po 5 min... zamknięte! będzie teraz szukał w Cieszynie fryzjera, na ostatnią chwilę...
nie dość, że przytył więcej niż ja od kwietnia i nie mieści się w garnitur, to jeszcze ma pretensje do mnie, że wcześniej nie kazałam mu spodni zmierzyć
butów sobie nie umyje, nie spakuje się, bo world of warcraft ważniejszy i najważniejszy, nie ważne czy się pali czy wali...
i jeszcze mi miał czelność powiedzieć, że nic nie robię! siedzę na dupie i nawet palcem nie kiwnę! ja powinnam w łóżku leżeć na dobrą sprawę!
ale jestem wściekła...
kochana kurcze mam nadzieje ze wszytko bedzie dobrze !!! Nie zamartwiaj sie na zapas ,bierz leki i sie oszczedzaj !!!! Jezeli szyjka sie skraca moze beda chcieli zalozyc szewek to by bylo dobre rozwiazanie ja mialam miec zakladany z Patrykiem dzieki Bogu obeszlo sie bez ...mam nadzieje ze u ciebie szyjka tez sie przestanie skracac.dzidzia mala ale ma jeszcze czas aby rosnac a ty jedz wiecej moze troszke , cisnieie wysokie ,hymmm ja tez mam skoki ale narazie sie tym nie przejmuje gin nic nie mowil.trzymam kciuki za wasDziewczynki, nie nadrabiam was mam nadzieję, że wszystko OK.
Byłam na konsultacji na patologii ciąży.
Wszystko źle, szyjka się skraca, dziecko za małe ciśnienie za wysokie.
Mam kupe leków (p. zakrzepowe i na ciśnienie)
Mam iść do neurologa, hematologa i z opiniami wrócić za 2 tygodnie.
:--
-(
KAPA!!!!!!!!!

no to niezly byk hahahah !!!!! Wiec wchodze juz na listopad jak nic ,ale co sie nie wyprowadzam od was o nieeeeeeeee.Zreszta gin powiedzial ze przy nastepnym usg jak wymiary sie nie zmiena przesuniemy ten termin troszeczke ,tak czy siak mieszcze sie w +/- 2 tygodnie wiec wsio ok.Wody płodowe ok ,łożysko prawidłowe na przedniej scianie , serducho jak dzwon,Maluszek wymiarowo duzyyy ,z tego podniecenia zapomialam zapytac jaka waga ...ale musi byc spora jak przesunol mi sie termin az na 28 tydzien
.
no cóż ale oczywiście trzeba będzie zabulić 100 za wizytę;-) no ale dzidzia najważniejsza.
skóra jest miła w dotyku:-):-):-)