reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

alitka jesli cie to pocieszy to kazda z nas tak ma ... gdzie sie nie pojawie na horyzoncie od razu temat ciazy i porodow na 200% sie pojawia !! juz tez mnie to grzeje a ostatnio to wybuchnelam bo ja sie pojawilam u cioci na ogrodzie i jak tylko weszlam to od razu zaczely sie wypytywania a co kiedy jak sie czujesz ... a potem kuzynka do mnie z tekstem ze ze mna teraz to o niczym nie da sie pogadac tylko o tej mojej ciazy !!! /ona juz by chciala dziecka ale maz jej jest niechetny / no myslalam ze jej walne !! ja sie slowem nie odezwalam poza odpowiadaniem na pytania a ta do mnie z pretensjami !! rzucilam tylko "brzucha w domu nie schowam wychodzac do ogrodu"!! odwrocilam sie i poszlam ...
aleś jej dowaliła.. :-D:-D:-D:-D
i dobrze !
ja też tylko się miło uśmiecham.. odpowiadam..a czasem aż się gotuję w środku..

reklama
ja jak wysłałam Bartka na zakupy bo sałatę lodową.. śmietane i jajka.. to mi kupił jogurt.. kapustę i jabłka. oO z jabłek się tłumaczył że nie wyraźnie mowię i tak mu powiedziałam.. !!ale jak się na takiego złościć jak się pozniej tak słodko patrzy .. ;D
hahahahahah popłakałąm sieeeeeeeeeeeeeeeeee ze smiechu !!!!
Jarek moj zaradny chlopina !!! Sam zrobi zakupy ,sam posprzata ,sam ugotuje !! Tylko pranie mu nie wychodzi bo zawsze cos zafarbuje i ciezko mu pojac ze pranie dzieli sie na biale ,kolor lub ciemne !!!

Mea, Allitka-ja też tak mam.
wszystko zaczyna mnie wkurzać, jestem nerwowa jak nigdy przez te wszystkie głupie pytania i docinki.
czuję się jak dodatek do brzucha a do tego mąż wszędzie mnie ciąga nawet kiedy mówię,że źle się czuję. Czasami chciałabym oddać mu brzuch, ból i wszystkie dolegliwości,żeby zobaczył jak to jest:-(
wszystko mnie ostatnio dobija:-(

Hej Wam:) No Laski dziś wyjątkowo dużo nadrabiania miałam. Zadowolona jestem bo już w każdym pomieszczeniu mamy kaloryferki i to jakie! Strasznie mi się podobają:)
Mała moja ciągle aktywna, jak ja to kocham:))))
Co do glukozy też pierwszy raz słyszałam aby ktoś nie miał jej robionej. W gruncie rzeczy to bardzo ważne badanko. Ja się na nie wybieram w przyszłym tyg.

Dziś moja mama kupiła Perełce dwoje rajstopek. Jedne takie maleńkie a drugie większe. Wieczorem wstawię fotki jak znajdę czas.

Co do niani elektronicznej to my na pewno będziemy mieć. Nie będę przecież z Małą 24/24, kiedy będzie spała to ja będę też albo korzystała i drzemała albo prasowała a deskę do prasowania będę miała w innym pokoju. Tak samo wówczas podczas spania Perły będzie okazja by posprzątać domek czy obiad zrobić. I niania wówczas jest bardzo potrzebna.

Prasowanie i pranie ubranek to na listopad zostawiam:) Jest czas.

Ja też wczoraj byłam na dożynkach ale ze szwagierką bo M. został z jej M w domu przy flaszeczce( trochę z przymusu bo szwagier nie ma nogi i nie lubi takich zbiorowisk)
I powiem wam że ja na takiej wsi to inny problem widzę!:wściekła/y:
Szłam sobie trzymając córkę za rączkę.....brzuch już dobrze widoczny w obcisłej bluzeczze i normalnie jak widziałam wzrok niektórych ludzi to mi się wstyd robiło:wściekła/y::wściekła/y:
Bo już wiem jakie padały komentarze....takie małe dziecko a ona znów w ciąży!!! Takie to dziwne żeby się szybko decydować na nastepne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A co do prania ciuszków.... nie boicie się dziewczyny że to trochę za szybko? Chodzi mi o to że jeszcze co najmniej 3 miesiące przed nami i przecież nawet schowane w komodzie to może się zakurzyć!!! Ja na razie posegregowałam ciuszki no i nie wiem...nawet pażdziernik wydaje mi się za szybko:-(
Wiem że nic na ostatni moment...ale boję się że się pobrudzi;-)
W moim przypadku napewno nie zaszybko ja pakuje je w worki zamykane proznosciowo :) - se odsysam sprzetem powietrze :) i ladnie pakuje do komody !
Ale mysle ze i tak lepiej je teraz przeprac niz pozniej w zimie beda schnac w domu i sie kisic!

reklama
oszaleję z nim... niech już idzie do pracy bo nie chcę go widzieć na oczy!
fochy mi stroi, o wszystko... najbardziej go chyba boli to, że mam leżeć a on ma tyyyyle na głowie... :no:
Nooooooo !!!! Jak narobil tak ma !! Moj zawsze tak powtarza ,ze sam sobie to narobil i sam musi o to zadbac haaaaa !!!! Ja nie robie teraz wiekszosci rzeczy i tez widze ze zeby zaciska aleeeee sie nic nie odzywa - wie ze sama w ciaze nie zaszlam!ooooo!!!

Do góry