reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny, siedzę dzisiaj taka znudzona że normalnie chyba wyjdę z siebie i stanę obok zaraz... :eek: Z drugiej strony zaczęłam szperać w internecie w poszukiwaniu pomysłów na świąteczne ozdoby i własnoręczne prezenty :tak: Znalazłam kilka pomysłów, ale się kurna nie mogę zdecydować.... :sorry: A do wigilii zostało 4 tygodnie i 2 dni... :szok:

Mało czasu na robienie czegoś samemu, zwłaszcza, że niebawem czeka poród i Mały Krasnal w domu się pojawi :tak:

reklama
Gosia, ja z tą colą to się nie czepiam tylko pytam, bo nie wiem i do tej pory wolałam chyba nie wnikać ;)

A urodzinki ma w sobotę Kota. Dzisiejsze są w moim otoczeniu (nie moje), ale nie chodzi o to, czyje, tylko że dobrego ludka :) Ja jestem lipcowa i do niczego więcej się nie przyznaję :)

mła rozumiem że podpucha może któraś mamusia się dziś skusi na dobrego ludka:-D:-D:-D rak, czy lew ???

widzę,że temat szpitalnej torby powraca jak bumerang.Zgłaszam się i ja,jako ta piąta nie spakowana.Mla,Inka,Nastazja-może ustalimy czas i miejsce i razem zobowiążemy się to zrobić:-)?czy ktoś jeszcze do nas dołączy...?
Asko-nieźle,ciekawe,co Ci się dzisiaj przyśni.Oglądanie'durnych"programów tuż przed snem zaowocowało u mnie snem o zmianie płci:-D

więc proszę Cię podziel się ze mną tymi pomysłami, bo mi jakoś brak a mam teraz trochę czasu i mogłabym coś jeszcze stworzyć!!

Inka, proszę Cię uprzejmie ;-) Myślałam nad zrobieniem bombek z włóczki/nici, bardzo łatwe (potrzebne są baloniki, nici, klej wikol: maczasz nitkę w kleju, nadmu****esz baloniki, smarujesz je wacikiem nasączonym oliwką albo olejem żeby się później nitka odkleiła, owijasz balonik nitką zamoczoną w wikolu tak szczelnie jak masz ochotę, zostawiasz do wyschnięcia, przebijasz balonik i gotowe ;-) ).

Zdjęcia nie moje, znalezione na szybko w necie ;-)
bombka_nici1_d.jpgbombka_nici2_d.jpg

i efekt końcowy ;-)

ozdoba1.JPG

Myślałam nad ozdobami z masy solnej, jakieś aniołki małe, mikołajki, zawieszki na drucikach... Myślałam tez o zrobieniu tą metodą magnesów na lodówkę w formie prezencików ;-)

Tutaj wzorek odbity w masie przy pomocy sprzączki od paska, wysuszony, pomalowany farbkami i polakierowany na koniec ;-)

phpThumb.php.jpgzajawka_magnesy.jpg

Chodzą mi tez po głowie komplety biżuterii, ale nie chce mi się wyjmowac tych wszystkich koralików z szafy i rozkładać teraz :sorry: Szukam jakiejś innej inspiracji, z papieru na przykład... Znalazłam też ciekawe przepisy na własnoręcznie robione mydła zapachowe (np. z miodem i cynamonem) albo na lampion z wosku, o taki:
image008.jpgimage010.jpg

MŁA choroba, ból i rozpacz naszych dzieciaczków z tego powodu jest czymś okropnym i aż serce nam pęka jak nie możemy pomóc ani tym bardziej zabrać tego bólu. Ale skoro zdecydowałyśmy się na ciążę i macierzyństwo będziemy musiały nie raz to przechodzić.

Moje popołudnie wygląda kiepsko dziś, ledwo leżę, siły nie mam masakra jakaś.

Inka co do tych bombek z włóczki jeszcze, to fajnie wyglądają jak się je dodatkowo ozdobi, np. popsika złotym sprayem, klejem na gorąco w pistolecie doklei się koraliki, zawiąże wstążkę z kokardą, doczepi jakąś zawieszkę u dołu dla "obciążenia"... ;-)

Witch, chyba jako jedna z ostatnich szykujesz łóżeczko. Ja znalazłam co najmniej 2 powody, żeby je wcześniej złożyć, ale tak naprawdę chodziło chyba o to, że sprawia mi przyjemność już samo patrzenie na nie ;)

Mła, szkoda, że z taka samą przyjemnością nie możesz popatrzeć na swoją spakowaną torbę:-D;-)

Asieńka, super że jesteś z nami kobieto, wszędzie dobrze ale na BB najlepiej;-)

bajeczka przykro mi, że musisz się zmagać z chorobą dziecka:-(
w moim przypadku jednak, łatwiej mi znieść chorobę moich dziewczyn niż męża, który przy katarku planuje już swój pogrzeb;-)

Kota, więc w sobotę świętujemy Twoje urodzinki:-) może i narodzinki;-)

Sergi, te bombki są cudowne, może coś pokombinuje?...;-)

Na chwilkę się położyłam i zasnęłam jak kamień:szok:
Obudził mnie listonosz, tak szybko zerwałam się z łóżka, że nie wiedziałam co się dzieje.

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia, rak, ale końcówka, więc mam sporo wredoty lwa ;)))

Mirabelka, pomysł jest świetny, ale.... Po co się stresować uciekającymi terminami? ;)))

MamoOskarka, słów mi zabrakło :p :)

Sergi, Ty to masz niespożyte siły do tych artystycznych spraw. Ja tu kombinuję jak koń pod górkę, żeby w tym roku obyło się jeszcze bez choinki (nie lubię, ale dziecku tego nie odmówię ;)), a Ty chcesz sama robić ozdoby! Jeśli dojdzie do skutku - pochwal się :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry