reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

hej dziewczyny,:-)
ja dla odmiany dzis w miare wyspana...;-)
Tofika, relacja pelna...:tak: Bardzo dzielna jestes!:tak:
Czesc jeczaca: Na razie nic nie boli z wyjatkiem gardla;-) i zaczyna sie kaszel.... Choc ogolnie dosc slaba jestem...., a tu pogoda za oknem piekna i chcialoby sie na spacerek....:-)
U was tez tak wialo w nocy? Brrr... ja nie bardzo moge spac jak tak wieje..... na szczescie potem troche ucichlo...

reklama
Kurde! Zapomniałam sobie, że dziś mam badania zrobić ostatnie i zżarłam już śniadanie :/ Spuchnięty mózg ciężarówkowy jednak jest czasem uciążliwy :p Zasnełam sobie oczywiście na chwilę znów i jakiś pacan mnie obudził domofonem :wściekła/y:
Musze jechac jeszcze po jakieś szpeje do stroików, ale mi się nie chce ruszać, a pasowałoby je zrobić zanim się rozpakuję... bo potem już nie będę mieć głowy do stroików, więc się zmarnuje to, co zaczęłam...

Dzień Dobry

Tofika fajny opis- tylko co Ty z tymi przeciwbólowymi? masochistko

ja odrazu po CC 4h dostałam ketonal i tak co 4-6h (w zależności od moich potrzeb) , w ogóle nie czułam bólu po CC, łóżka u nas w szpitalu są na pilota, wiec podnoszenie się było mega łatwe wystarczyło nacisnąc przycisk.

Dziewczyny nie wiem czy wstawiałam ale na temat znieczuleń polecam fajny portal&nbsp;<a href="http://znieczulenie.isgreat.org/">http://znieczulenie.isgreat.org
(dla tych, które będa mieć planowane CC lub ZZO do porodu naturalnego) wszystko fajnie opisane łącznie z tym iz warto przyjmować środki przecwbólowe - szybciej sie zdrowieje i dochodzi do siebie

Ja będe mieć 4 CC

Co do szczepionek to ja szczepiłam obie córki skojarzonymi i rota i pneumo.. i synek tez zapewne dostanie taki zestaw jesli nie bedzie przeciwskazań.
Mam zaufanie do naszego pediatry. Na moje pytanie czy warto jedna z lekarek &nbsp;odpowiedziala mi tak : " w Polsce pytaja czy warto bo trzeba zapłacić ...."

Ostatnia edycja:
Ja już sama nie wiem jaką datą mam się sugerować. Z USG wychodzi 30-31.12, ale z miesiączki 22.12.
Po wizycie w szpitalu wychodzi, że koło 8-10.12 powinnam urodzić, bo mam za duże rozwarcie jak na ten tydzień. Sama wolałabym urodzić 8.12, bo bardzo chcę być z Karolcią już w domu na święta.

Nie wiem czy u mnie biała armia zadziałała, ponieważ w noc przed szpitalem zaszaleliśmy trochę z M., więc możliwe, że dlatego coś ruszyło;-)

dzień dobry!cieszę się po każdej minionej nocce.W dzień jakoś tak łatwiej.Przybywa dolegliwości,oj przybywa...
Asia..- dziękuję,że piszesz o swoich doświadczeniach po cc,bo jak wiadomo opinie i przeżycia są różne.
Rojku-ja też tak miałam dwa razy z moczem.Biegajac co chwilę do łazienki,zaspomniałam o napełnieniu pojemniczka.Teraz musze pamiętać,żeby to zrobić w środę

Czesć Kangurki..
Dołączę do grupy narzekających.. Całą noc bolał mnie brzuch, ale wysoko, w okolicy żeber. Czułam się takjakby się mlody przekręcił głową go góry, ale pewnie już jest duży i się tak wierci , moze pupe mi tam pcha, bo główką juz od dawna siedzi w dole wiec wątpie. Zjadłam jogurt i pije herbatke. Miałam w planach wyjscie do sklepu ale nie wiem czy dam rade.
Dzis już 28.. Listopad nas powoli opuszcza, a ja im bliżej grudnia tym bardziej przerażona, zmęczona i mniej przygotowana :szok:

27012701 ja znam dokładna date zapłodnienia (notabene 1 kwietnia :-) ) i tak lekarz wyliczył nam termin i tak samo nam wyszło z USG.

Mirabelka :) kazdy z nas inaczej odczuwa różne rzeczy a ja tez miałam porównanie w szpitalu wojewódzkim i w szpitalu prywatnym (refundowanym mimo wszystko z NFZ)

hej kochane!!!!

to ja tez dzis ponarzekam na nockę:)
mała nie kopię!!! ona robi istną rozpierduch.ę w moim brzuchu już mi sie płakać chce, przeciąga się jakby co najmniej miala gwarantowane podium za to. W nocy caly czas bolał mnie brzuch nisko, a do tego Kamila chyba brzusio bolał bo popłakiwał przez sen co jakis czas i musiałam do niego chodzic.
Teraz brzuch mnei nie boli, ale młoda dalej swoje szpagaty ćwiczy...
Marzę już o grudniu, wiem wiem to tylko 3 dni, ale nie chcialabym ur. przypadkiem w listopadzie juz:) w koncu mam miec dzieciątko grudniowe:)

A jak tam u was dziewczynki????

aaaaaa napisałam do Pyszczka, przed chwileczką
ale widzę że wlasnie dostałam smska to pędze na odp. wątek i przepisze bo tu zginie:)

reklama
a ja dalej nie śpię!!!!! WTF?????:wściekła/y: Czuję się jakby po mnie traktor przejechał:crazy:

Współczuję

WItam! Dzisiaj nie mogę narzekać. Jestem wyspana!! Zdziwiłam się bo nawet na siusiu nie wstałam. Tak was podczytuję i jestem nakręcona bo martwię się, że z niczym nie zdążę. Dlatego zaraz na zakupy uciekam. Właściwie to mamy tylko łóżeczko ( bez materaca) i zamówiony wózek. Chyba najwyższa pora zacząć szykować wyprawkę i torbę, kupić ubranka itd i wszystko poprać:szok: Mój kochany mąż też zaczął panikę bo od kilku dni gorzej się czułam. Miło popatrzeć jak się martwi hehe

Do góry