reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Prze-gigantka z tej naszej Izi. Gość ją szył, a ona za telefon :szok: :-D
Ale dobrze, że już po. Mamy komplet! :D Zamykam listę. Kto się nie zgłosił, niech pisze na PW :)

reklama
No i super wieści z rana :) chociaż nasze rano to było po 5 :D
Przyłączam się do stwierdzenia Mły - Izi - przebabka z Ciebie :) nie ma to jak gadać przez tel jak ktoś ceruje nas na dole :D

No a za nami 2 noc w miarę ładna :) z czego się cieszę. Kalinka budziła się co 2,5-3 godz na papu. Z dwa razy nie mogła poradzić sobie z kupką, to tatuś masował i bujał Malutką.
Zaczynamy mieć postępy z cycusianiem :) Kalinka po ćwiczeniach zaczyna łapać o co kaman i już tak się nie sprzeciwia, jak Ją dociskam do cyca :) Co prawda, nie zawsze chwyci dobrze i się złości, ale to już nie taki szał jak był tydzień temu :) co mała nie zje, mama ściąga, bo mimo, że Niunia odlatuje (czyt. zasypia) ssąc, to położona budzi się po 10 min i trzeba Ją butelką dokarmić (zazwyczaj ok 20-30ml).

Co do butelek, to nasza położna poleca również Calmę, ale nas nie stać było, bo i tak zamówiliśmy elektryczny silnik mini do laktatora Medeli (bez niego na bank nie dałabym rady, moja zabawka ręczna z Canpola poszła w kosz). Za to poleciła też kupić smoczek o najniższym przepływie z Nuka (pasuje do butelek Aventu). Uff mam nadzieję, że będzie już coraz lepiej :)

Wasi tatusiowie też tak się starają i są mega pomocni?? bo ja Swojego to mogę wychwalać pod niebiosa (odpukać!!) :)

No to mamy komplet :) Listopadowo-grudniowo-styczniowe dzieciaczki Grudniowych Mam!

Izi odwalilas chyba numer roku jak nie stulecia :) dzwonić w czasie cerowania :) ciekawi mnie mina lekarza bo pewnie na codzień takich numerów nikt mu nie robi :)
Phelania mam nadzieje ze w pon będziecie juz w domku! Trzymam kciuki i dużo zdrowia Wam życzę!!

Ja po fatalnej nocy ledwo żyje! I jak tylko Mały uśnie-poki co wisi na cycu- kłade się dalej spać!
Od 21 do 4:30 miałam w domu horror, Moj mały terrorysta nie chciał spać!od 4:30 przejął go M jak wrócił z pracy i obaj meczyli się jeszcze przynajmniej do 6:30!
W nocy musiałam go pierwszy raz dokarmic mm :( :(
Najpierw zjadł moje odciagniete mleko a pózniej M go jeszcze dokarmil!
Nie wiem czy przez to zapalenie i goraczke moje mleko jest mniej kaloryczne bo od 2dni Aleksy budzi się co 1,5-2godz a do tej pory spał ładnie nawet 4-5godz...(

Izi to twoje czekanie zostało wynagrodzone mega szybkim porodem. Wiesz że dostaniesz bodziaki z serduchem od Owsiaka?

Ja dziś od 4.30 nie śpię . Mały tak się obudził i marudził trochę więc poszłam sobie na 7.00 do kościoła. Obiad mam już w sumie zrobiony. Mąż z Mają śpi, Wika zbiera kaskę do puszki WOSP, a Natusia w kościele.

W tamtym roku m. był w studio WOŚP, widziałam ich w telewizji:-D ale w tym roku nie jedzie, bo jutro z Wiką na kontrolę palca.
Ja walczę z laktacją. W nocy sciągnęłam 70ml z jednej piersi, ale teraz bida:no:

A teraz zmiana tematu. Kiedy chrzcicie swoje maluchy? Ja pewnie w swoje imieniny 5-go lutego, ale czekam dziś na tel. od kolegi, który ma mi ochrzcic Mikołaja - jest na ostatnim roku w seminarium.

Dam znac jak kropelki działają za kilka dni- wtedy będzie jakiś tam efekt...

Wczoraj mały po kąpieli o 20 zamiast spać , siedział z nami do 23.30 , ja już ledwo na oczy widziałam,a ten wybudzony i tylko machał rękoma:eek: Potem w nocy pobudka co 3,5 godz. W dzień też mało śpi ostatnio...chyba kończy się etap spokoju;-)

Super, że już wszystkie rozpakowane!!!:-D

Cześć dziewczynki:-)
Za mną w miarę przespana w końcu noc..Marta cycała o 20.00, potem o 23.00, o 3.30 i koło 7.00:-)..bo poprzednie nocki masakryczne, pobudki co godzinę lub dwie:-(..
Miłęj niedzieli życzę wszystkim;-)
Acha jeszcze pytanko jak odróżnić skazę białkową od ciemieniuchy? Aniela ma na brwiach taką chropowatą skórkę i troszkę się łuszczy. Nigdzie więcej. Innych objawów skazy - biegunki i nie przybierania na wadze - nie ma.
Rojku, moja Marta miała na brwiach ciemieniuchę - tak jak piszesz, chropowata skórka, łuszcząca się i..koloru żółtego..ja jej to zwalczyłam bepantenem (wyczytałam na necie taki sposób) i pomogło:-)
Prze-gigantka z tej naszej Izi. Gość ją szył, a ona za telefon :szok: :-D
Ale dobrze, że już po. Mamy komplet! :D Zamykam listę. Kto się nie zgłosił, niech pisze na PW :)
Super!!!Jeszcze raz gratuluję wszystkim Nam dzielności i wytrwałości i życzę dużo sił i zdrowia:-):-)
Izi to twoje czekanie zostało wynagrodzone mega szybkim porodem. Wiesz że dostaniesz bodziaki z serduchem od Owsiaka?

A teraz zmiana tematu. Kiedy chrzcicie swoje maluchy? Ja pewnie w swoje imieniny 5-go lutego, ale czekam dziś na tel. od kolegi, który ma mi ochrzcic Mikołaja - jest na ostatnim roku w seminarium.
No, właśnie to samo pomyślałam..ciekawa jestem, czy dostanie dla Nadii tego bodziaka;-)
A chrzciny - my mamy zamiar pod koniec lutego lub na początku marca chrzcić..

agapa o własnie zaraz jej dam znac, tez slyszalam o tym bodziaku w telewizji:):)
a swoją drogą moja siostra ma dziś urodziny tak jak malutka naszej Izi będzie miała:)
Mła ja tak samo stwierdziłam, dzwonila do mnie , nie zdarzylam odebrac, wiec szybko za tel, bo podejrzewalam ze chodzi o porod:) dzwonie rozmawiamy, i tylko słysze raz ała ała... normalnie wiem ze to nie smieszne ale myslalam ze sie poleje ze smiechu z niej,

aaa juz dopisuje info o malej:)

hej babeczki!

Super ze juz wszystkie jesteśmy w komplecie rozpakowane :D

U nas dzisiaj noc maskara, ale przez starsze dziecko...mlodsze spi dzielnie nawet po 4-5 godzin, więc nocki sa OK całe szczęście...odpukać ;D

My bedziemy równiez chrzcić koniec lutego, początek marca, ale jeszcze muszę śie wybrać na rozmowe z księdzem na ten temat, więc jeszcze dokładnie nie mam określonej daty .

Rzeczywiście Izi zaszalała z tym telefonem do asko w trakcie haftowania...nieźle, dziewczyna czuła się w obowiązku szybko nas poinformowac :D DZIĘKI!
Życze udanej, spokojnej niedzieli :)

Dobry motyw z tym bodziakiem :)
My będziemy Chrzcić pewnie w 3 niedzielę lutego. Zawsze u mnie w parafii są a 3 niedz chrzty.
Ok póki czas lecę ogarnąć pokój, bo między 2-3 mają wpaść znajomi na chwilę oblukać Nasze Potomstwo :)

reklama
witajcie,

Izi, szalona kobieto, zasługujesz na medal :) super, że już wszystkie się rozpakowałyśmy :tak:

przez 2 ostatnie noce Kubin daje mi popalić, co 1,5 godziny chce jeść! najada się, a później przez pół godziny odbijamy i usypiam go, więc zostawała mi godzina spania. jestem totalnie wykończona. nie wiem, czy mały wchodzi w jakiś skok rozwojowy, czy przez to ciągłe zmęczenie i niewyspanie mój pokarm się zrobił mniej kaloryczy (?), mam nadzieję, że szybko dojdziemy z tym do ładu.

my będziemy chrzcili małego 4 lutego, jutro jeszcze trzeba dograć z księdzem wszystkie szczegóły i załatwić formalności.

Do góry