• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

reklama
dziewczyny chciałam Was zapytać o @... to już 10 tygodni od porodu z tego od prawie dwóch jesteśmy na MM i trochę się zaczynam martwić bo nie dostałam jeszcze @...wizytę u gina mam dopiero w marcu bo u nas dopchać się do kogoś naprawde dobrego na NFZ graniczy z cudem a szkoda mi znowu wywalić 150 na prywatnego bo wole coś małemu za to kupić;p wczoraj mnie tak jajnik bolał że się zwijałam z bólu, czasem mam bóle miesiączkowe ale bardzo delikatne i krótkotrwałe a @ ani widu ani słychu...

My już jesteśmy po szczepieniu:-) Oczywiście bez płaczu się nie obyło, ale jak to wcześniej przewidziała, płakała ja:-D
Oczywiście Moja Nicole( była ze mną) i P. doktor robiły sobie podśmiech.ujki, że zaraz mnie trzeba będzie uspakajać nie małego. Mały zniósł to dzielnie, w rączkę chyba nie poczuł, przy kłuciu w nóżkę już nie było tak kolorowo:no:

Niestety wysypka z którą walczę od dłuższego czasu, kazała się być alergią:-( Mam przejśc na ścisłą dietę i jeżeli do trzech tygodni wysypka nie będzie schodziła, to kończymy karmienie piersią i przechodzimy na Nutramigen :-( Pani doktor powiedziała, że nawet jeżeli mały ładnie przybiera na wadze nie oznacza, że moje mleko jest dla niego dobre. więc powtórka zrozrywki, to samo miałam z Julcią:-( Więc Dorotar, ja też mam po pączkach dzisiaj:-(

Phelania zapłaciłam 120 zł :tak: Co do przyjaciółki ksiądz jeżeli o tym nie wie, to nie trzeba go wtajemniczać ;-)
U mnie chrzestna Oskarka jutro bierze rozwód, a chrzciny mamy 11 marca, więc oficjalnie będzie już w tym czasie rozwódką, ale tez nie mamy zamiaru o tym nikogo informować ;-):tak:

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków za nasze szczepienie :*

mamoOskarka u nas też Michaś przybierał ładne na wadzę a mimo to moj pokarm mu nie służył:( miejmy nadzieję że jednak dieta pomoże chociaż jeśli mu nie przejdzie to czy te 3 tyg mu niezaszkodzą?

Dziewczyny zjedzcie tez po jednym pączku za mnie... Ja od porodu zadnych słodyczy jeszcze nie jadłam :confused2:
Phelania jak ksiądz nie wie i nie bedzie pytal to lepiej nie mowcie bo nie wiedomo na jakiego ksiedza traficie-zgodzi sie czy sie nie zgodzi.Nasz przyszly chrzestny (brat M) nie zrobil bierzmowiania a swoim czasie i teraz sie za to zabral dopiero.Cala ciaze prosilam zeby sie z tym pospieszyl bo ja robie chrzest w kwietniu to jakos mu sie nie spieszylo, w tamtym tyg dopiero zebral tyłek i do ksiedza poszedl... Jak sie nie wyrobi do kwietnia to bede musiala kuzyna prosic.
Kota ty lepiej pamietaj o tym magnezie bo z serduchem nie ma zartów.
Gosia a co to są te czopki uspokajające???
MamoOskarka dobrze ze juz po wszystkim:)

MAMO OSKARKA, dobrze że już po wszystkim. My ciągle odkładane mamy pierwsze szczepienie na 6 tygodni i ciągle z powodu chorób.
Widzę, że robimy chrzest w tym samym czasie. Ja mam nadzieję, że będzie już jako tako ciepło.

mamaOskarka chyba się pomyliłas wpisujac tyg. ;p;p wydaje mi się że nasz dzieci mają 6 tyg. skonczone i tam iles dni 7 nam dopiero leci.. ale moze ja cos poknociłam.. wedlug kalkulatora u was jest 6 t. i 2 d

Dziewczyny u nas ksiądz nawet o bierzmowanie nie pytał, a chrzestnemu który przyleci z Islandii dzień wcześniej nawet nie każe mieć żadnej kartki z parafii tylko iść do spowiedzi i do komunii, powiedział że jedyny warunek że chrzestni mają być wierzący praktykujący.

Za szczepionkę 6w1 ja placilam 165zł, pneumo 270zł ale ja szczepie u siebie w pracy i mam 25% zniżki.

reklama
ja z przychodni dostałam taki ogólny cennik szczepionek (za dawkę):
5w1=110zł
6w1=180zł
pneumokoki=180zł
rotawirusy=280zł

Kurcze, Freiya, cholernie drogie masz te pneumo nawet ze zniżką! :eek:

Inka, czytam o Twojej wizycie i oczom nie wierzę! Co za babsko z tej psudolekarki... nie martw się, naa pewno Aleksy urósł, Kuba też po porodzie mierzył 57cm, a jak sama go próbuję w domu mierzyć to mi wychodzi 53cm haha, więc jak widać "fachowo" go mierzę, że hej, bo mały nosi ciuszki 62/68. Koniecznie idź do innego lekarza, niech obejrzą małego i rozwieją Twoje watpliwości.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry