• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Bez zniżki chyba 360 u nas jedna dawka preparatu Prevenar13. Pneumovax jest trochę tańszy ale ponoć gorszej jakości

Inka tym mierzeniem to się nie przejmuj, w 7 tyg Emilka miała niby centymetr mniej niż przy porodzie ale wytlumaczono mi że nóżki nie są już tak elastyczne i nie da się dziecka dobrze rozciągnąć do pomiaru.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas szczepionki kosztują:
5w1 125zl
6w1 210zl
Pneumo 280zl
Rota 210zl
Meningo 100zl

Dziewczyny pomiarem się nie przejmuje,gorzej tym stwierdzeniem o alergii lub AZS! Na poprzedniej wizycie powiedziano ze to tradzik i potowki a teraz taka diagnoza?? Nawet nie zapytała o ewentualne objawy,nie dała żadnego skierowania tylko te cholerne ulotki!!

Agapa dużo zdrowia dla Mikołaja,oby to nie było zapalenie płuc!!!

mamaOskarka chyba się pomyliłas wpisujac tyg. ;p;p wydaje mi się że nasz dzieci mają 6 tyg. skonczone i tam iles dni 7 nam dopiero leci.. ale moze ja cos poknociłam.. wedlug kalkulatora u was jest 6 t. i 2 d

Asko ja liczyłam na kalendarzu przed napisaniem posta, i mnie wyszło 7tyg.2 d. :-) Ale tak mnie zgłupiłaś, że już sama nie wiem:-D

Gosia też dostałam dziś receptę na Virbucol, nie wiedziałam, że na kolki tez pomagają:-) Całe szczęście, może choć troszkę mu ulżą.

Dorotar, ja tez mam nadzieję, że ciepło będzie, bo u mnie w kościele bardzo zimno:tak:

Kota, nie pomyliłaś ceny pneumo z rota?? Mnie się wydawało, że pneumo droższe :tak:

Inka zmień lekarza, mnie przy Julcia taka stara franca sugerowała, że nie dbam o dziecko jak należy i ta jej wysypka to nie alergia. Dopiero jak wylądowała w szpitalu było wiadomo co jej jest. natychmiast zmieniłam przychodnię, a odbierając kartotekę dodałam, że ktoś mnie wprowadził w błąd i nie zdawałam sobie sprawy, ze chodzę z dzieckiem do weterynarza.
Nie wiem dlaczego lekarze z takim oporem diagnozują alergię.

Ostatnia edycja:
MAMO OSKARKA u mnie w kościele to samo, zimno jak cholera. Nawet w niedzielę ksiądz się śmiał, że ludzie chodzą i płacą grube pieniądze do komór krioterapii a my to mamy za darmo. Miał być u nas chrzest 26 lutego ale ze względu na zimno zmieniłam i łączę dwie imprezy w jedną. I będą chrzciny i 3 urodziny Amelki.

Kota synflorix to tylko z nazwy kojarze, nic o niej niestety nie wiem.

viburcol nam też pomaga na kolke, nawet jak płacz jest duży to po czopku od razu Emila spi :)

Dziewczyny ja wlasnie się zastanawiam czy mogę użyć tych czopkow skoro Aleksy tak się męczy i nie może spać? Bo dzisiejsza noc była okropna,tylko 3godz snu!
Teraz udało mu się zasnąć ale co kilka minut biedny wybudza się z płaczem!

Czy 1 czopek to nie za dużo? Ile wy dawalyscie??

reklama
U mnie 5w1 - 110 zł
Pneumo ok. 300 zł, ale dokładnie będę wiedziała przy szczepieniu, bo jeśli więcej matek się zdecyduje, wynegocjują u dostawcy lepszą cenę ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry