reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

reklama
Z tego co wiem to na L4 brali średnia z 3mcy i na tej podstawie wypłacali ale mi to w ogóle takiej dziwne sumy wypłacali a teraz to przesadzili bo za okres 26.12-31.01 dostałam o prawie 600zl mniej niż na L4 :-( a te 18% podatku to i wtedy i teraz mi zabieraja ale mimo to wtedy kwoty były wyższe!!

MAMO OSKARKA to z zajmowaniem się dziećmi u mnie jest to samo, jedna wielka porażka. Mój K znowu myśli, że skoro pracuje to jego obowiązek wobec rodziny jest już spełniony, szkoda gadać i się denerwować.

MILVA ja pierwsze macierzyńskie dostałam na koniec stycznia od razu za grudzień tzn, od 5 grudnia, od porodu i za cały styczeń.

INKA mi się wydaje, że macierzyński zależy od tego jaką kwotę masz na umowie i chyba tyle dostajesz. Ja niestety mam pół etatu, więc porażka nawet nie piszę ile dostaję bo śmiech na sali. Choć cieszę się, że mam i to przynajmniej na pieluchy jest.

KOTA chyba masz rację, nawet zwolnienia nie dostawałam za pół etatu tylko mniej, bo podatek odchodzi a szef za pierwszy miesiąc mi wypłacił tyle co dokładnie na umowie a nawet więcej bo i za urlop.

No i po wizycie. Malutki ma zapalenie oskrzeli, na razie leczymy się w domu: dwa razy dziennie zastrzyki: ZINACEF plus do tego leki doustne:CEBION, MUCOSOLVAN oraz kropelki do noska EUPHORBIUM. Melunia też antybiotyk dostała: DUNACEF by szybciej się wyleczyć plus też MUCOSOLVAN i syropek RUBISTAL. Dobrze, że przynajmniej ona bez zapalenia żadnego. Mały dostał w przychodni pierwszy zastrzyk, och strasznie płakał, jeszcze dwa ukłucia miał bo pierwsza igła się zapchała. Bidulek mój mały Z rana będzie do nas pielęgniarka przyjeżdzać a po południu niestety będziemy musieli jeździć na zastrzyk.
A mój klusek już waży 6.400

A u mnie kolejny kilogram w dół, jeszcze tylko 8 i będzie wyśmienita waga. Ale kurczę ten jeden kilogram to mi przez 1,5 miesiąca spadał. Ale idzie wiosna, więcej ruchu, więcej czasu na dworku to równa się z mniejszym żarciem. Może dam radę.

Wszystko też opisałam w odpowiednich wątkach.

Agapa mam nadzieje, ze synek szybko wroci do zdrowia, wiem ze musi ci byc ciezko ale badz silna dla was obojga!

a ja sie chwale...5 razy na podloge 6 na nocnik :-) nie jest zle, ale jaka przerazona jak leci jej po nogach :-D za zrobienie tych kilku kropel dostala kawalek czekoladki na otuche i cala zadowolona znow siedzi :-D numeru 2 nie bylo i nadal czekam z przerazeniem w oczach :baffled:

Phelania, Dorotar & Gosia trzymam kciuki za wasze wizyty!

dzięki za kciuki dziewczyny !!!!!!!!!!!!!
agapa bardzo mocno trzymam za was kciuki będzie dobrze musi być !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u nas bez zmian ale teraz antybiotyk idzie w ruch ZINAT 2,5 ml x 2 dziennie
a tu pytanie do mam których dzieciaki brały antybiotyki jak one to znosiły jakie dostawały i ile???? wdzięczna będę za
odpowiedz?????

AGAPA powodzenia i zdrówka.

GOSIA my mieliśmy antybiotyki doustne to po nich mały był ok ani rozdrażniony ani nic poza chorobą. Dziś już po lekarzu pierwszą dawkę zastrzyku dostał i masakra, taki rozdrażniony, że szok a tu 5 dni tych zastrzyków, będzie ciężko. Ale zdrówko najważniejsze.

Agapa trzymaj się dzielnie!!! Szybkiego powrotu do zdrowia dla synka !!
Gosia, Dorotar dla Waszych pociech tez dużo zdrowia!
My jutro mamy wizytę w sprawie tej rzekomej alergii,oby to jednak okazało się co innego bo Aleksy strasznie odchorowal zmianę mleka na HA!! :-(
Nigdy nie miał kolek, Qpy tez robił bez problemu, gazy oddawał a po tym mleku takie problemy się pojawiły ze nie wiem co robić!

Jestem :)
Zdaję relację na szybkości z Chrzcin :)
Malutka mało zjadła przed Kościołem (a tak ją przetrzymałam, żeby spała na Mszy;p) no i dała popis jak tylko weszliśmy przez drzwi Kościelne. Całe szczęście uspokoiła się jak podszedł Ksiądz żeby Nas wprowadzić pod ołtarz i zadziałał smoczek :) wypluła go dopiero na błogosławieństwie :) całą Mszę przespała, lanie wodą też ;D kazanie było krótkie i "ładne" a propo nowo ochrzczonych (bo razem z nami było jeszcze 2 dzieciaczków). Sama impreza w domu troszkę męcząca dla mnie i Małej, bo musiałam nadzorować, pilnować Kalinkę i coś tam pogadać z gośćmi. Pomagała mi mama i siostra :) A niunia była przekazywana z rąk do rąk i każdy się Nią zachwycał :) ale za to odbiło się to dziś, bo była i jest od rana niespokojna i rozdrażniona. Ale ogólnie "zjazd" rodzinny udany :) osób mieliśmy 24.
A tak wyglądał tort Kalusi:
tort.jpg
Jak by się dało, to poczęstowałabym Was Mamuski kawałkiem, bo została 1/4 :)

Dziękuję za wszelakie życzenia w imieniu Niuńki :) i za trzymanie kciuków:)

reklama
Agapa, Gosia i Dorotar - dużo zdrówka dla Waszych pociech..biedne chłopaki:-(
Lysa, gratki dla córci!! Idzie w dobrym kierunku;-) U nas Marysia siusia przepięknie do nocnika, a właściwie juz nawet na nakładce do kibelka, ale kupka - MASAKRA!!! Nie umie się przełamać i non stop w majtki:zawstydzona/y::szok::-(
Dorotar, gratuluję ładnego spadku! Super!!!Ja zaczynam od 1 marca - i chyba pójdę Dukanem..;-)
Dostałam od mężusia na urodziny super torebkę, pochwalę się Wam;-)
Torebka damska - beżowy - 119.00 zł (73-4-581-7) :: Sklep Internetowy Wittchen

Do góry