reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

MamaOskarka, ja tak tylko czytałam (dr Google;-)). U Marysi nie miałam takiego problemu..a powiedz, to jest zabieg jednego dnia?
Milva, ja tak, nie miałam żadnego problemu z wypłatą..

reklama
Maxwell tak:tak: a w zasadzie jest to zabieg w 5 minut. Dziecko siada na fotelu dentystycznym, dostaje znieczulenie miejscowe i później dentystka przecina to wiązadełko. zaraz po tym zabiegu wychodzisz z gabinetu, jak po wizycie u dentysty :tak:

Milva- ja dostaje z zus na konto, pierwszą kasę już dawno dostałam
Agniesia- żałosny facet, ale powalcz spróbuj go odnaleźć :no:
maxwell- super że impra sie udała :tak:
lysa- trzymam kciuki za treningi w odpieluchowaniu ! Pamiętaj żeby w razie wpadki nie krzyczeć, nie zawstydzać to ma być dobra zabawa i miej w pogotowiu szmaty bo podłogę możesz mieć równo zjechaną :-)
sergi, lysa- ZAKOCHANA PARA JACEK I BARBARA ! :-D
Zdrówka dla wszystkich chorych !

Wczoraj byłam na mszy akurat moja koleżanka chrzciła synka i była 60 rocznica ślubu jakiegoś małżeństwa. Odśpiewaliśmy im błogosławieństwo (czy coś tam) pół kościoła ryczało, oczywiście ja też :-pa na sam koniec dziadzio babcie pocałował w rękę. Coś przepięknego !

Milva ja dostałam z ZUSu kasę ale jakoś w okolicach 10lutego a na macierzyńskim jestem od 26 grudnia!!! więc to jakieś przegięcie!!

a ja mam pytanie o wysokość macierzyńskiego!!?? bo wg to jakoś za mało mi naliczyli!! o jakieś 400zł mniej dostałam :angry::wściekła/y:
czy macierzyńskie jest płatne 100% jak L4 w czasie ciąży czy może jakoś inaczej to liczą???

Phelania, mamoOskarka
wyślijmy tych naszych "facetów" w kosmos bo mi czasem ręce opadają i już nie wiem czy mam śmiać się czy płakać, czy może od razu za nóż chwycić?? i tak jak napisałaś (mamoOskarka) oni chyba się zbytnio robieniem zmęczyli i już teraz dzieckiem się zająć nie mogą!!

gosia, dorotar 3mam kciuki by wizyta przyniosła już lepsze wieści!!

reklama
Maxwell, a dostawałaś w ciąży tyle samo ile normalnie, jak pracowałaś? bo mi przelewali o te kilka dobrych stów mniej i teraz dostaję mniej więcej tyle samo ile na L4 ciązowym, ale nie jest to równowartowść mojej "standardowej" wypłaty :(

Do góry