reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

reklama
hej laseczki!

podczytuję was.. ale normalnie brak mi już czasu na rozpisywanie sie na forum... brutalna rzeczywistość posiadania dwójki małych dzieci... zresztą kilka dziewczyn jak widzę ma podobnie i też brak czasu...
Jak nie jedno to drugie, jak Kamil śpi dłużej to mała od rana urzęduje, a dziś młody od rana za to Karolcia spała do 8... i wyśpij się tutaj.
Ale mam nadzieję że przetrwam najgorszy okres i będzie tylko lepiej.

Wiem ze wy już przerabiałyście uśmieszki itp, no bo jakby nie było to moja corcia jedna z ostatnich... ale ja dopiero się zaczynam od kilku dni rozkoszować jej uśmieszkami do mnie i do młodego. Jest cudowna i ma takie słodkie dziurki w policzkach jak się śmieje.

aaaa i mamusie którym dzieci przesypiają nocki!! to cudownieeeee!!!!! jesli dziecko by było głodne to sobie krzywdy nie zrobi i będzie wołać, a skoro śpi to widocznie pięknie ma już uregulowaną noc z dniem i tylko
pozazdrościc.

maxwell a ty juz kochana nie karmisz ze chcesz ta dietkę robić???? ja od tyg. nei jem nabiału, muszę dziś kupić wapno żeby to nei wpłynęło negatywnie na mnie... , ale dla pocieszenia ci powiem że tez nic u mnie nie rusza w doł za bardzo.. mimo ograniczen, karmienia piersia itp , i tez planuje od 1 ... tylko ze kuzwa co? skoro to teraz nic nie daje, najchetniej bym zrobila sobie program zywieniowy ktory mam od dietetyczki, schudłam na nim 18 kg. w 2009 roku. I potem juz jadlam wg wytycznych i bylo super, ale tam jest nabiał to raz, a dwa ze za malo kalorii jak na diete matki karmiącej...

agapa, Gosia wracajcie szybko z maluchami do domku, całymi zdrowymi!!!!
mamaOskarka mam nadzieję że już małemu przeszło, strasznie mi przykro jak takie maluchy chorują... a ja się dowiedziałam że moj synek przez przypadek mial kontakt w sobote z chłopczykiem co ma ospę i to były początki!!!! kumpela jak tylko się dowiedziała ze to ospa a nie jakies przeziebienie dała mi znac.. poki co obserwuję i czekam czy nie złapie mi dzieciaków!!!

a ktoras z dziewczyn pisała własnie o epidemii ospy, no to u nas tez jest...

Ankubator, jak liczysz tygodnie, skoro Ty liczysz 12 tygodni a ja 13 a mamy dzieci z jednego dnia?
Tak z ciekawości pytam..znaczy, ja myślę, że wczoraj skończyła 12 tygodni, od dziś liczony 13?
powiem ci szczerze, ze ja sie w tygodniach juz zgubiłam :zawstydzona/y: i skupiam się na miesiącach, resztę przepisałam z książezki zdrowia małego ;)

trzymam kciuki za chore dzieciaczki...najgorsze jest to, że piszeie o wirusach i epidemiach- największym pechem jest wlaśnie trafi do takiego szpitala.... :(

u nas Maly troche marudny, zaraz sie ubieramy i czekamy na chrzestną, która obiecala wpaść :) miłego dnia !

Cześć mamuśki:-)
My noc mieliśmy taką średnią..Marta budziła się co 2,5 godziny, a o 3.00 stwierdziła, że jest wyspana:szok:..Marysia też chyba wyczuła siostrę i kursowała do naszego łóżka ze trzy razy - rozkoszny widok rozespanego dziecka z nupelkiem w buzi i ulubiona maskotka w rączce..ale tata od razu ja zabierał z powrotem:tak:
Phelania - mi to w sumie obojętne..mogę się dostosować..
Asko - ja mam zamiar właśnie do końca lutego (jeszcze niecały tydzień) pokarmić, a potem koniec..mała i tak już cycka tak ze dwa razy w nocy, ale jej to i tak mało i woła o flachę..
Dodatkowo włosy wychodzą mi garściami:zawstydzona/y:, muszę zacząć brać jakieś witaminki na to, a przy karmieniu się nie da..
Tradycyjnie życzę duuuuuuuuuuużo zdrówka naszym chorym dzieciaczkom!!!

U nas nocka nawet przespana:-)Maly sie budził tylko RAZ.Wlasnie ogladam Dzien Dobry TVN z poranna kawka i mowia o wózkach wcale nie tanich 4500zł:szok: Maxwell -ile schudlas 5/5 ? a co do budzenia Martusi to jak zacznbiesz karmic butla zobaczysz jak bedzie ladnie spala:-D

Z tym spaniem to też nie reguła bo Emi tak jak mówię potrafi spać nawet 9 godzin a jest tylko na cycku :)

Dziewczyny muszę się wam przyznać do czegoś... panicznie boję się że będę w ciąży. My z M nie chcemy rodzeństwa dla Emilki i nigdy o nim nie myśleliśmy a teraz opanował mnie taki strach że nie mogę się ogarnąć. :szok:

Freiya- ja mialam @ 15 stycznia do tej pory cisza...zadnych objawow na @@@ a kochalismy sie z M z gumka a jak pękła?:szok:M mowi ze nie a co on tam moze wiedziec...Boje sie jak cholera chyba sobie test kupie:-Djak bedzie negatywny to bede najszczesliwsza na swiecie:-Dnarazie mi starczy jedno dziecie.

Freyia ja cie rozumiem bo sama mam schizy a wczoraj nawet test ciazowy zrobilam :-D Ale tylko dlatego ze od ponad tyodnia mam temperature podwyzszona, bole glowy i takie ala bole nerwicowe zoladka i spanikowalam, ze to ciaza :zawstydzona/y:

Dzis Zu idzie na noc do babci aja bede sie uczy bo w koncu kciazki przyszly, nie wiem czy sobie poradze ale musze bo kupe kasy wydalam na ten kurs.

Ja tez nie moge sie doczekac kiedy mleko przestanie mi leciec, poki co karmie malego cyckiem o 5 i 6.30 rano bo jemu to i tak malo no i dwa razy dziennie sciagam, ale sciaganie to masakra i skoro maly i tak nie chce pic z cycka to chcialabym im przywrocic ich naturalna role :tak::tak:

Ok zmykam, bo jade mlodej paszport wyrobic, do uslyszonks i zdrowka dla maluszkow!

dziewczyny mam pytanie!

mój mały od jakiegoś tygodnia śpi od 21 do 7 rano, na początku koło 24 dawałam mu jeszcze mleko ale kilka dni temu przy tmy procesie rozbudził się jak cholera a do tego nie chciał jeść więc go uśpiłam i spał dalej na następny dzień po kąpieli dałam mu mleczko usnął dradycyjne koło 21 i bez jedzenia spał do 7, no i przestałam mu dawać o tej 24 a on nyna minimum do 6.40 i po karmieniu o tej 6.40-7 zaczynamy dzien... czy ja dobrze robię? czy to normalne ze on wytrzymuje tyle bez karmienia? ?????????

Jakby malutki był głodny, to na pewno dałby znać-ciesz się z takich nocek- potwornie zazdroszczę:-D

Z tym spaniem to też nie reguła bo Emi tak jak mówię potrafi spać nawet 9 godzin a jest tylko na cycku :)

Dziewczyny muszę się wam przyznać do czegoś... panicznie boję się że będę w ciąży. My z M nie chcemy rodzeństwa dla Emilki i nigdy o nim nie myśleliśmy a teraz opanował mnie taki strach że nie mogę się ogarnąć. :szok:

OOO skąd ja to znam,ostatnio to samo przeżywałam , zwłaszcza, ze nie biorę jeszcze pigułek i trochę poszaleliśmy bez niczego. Niby w dniach niepłodnych, ale potem dostałam takiej schizy , że masakra. Na szczęście co do jednego dnia regularności @ się pojawiła, ale o teście myślałam już;-) Teraz zakaz zbliżania się poniżej pasa ma Tz dopóki tabletek nie będę miała:-D Nie planujemy więcej dzieci i teraz druga ciąża byłaby dla mnie totalnym załamaniem niestety.

reklama
Freiya- ja też sie panicznie boję ciaży. Biorę cerazette, ale od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze i już cała jestem chora. My też nie planujemy już więcej dzieci i dlatego moja panika jest WIELKA. Wczesniej też brałam tabletki czasem mi się zapominało i nie panikowałam bo nawet wpadka nie byłaby żadną tragedią, ale teraz muszę naprawdę uważać.

Do góry