reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

maxwell hm.. ja biorę ciągle witaminy femibion te co w ciązy tylko teraz nie 2 a 1 czyli dla kobiet w ciazy i karmiących, jak skoncze karmic to juz mam tez kupione femibion vital mama i poki co nie jest zle, ale ze wzgledu na brak nabiału chce kupic dzis sobie wapn, najbardziej się boję o zęby. Przy pierwszej ciazy obyło się bez jakichs ubytkow itp, ale karmiłam tylko miesiac. Z jednej strony Ci zazdroszcze.. chciałabym przestac karmić.. męczy mnie to trochę, a z drugiej strony skoro mam jeszcze pokarm, to po co odstawiac, i wydawac kasę, choc nie urkywam ze zdarze mi się podać jedną porcję mm raz na 2 dni a czasem codziennie, szczegolnie jak gdzies wychodzę lub mała chce kolejny raz pocyckac.. a moje sutki już aż palą.
Ale cały czas wiszą mi te cholrne kg i mam z tego powodu niezłego doła.

dziewczyny wy po pierwszym dziecku macie schizy a co ja mam powiedziec, dwojka z odstęem 20 miesiećy, dla mnie kolejna ciaza byłaby katastrofą. Na szczescie poki co było tak jak planowalismy 2 bobasów w krotkim czasie, zadnych wpadek itp wiec moze teraz uda sie tez uniknac nieplanowanych zdarzen.

reklama
Ja biorę tabletki Azalia od ponad tygodnia, @ jeszcze nie miałam w ogóle po porodzie, niby wiem, że jak karmię i już biorę tabletki to mogłam nie mieć @ ale mam w karmieniu przerwy dłuższe niż 5h w nocy, brzuch też mnie pobolewa, tłumaczę sobie, że przecież może jeszcze ma prawo coś mnie tam boleć, rozciągało się 9 miesięcy więc może około 3 dochodzić do siebie. Ale schizuje strasznie, zwłaszcza, że raz pękła nam gumka jak jeszcze nie miałam tabletek. Mam naprawdę głupie i bardzo brzydkie myśli na temat tego co by się stało jakbym teraz była w ciąży. Przecież wiem, że na pewno gdyby tak się stało to kochalibyśmy dziecko i byli szczęśliwi z dwójką, ale na dzień dzisiejszy uznaję, że byłaby to katastrofa. I o ile w zeszłym roku jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to byłam najszczęśliwsza na świecie bo długo się staraliśmy i nawet się leczyłam to teraz byłabym załamana.

Mowiac o tabletkach...cholipka zapomnialam wczoraj wziasc grrrr I teraz do wieczora nie mam do nich dostepu wiec wieczorem bede brac dwie ale to oznacza ze jutro bede chodzic po scianach :-D

Phelania - ja wtedy byłam na diecie dwa miesiące(potem zrobiłam test i okazało się, że jestem w ciązy;-)), a w sumie schudłam 10kg..
Asko_ - no ja już mam naprawdę malusio mleka w piersiach, ale nie walczę o nie, więc pewnie zaniknie lada moment..mi po pierwszej ciąży "poszły zęby"..jak do 30-tki nie miałam ani jednej plomby, tak po skończeniu karmienia Marysi i wizycie u dentystki, miałam do zrobienia coś koło 8 zębów:zawstydzona/y:, plus oczywiście wypadanie włosów..teraz lecą mi włosy garściami - po umyciu w wannie jest ich strasznie dużo:zawstydzona/y::wściekła/y:..dobrze, że mam gęste;-)

Co do tematu obaw o kolejną ciążę:zawstydzona/y:..dołączam do grona..jeszcze nie miałam @, a w sumie prawie nie karmię. Niby się zabezpieczamy gumkami, ale..strach jest. Mi dwójka dzieci raczej starczy:-(;-)..cholercia, jeszcze parę dni i chyba kupię test:zawstydzona/y:

Gosia, Agapa- zdrówka i szybkiego powrotu do domku !

Kasia przesypiała całe nocki już od 2tyg życia. Budziła sie około 5 rano na karmienie a teraz śpi 22-8 i co mi z tego, mam tak jak ASKO, że starsza wstaje mi o 6ej albo tak jak dziś w nocy chciała sie bawić.

Ja karmię piersią bo moje mleko służy małej, nie ma kolek ani kłopotów brzuszkowych i dla mnie wygoda. Mam tylko straszną chcicę na zakazany owoc - pomarańcze.

Wczoraj nas wszystkich dopadła jelitówka (tylko Kasia sie trzyma) akurat wczoraj gdy musieliśmy na usg bioderek :no: M dziś nie poszedł do pracy, jesteśmy tak osłabieni że :szok: ale i jest 1 pozytyw w tym wszystkim- schudłam 1,5 kg w jeden dzień :-)

Co do ciąży to mi najbardziej pasuje różnica wieku minimum 3 latka a że mam już swoje lata nie wiem czy będziemy sie starać o trzecie no chyba że trafi sie niespodzianka ;-)

GOSIA szybkiego wyjścia ze szpitala.

ASKO ja na diecie z powodu skazy jestem już 2 miesiące i dopiero mi 1kg spadło. ech.

FREYIA przy Azalii nawet jak masz dłuższe przerwy w karmieniu to i tak okresu nie dostaniesz póki będziesz brała tabletki, przy tych tabletkach nie ma owulacji. Ja brałam je 20 miesięcy i byłam tyle bez okresu a jak do pracy poszłam to i przerwa w karmieniu była nawet 8-10godzinna.

Co do dzieci ja planuje 3 na po 30 jak już zrobimy sobie dół domku i będziemy z dzieciaczkami na niby swoim to i o trzecim może pomyślimy, ta dwójeczka podrośnie już troszkę, do szkoły pójdą.

My dziś na kontroli byliśmy. Melunia już dobrze, choć jeszcze czasem zakaszle ale już czysto ma, mamy dokończyć antybiotyk przez 3 dni jeszcze. Kacperek tez trochę lepiej ale jeszcze charczenie e oskrzelach jest. Zastrzyki przedłużone o następne 2 dni a potem przez 4 dni ten sam lek co w zastrzykach tylko w doustny i następna kontrol po skończonych lekach. A i Melusi mam ciągle dawać MultiSanostol i Tran od października do kwietnia.

izi ja na sniadeckich chodziłam do technikum, przerabana buda:D
oo no prosze wiem gdzie wiem:)
a Ty z jakiej dzielnicy jestes?

dziewczyny mam pytanie!

mój mały od jakiegoś tygodnia śpi od 21 do 7 rano, na początku koło 24 dawałam mu jeszcze mleko ale kilka dni temu przy tmy procesie rozbudził się jak cholera a do tego nie chciał jeść więc go uśpiłam i spał dalej na następny dzień po kąpieli dałam mu mleczko usnął dradycyjne koło 21 i bez jedzenia spał do 7, no i przestałam mu dawać o tej 24 a on nyna minimum do 6.40 i po karmieniu o tej 6.40-7 zaczynamy dzien... czy ja dobrze robię? czy to normalne ze on wytrzymuje tyle bez karmienia? ?????????

jezeli nie spada z wagi i normalnie przybiera to mozeesz mu spokojnie pozwolic:):)
no i zazdroszcze!!!!

a ja zabieram sie za obiadek dzis losos z ryzem:)
mloda oga popycham w bujaczku:):) a maly spi:)
dzis ladna pogoda bo cieplo tylko sloneczka brak:( po obiadku dajemy na spacer..

Milego dnia!!

Z tym spaniem to też nie reguła bo Emi tak jak mówię potrafi spać nawet 9 godzin a jest tylko na cycku :)

Dziewczyny muszę się wam przyznać do czegoś... panicznie boję się że będę w ciąży. My z M nie chcemy rodzeństwa dla Emilki i nigdy o nim nie myśleliśmy a teraz opanował mnie taki strach że nie mogę się ogarnąć. :szok:

Ja już robiłam test bo mieliśmy z M wpadkę gumka poszła ale na szczęście wyszedł negatywny chociaż i tak nadal jestem niespokojna bo naoglądałam się programu "Ciąża z zaskoczenia" no i wiele razy brytyjskie testy nie pokazywały.
Wczoraj z M stwierdziliśmy że trzeba zrobić jeszcze jeden jakiś inny test bo ja nadal nie dostałam @ a karmiłam malutkiego tylko do miesiąca i pokarm zanikł także wydaję mi się że już chyba powinnam dostać @.

Mój Maciulek ślicznie przespał dzisiaj od 19 do 24 zjadł na śpiąco i spał do 6 znów zjadł i spał do 9,30 a teraz szaleje na macie wydając śmieszne odgłosy :-)
Ja dzisiaj już sobie posprzątałam także resztę dnia mogę poświęcić na relaks z Maciulkiem :-) Dziś za oknem ciepło bo 12 stopni tyle że świeci słoneczko za chwilę zanosi się na deszcz taka niepewna ta dzisiejsza pogoda. Miałam jechać z rana z M na zakupy to zaspaliśmy i zakupy muszą poczekać do jutra bo M poszedł do pracy i wróci dopiero o 23 na szczęście jutro już weekend :-)

Miłego dnia :-)

reklama
Sprawdzily sie moje przypuszczenia -M zarazil naszego syna!!! Normalnie zabije chyba :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Mam tylko nadzieje ze te jego przeziębienie nie przerodzi sie w cos powazniejszego bo za półtora tyg mamy szczepienie.
Dodatkowo ta pogoda paskudna dziala jakos przygnębiająco na mnie a o spacerach mozemy zapomniec!

Asienka Ty sie ciesz ze Michaś tak ladnie spi. Co ja bym dala za całą noc taką przespaną...

Do góry