reklama

Grudzień 2011

Czesc dziewczynki...

A mnie wzielo na wspomnienia i poczytalam grudniowki od pierwszej strony jak sie chwalilysmy kreseczkami :):)
ale fajnieee....
czytam i czytam,weny brak.
Jutro ide ze soba do dermatologa bo po porodzie wyszla mi jakas kaszka na rekach i na udach,musze sie dowiedziec co to..

dobranoc mamuskie zycze zdrowka Maluszkom i Mamusiom!!

reklama
witam szybko coś napisze oczywiście dopasuje się do tematu narzekaczek:-D Kota Milva Rojku witajcie w klubie u mnie już 3 dni kiepsko ale dziś to masakra jakaś, placzu co nie miara, nic mu nie pasuje niby wszystko ok ale odłożyć się nie da ząb idzie jak nic!!!nie da się nawet dotknąć do dziąsełka ale kiedy ??? ja pewnie oszaleje z dwójką ciężko jak mały marudny to i dla Zu czasu brak a o sobie nie wspomnę :zawstydzona/y: u mnie też ostatnio wszystko na mojej głowie bo mój M przecież pracuje ciężko a ja leżę i pachne, takie typowe małżeńsko wychowawcze problemy

jutro przyjeźdza do nas rechabilitantka a w piątek pierwsze szczepienie może się uda!!!!!!

spokojnej nocki

Dzień dobry
Asko dzięki za odp! Zapytam lekarza co o tym myśli!!

Uwaga Moj książę spał od 21 do 5!!!!
Czyli bite 8godzin :-) to rekord!
Mógłby tak w domu tez :-)
Od 5 oczywiście juz nie śpi,No bo po co...?? Przeciez i tak dał matce w nocy pospac a godz 5 jest fajna na rozmowy :-)
On jak nic adwokatem zostanie :-) no geba mu sie nie zamyka, rozgadal sie jak szalony..
boszeeee zeby tylko nie księdzem albo politykiem!!! Przeciez oni tez wiecznie gadają...

Kupinosia dodatkową struną się nie martw, ja mam taką i nic mi nie jest (a jako dziecko nawet na oddziale kardiologicznym w CZD leżałam bo nie wiedzieli co mi tam szumi). :tak:Emilka pierwszy raz była dziś w gościach (do tej pory tylko w domu i u moich rodziców) a dziś podczas spacerku zachciało mi się do koleżanki wpaść i poszłyśmy razem :)
O widzisz, ja zaufałam doktórce że wszystko ok, ale wczesniej troche niepokoju mieliśmy
Violet: zgadzam sie z Rojku- lepiej przeczekać niż wybuchnąć. Sama mam ochote czasem przy jednym Mikołaju uciec do innego pokoju- tylko u nas niestety to niemożliwe z czysto fzycznych względów- drugiego pokoju brak xDasko: zdrowka bidulko! i oby pociechy si enie zaraziły! kota,no ale przecież to niejest zwykłe przeziębienie, to MESKIE PRZEZIĘBIENIE! kurcze, czasami- patrząc na mojego męża, ktory też zawsze jest najbardziej chory zastanawiam się jak oni by przez te porody przeszli gdyby się z nami miejscami pozamieniali :-D freiya: no to super, widzę, że Emila szaleje towarzysko:Dmyśmy dzisiaj też zaliczyli długi spacer- pogoda była calkiem calkiem tylko Mikiemu się wózek znudził i najlepiej bawił sie na rękach - oglądał drzewa i smial się do krzaków:errr: w ogole u nas w lesie juz wiosna na całego- co spacer natykamy się na wiewióry, dzięcioły, sikorki, a dzisiaj natrafiliśmy na stadko saren! tuż przy drodze! normalnie, az strach pomyśleć na co jutro wpadniemy ;puciekam spać zaraz, bo Miki ma ostatnio kiepski zwyczaj budzenie sie koło 6 rano :baffled:miłej nocki laseczki!
Fajnie masz z tymi spacerkami po lesie.

Mnie starsza wkurza z rana, wstaje o 6ej i "już nie ma noc, chodź bawić z Olą" przy okazji musi podokuczać śpiącej Kasi.Dziś idziemy na szczepienie i chciałabym to jakoś zgrać z rekolekcjami na 11tą.
Miłego dzionka !

hahaha ksiądz lub polityk nono, może być ciekawie:-D

Inka- Bartuś tez dziś wstał o 5:cool: teraz znowu śpi, ale ja nie -pewnie wieczorem będę jak zombie...
My mamy naczyniaka pod lewą piersią , dwie płaskie kropki , pediatra ostatnio nawet słowem o tym nie wspomniał, ale dziś sie zapytam na szczepieniu o to.Na razie nie widzę, aby się powiększał także ok.

A dziś mój mały rano sam się obrócił z brzuszka na plecy pierwszy raz!!!!!!!!:-D Pięknie chwyta zabawki, wyciąga ręce do nich ehh fajnie tak obserwować zmiany u naszych pociech.
Miłego dnia!!

U nas chyba jelitówka (no napewno) ja wczoraz zwracałam chyba z 5 razy i piłam smecte, teraz troche lepiej, A. tez jakos dziwnie sie czuje ale narazie ani nie zwracal ani nic. Najbardziej martwie sie, zeby Lenka nie podłapała, dzisiaj nad rane po wypicu mleczka chlusnelo z niej 3 razy tak porzadnie, teraz tez wypila i spi (nic nie zwracala), wiec nie wiem- poczekam jak to bedzie i jak bedzie zwracala albo miala goraczke to do lekarza sie wybierzemy.

Nikuss kup w razie Wu elektrolity, żebyś miała dla małej no i np smecte!
Ja juz zaopatrzylam sobie apteczke zeby pózniej nie panikowac i mieć co podać dziecku w razie potrzeby!!

Aleksy tez próbuje juz sie przywracać, poki co z pleców udaje mu sie na boczek ale mysle ze to kwestia czasu i będzie juz obrót na brzuszek :-)
Ten tydzień w szpitalu dał No jedno-duuuuzo czasu na obserwowanie dziecka, widzę jak sie zmienia, jakie robi postępy. Chwyta zabawki, do buzi wkłada wszystko co w zasięgu ręki, matkę włosów pozbawia i gada, gada coraz wiecej i coraz fajniej :-)
A jego uśmiech i śmiech na głos są boskie :-)
Reaguje tez na znajomemu głosy- gdy babcia, dziadek albo tato mówią coś do niego rechocze czasem tak fajnie! No i co fajne, wczoraj zauważył to tato M, ze on wodzi za mną wzrokiem jak odchodze a jak zaczynam coś mówić od razu odwraca sie w moja stronę :-)

Ajj, nagadalam sie troche...
Dzis mam jakiś kryzys, mega kryzys i Mały tez chyba miał, No urządził mi awanturę ze go cały oddział słyszał... Więc nie zawsze jest tak pięknie i kolorowo...

Hej a u mnie pobudka o 5.30, K mnie zbudził by go do pracy zawieźć a jak wróciłam o 5.50 to nie dane mi było już pospać bo punkt 6 maluszek jak zwykle się zbudził. Moje starsze dziecie jeszcze śpi i mały znowu też to wstawiłam wam ciuszki na odpowiedni wątek jak obiecałam.

INKA mój Kacperek też uwielbia mi włosy rwać, dlatego prawie non stop związane.

reklama
Izi, daj znać, co Ci dermatolog powiedział. Ja też mam na nogach taką dziwnie chropowatą skórę. Jakby była grubsza niż przed porodem...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry