reklama

Grudzień 2011

mari, serdeczne gratulacje...rozmarzyłam się..przypominając sobie jak to było...:-)...- rok temu o tej porze szukałam pewnie toalety:-D , mam nadzieję jednak, że Ciebie niedogodności ciąży ominą szerokim łukiem czego Ci z całego serca zyczę...ciąża była dla mnie jednym z najlepszych i najszczęsliwszych okresów w zyciu...
Ankubator, dobrze że oczka juz nie sa opuchnięte. Lence oprócz zakrapiania kropelkami, przemywaliśmy tez ropiejące oczka spora ilościa soli fizjologicznej co dzien i bardzo szybko jej przeszło. Teraz tez jak widze że bardziej trze oczka od razu jej przemywam. Mam nadzieję że u Was tez szybko przejdzie.

reklama
Dziękuję wszystkim! :tak:

VENUS No chyba lepiej, że jedna :) bo z bliźniakami byłoby trudniej, bo szwy po cesarce mogłyby nie wytrzymać...
VIOLETT a różnica między dziećmi będzie rok :-D dokładnie 12 miesięcy :-D u Ciebie 13 miesięcy różnicy jest? Miałaś cesarki czy SN?

Nastazja- trzymam kciuki za M !
Milva- oby Bartuś częściej pozwalał mamusi się wyspać !
MamaO- gratuluję drugiego ząbalka !
Dorotar – powodzenia !
Mari- gratuluję raz jeszcze ! Mieć dwa zimorodki tak jak ja to jest na pewno ekonomiczni

U nas dziś też deszczowo i zimno do tego mała marudna. Za dużo ją chwaliłam ostatnio... Spróbuje uśpić ją na rękach, biedactwo

Mari u mnie obydwa porody byly SN ale obydwa zagrozone wczesniejszym urodzeniem. Mariczke udalo sie dotrzymac do 39 tyg, Fabianka do 37 :) Róznica miedzy dziecmi jest rok i 3 tygodnie :)

dobry wieczór,
ależ tu jakoś cicho się zrobiło...
i my także należymy jeszcze do klan bezzębnych :-)
Młody zasnął dziś dopiero o 21:30 i zaskoczył mnie tym, bo w dzień nie przespał nawet minuty :szok: i byłam pewna, że padnie wcześniej, tym bardziej, że już ok 18:30 włączyło mu się marudzenie a po kąpieli się rozbudził i dokazwał.

marii życzę Ci spokojnych miesięcy do rozwiązania, a fajnie tak, kolejne grudniowe dziecię mieć :-)
żabcia a Tobie udanego wypoczynku w PL.
Ankubator to Miki szaleje- 3 ząbek!! wow!!!
Nastazja trzymam bardzo mocno kciuki za M!! niech Wam się wszystko jak najlepiej ułoży!!

ja oglądam YCD a M szykuje się bo znów do Niemiec jedzie!

A dziękuję inka.

Jak się położyłam z Maciulkiem w dzień to przespałam 2 h a malutki troszkę dłużej. Dzisiaj znowu zrobiłam Maciulkowi wspólną kąpiel ze mną ale się cieszył pływał na jak żabka na brzuszku, już się nie mogę doczekać jak pójdziemy w PL na basen z nim :-)
Mały teraz szaleje w wózku i nie chce iść spać a ja siedzę i oglądam "You Can Dance".

Właśnie mój syn pożera swoją skarpetkę i muszę mu ją zabrać :-)

Kupinosia jak u dentysty??U mnie wszystko zrobione tzn.skonczony jeden kanałowo i minus 200zł:( a jeszcze 6 ubytkow:(:( po ciazy mie sie popsuły ząbki;/

Marii gratuluje,ale fajnie zazdrosze tego stanu,zycze spokojnych 9 miesiecy!!!

My dzis wrocilismy od mojej Mamy bo byłam z Mała.Mlody u Tesciow,a M nad morzem takze sama siedze teraz a Mloda spi.M wraca jutro albo pojutrze.
Dzis nareszcie ze spokojem połaziłam po sklepach i kupiłam juz chrzesniakowi prezent na dzien dziecka(kupiłam mu w HM spodenki "polska" i skarpety"polska" takie na euro 2012,bo ma w przedszkolu przedstawienie i maja sie ubraj jak "piłkarze" no wiec postanowiłam mu kupic elegancki strój:) )
Młodej kupiłam i sobie bluzeczke, no i najwazneiijsze byłam na oczyszczaniu twarzy i pedicure,wiec jestem mega zadowolona,bo juz mialam taka brzydka twarz ze koniec,a ona swietnie robi.

Jutro jeszcze musze przebrac ciouszki i zawoze je do biednej rodziny ktora poznałam w kosciele...
...Pewnego razu jak bylam w kosciele spotkalam małrzenstwo(tzn stali na koncu koscioła koło mnie)
i mieli 3 dzieci 2 dziewczynki i chłopcaa,chłopiec w wozku,ok.1,5 roczku,3 letnia i 2 letnia i chlopiec siedzial w wozku,a ta 2 letnia na rurce wozka(wozek meka stary i pokrzywiony) i zapytałam ta kobiete na ucho po cichu,czy nie obraziłaby sie jezeli dalabym jej wozki dwa spacerowe bo juz ich nie chce i nie mam gdzie trzymac i chce je komus dac i ona sie zgodzila i tak zaczeła sie moja pomoc tej rodzinie...

Musze konczyc Mloda Placze.

Izi co do zębów u mnie podobnie jak u Ciebie:( Conajmniej 5...Gratuluje udanych zakupów:D A co do tej biednej rodziny to super że pomyślałaś żeby im pomóc, napewno kobietka bardzo się ucieszyła!Jak widać po Twoim zachowaniu jeszcze odruchy ludzkie pojawiają się w społeczeństwie!;)

Żabcia mój Synuś też pożera skarpetki:P Nie to żeby był głodny ;)))

Izi- fajnie, że jest rodzina, która wykorzysta pożytecznie pomoc!

wow, jak czytam , że niektóre nasze Grudniaczki w dzień nie sypiają, to podziwiam :szok:, bo ja bym chyba już całkiem padła- nie wiem jak wasze maluszki teraz, ale Bartek bardzo krótko się sam sobą zajmie, czekam z niecierpliwością aż zacznie siedzieć-może wtedy będzie łatwiej...
w nocy dziś 2 pobudki, więc nie tak źle, w planach ogarnięcie mieszkania mam na dziś znowu ehh, ciągle tylko to sprzątanie;-)

reklama
Witam się z rana dziewczynki :)

Wszystkim mamom składającym gratulacje z okazji drugiego ząbka bardzo dziękuję :):*
Nie wiem czy troszkę nie za wcześnie te ząbki. Zauważyłam, że ma bardzo krótkie więzadełko i jestem ciekawa, czy będziemy musieli coś z tym robić. Czas pokaże ;)

Izi, Kobieta była pewnie zdziwiona kiedy wyraziłaś chęć pomocy :) Super, że jej pomagasz :)
Z zębami taki sam problem :( Mojej szczęce po tym porodzie jest potrzebny generalny remont a budżet cieniutki że ho ho...

Ankubator gratuluję trzeciego zębola :) Jak Miki znosi przebijanie się górnych ząbków? Z doświadczenia wiem, że z nimi zawsze trochę gorzej

Marii będzie dobrze :) Tak troszeczkę zazdroszczę Ci Twojego stanu. Pod koniec wszystkie narzekałyśmy już strasznie, ale jednak mimo wszystko strasznie mi brakuje brzuszka... ciążowego, bo taki tłuszczowy to u mnie już czwarty miesiąc xD

Inka, spokojnej podrózy dla Twojego M :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry