reklama

Grudzień 2011

asienka , sosnowiaczanka wszystkiego najlepszego dla waszych kawalerow i ogromne buziaki odemnie i zuzi:*

anusia
witaj wsrod nas:)
asienka korcze nieciekawie z tymi krostkami a moze to jakies uczulenie na kosmetyki, proszek albo roztocza??wogole co to za lekarze ze nie wiedza co to i od czego:((
mamooskarka i inka zdrowka dla misków:*
violet
dla Ciebie tez duzo zdrowka:*
asienka ja gluten wprowadzalam podobnie jak freiya a teraz juz nie zwracam na to uwagi malej raz dziennie podaje kaszke z glutenem i w ciagu dnia dostanie tez do pociumkania albo bule albo chlebka czasami daje jej takie ciasteczka z hiipa

u nas w nocy tez byla mega burza grad i wiatr az sie balam zeby dachow nie pozrywalo a dzis jestem przez to mega niewyspana:(

reklama
malenstwo nie wiem, kosmetyki używamy od urodzenia takie samye więc wątpie że to to. może coś w powietrzu jest no nie mam pojęcia jedyny mądry deramtolog w moich okolicach to ta babka która odmówiła mi wizyty bo nie miałam ubezpieczenia ale termin do niej wolny jest na 28 sierpinia. Próbuje szukam ale naprawdę czarna rozpacz jest z tymi dermatologami

Asienka ja gluten od samego początku wprowadzam tak: Do miseczki 2-3 lyzeczki cieplej gotowanej wody, do tego daję jedna plaską lyzeczke kaszki manny blyskawicznej tej z nestle i nastepnie ta papke mieszam ze sloiczkiem owoców. Czasem daję Alankowi obiadek np z hippa rosolek z kaszką manną, lub Kaszkę mannę w sloiczku, wtedy juz tej z owocami nie daję.
Ja to wogole jestem panikara, np. boje sie ze jak my dam cos w wiekszym kawalku to mi sie zakrztusi... Ciezki los mlodej matki...:baffled:

sosnowiczanka trzymam kciuki:):) będzie dobrze-musi być!!:*

mam do Was pytanie odwlekałam wprowadzanie glutenu przez krostki które wyskakują może to głupie ale bałam się że nie rozróżnie uczulenia od tych krostek. Moja mama jak mnie nie było podała kilka razy małemy "dupke" od chleba i nic mu nie wyskoczyło nowego myślicie że to znaczy że toleruje gluten?
Ja myślę że możesz spokojnie gluten podawać.

ASKO ty chyba jeździsz z maluchami na basen? Nurtuje mnie jedna rzecz, tak z ciekawości. Wiesz może jakie zadanie mają majteczki do pływania? Napewno nie zatrzymują moczu, bo jak dziecko zrobi w nie siusiu to wszystko przelatuje.

Agapo ja Ci odpowiem bo tez chodzimy na basen, te pieluchy do kąpieli są wsuwane a nie zapinane jak te normalne i myśle ze to ma raczej chronić przed czymś znacznie poważniejszym niż siusiu ;-) ale wg mnie jakoś także i mocz zatrzymują.
Ale przyznam, ze zazylas mnie tym pytaniem :-)

Asienko,mam propozycje,bo my z Patrykiem jestesmy umowieni do dermatologa w Przezmierowie i moze chcesz pojsc za mnie???Bo my wyjezdzamy i tak wizyta przepadnie;/
Jak chcesz to dowiem sie czy moge Cie wrzucic w moja wizyte??

Dziewczynki przepraszam,ale pomóżcie:):)
Gdzie jest ta lista z rzeczami które są niezbędne na wakacje,nie wiem czy dobrze pamietam,ale chyba od Inki??

Ja juz czesciowo zaczynam pakowac dzieci,najgorsze jest to ze nie mam nic przeciwdeszczowego(pelerynki dla Patryka:( kurtki dla małej same wiecie jak to nad morzem..nie zdziwiłabym sie jakbym musiała założyc im zimówke:(

Agapa, zgodzę się z Inką, te pieluszki-majteczki na basen trzymają mocz, sprawdzone ne ostatnim wyjściu na basen, na przewijaku założyłam Kubie tą pieluszkę do pływania i czekałam na M., aż się przebierze, trzymałam Kubina na rękach i poczułam ciepło pod dłonią, która została sucha, pielucha też sucha, więc moczu nie przepuszcza na pewno. My używamy Huggies Little Swimmers, nie wiem, jak inne firmy.

Izi to kota wrzucała taka listę dla mnie ale przyznam szczerze ze nie wiem na której stronie teraz może być a jeśli chodzi o moja listę to postaram się wrzucić pózniej jak będę przy kompie

reklama
Agapa my równiez uzywamy Hugieesów do wody tak jak Kota.
To bardziej jest jak dziecko zrobi kupke,zeby nie pływała w basenie;)
A mocz zatrzymuja,ale jak nie jest w wodzie,a jak w wodzie to pewnie pod wpływem wody przechodzi do niej:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry