reklama

Grudzień 2011

agapa ha dobre pytanie! bo przyznaje bez bicia używałam dwóch rodzajów huggies little swimers i rosmanowskie, jestem zadowolona z jednych i drugich, ale ale nei pamiętam które co prawda ale przyznaje Ci rację że przeciekają ! tylko cholera nie pamiętam ktory rodzaj, tylko u nas sytuacja była taka ze raz z lenistwa jak Kamila przewijałam to ubrałam juz w pampka i pojechalismy na basen, był w nim z 25 min. zanim weszlismy na basen i najnormalniej w świecie był przesikany...

Nie wiem czy to wina tego że był ubrany juz na wyjsciu z domu "nie na basen" juz przed pływaniem, czy też poprostu siedzac mu gdzies przeciekło.

Jednak moim zdaniem ich rola jest taka żeby pilnować kupek, a poza tym jak wsadzisz w zwykłym pampku to niestety odrazu nasiąknie wodą caly a ten wody mimo wszystko przyjmuje tylko trochę i nei robi się mega ciężki, a maluchowi trudno wytłumaczyc zeby nie robil akurat kupki;p;p Bo wiadomo Kamil juz moglby ich nie nosic, kupiłam jeszcze teraz z wygody bo nie mamy kąpielówek a jest promocja w rossmanie z kartą rosnę kosztuje paczka 9,99. muszę małej kupic juz rozmiar wiekszy bo w te małe juz ciężko..

reklama
100 lat dla Alanka, Michasia i Zuzi !!!
anusia- miło że sie odezwałaś :) buziaczki dla synka !
violett- zdrówka dla Ciebie !

Ja glutenu nie podaję tylko codziennie bułke do ciumkania a jak krostki po ospie zanikną zacznę serwować kaszki z glutenem i całą resztę. Nie pisałam Wam że przez ospę mamy odroczone szczepienie o całe 2 miesiące !:szok:

Przyszła dziś do mnie zamówiona książka " Rodzeństwo bez rywalizacji". Ola sprzedana dziadkom, Kasia śpi, m na zakupach - biore sie za czytanie :-)

witam!
u nas dzis apogeum upalu... teraz jest 32 stopnie w cieniu....
Najlepsze zyczenia dla Solenizantek i Solenizantow! Kurcze niedlugo bedziemy sobie skladac zyczenia z okazji pelnych urodzin!
MamoO i Violett - zdrowka!
Postanowilam trzymac sie wytycznych tutejszego pediatry - gluten po roku, na razie owoce, zupa warzywna i mielona, niepalona kasza gryczana.... na dniach wprowadze tez mieso....
Musze konczyc... tyle bylo wolnego....

Strasznie się dziś czułam, dopiero około 15 sąsiadka dała mi ibuprom max i poczułam się dużo lepiej. Jeszcze Adaś taki marudny, trze nos, grzebie w buzi, ciągnie się za ucho - a zębów nowych brak. Płakał wieczorem i uspałam go na huśtawce. Śpi już od 19:15. Ja też się już kładę bo ledwo żyję. W nocy była u mnie taka burza, normalnie tak zacinało mi w okna jakby ktoś wiadrami lał, słyszałam jak mi urwane gałązki drzew po szybach stukały, wiatr sam otworzył mi balkon, byłam przerażona, od razu wzięłam Adasia do siebie.

MamoOskarka
- trzymam za małego mocno kciuki. Oby wszystko było dobrze i żeby Oskarek nie cierpiał..
Kota- ja mam pastę aquafresh - mleczne ząbki - ona jest od 0-6 lat i w rossmanie ostatnio była w promocji po 3.99
Dobrej Nocy!

O matko.pobyt u teściowej to dla mnie masakra.niestety należę do tej grupy która nie cierpi teściowych i przyjeżdżam tu tylko z powodu męża.
Bartuś wczoraj usypial mi godzinę a im bardziej był śpiący tym bardziej zaczynał płakać.nowe miejsce chyba mu sie nie podoba.wyobraźcie sobie że babcia nie kupiła mu NIC.dała tylko jakieś stare zdezelowane resoraki jeszcze po mężuo_O a nie przepraszam kupiła 2 bodziaki z wyprzedaży jeszcze z napisami z euro.dodam że nie widziała wnuka 6 mies.:-o to sie pożaliłam

Witam wieczorkiem:)

Usg Alankowych jąder wyszlo super:) Bardzo mnie to cieszy bo poprzednim razem nie bardzo chcial dac sie zbadac i wynik wyszedł "niejednoznaczny". Ale i tak za pare miesiecy bedzie trzeba to jeszcze skontrolowac. Przy okazji jako ze usg musialam zrobic prywatnie (Sosnowiec nie ma podpisanej umowy z Katowicami:wściekła/y: wiec wczorajsze skierowanie od naszego lekarza mogę w pięty wsadzic- będę wyższa) Pan dr zbadal tez Alankowe nadnercza i tez wyszlo wszystko dobrze:)

Kupinosia a przeszla wam juz ospa calkowicie?

Papayka to mięska jeszcze nie podajesz???

Nastazja
zdrówka kochana:) U nas wczoraj w nocy byla taka sama burza, mialam wrazenie ze ktos mi wodę leje z wiadra za oknem:baffled:

MamoO będzie dobrze, musi być, trzymaj sie tam kochana...

Anusia to twoja tesciowa taka jak moja, chociaz w sumie wolalabym zeby kupila body z wyprzedazy niz np uzywany sweterek caly przesiąkniety dymem papierosowym (jaki Alan dostal od babci) w dodatku o 2 numery za maly... Moja tesciowa widziala moje dziecko dokladnie 4 razy: pierwszy raz w szpitalu, jak Alan sie urodzil(gdyby M jej nie przywiózł pewnie by tej wizyty nie bylo) Na dzien babci, jak tam pojechaliśmy, w swieta, tez pojechalismy (mniej wiecej w tym czasie stwierdzilam ze moja noga wiecej tam nie postanie) I na chrzcie Alanka. I tyle, nie to zebym tesknila, narzekała... Wręcz sobie to chwalę. Mam nadzieje ze teraz wnuk zobaczy babcię dopiero na swojej komuni ;-)

A na koniec pochwale sie wam: Duzo, duzo, duzo mniej krwawie :-):rofl2::tak:

Sosnowiczanka super że mniej krwawisz. Mam nadzieję że idzie ku dobremu. Teściowa temat rzeka.moja widzi Bartka 3 raz w życiu... Na szczęście mieszka 300 km dalej, ale już myślała o przeprowadzce do nas.Powiedziałam A. że to będzie koniec naszego małżeństwa i na szczęście wybił jej to z głowy;)

Mój Bartuś chyba szykuje się do chodzenia bo przemieszczanie się na stojaka przy czymś nie stanowi problemu, a czasem nawet zdarza mi się zapomnieć, puszcza się, stawia krok i bęc na dupinke:D

Anusia Gdyby moja tesciowa chciala z nami zamieszkac to tez bylby to koniec mojego malzenstwa...
Super ze kochana mamusia mieszka tak daleko, moja zaledwie 5 km, ale na szczescie widujemy sie tak jakby mieszkala z te 300 :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry