reklama

Grudzień 2011

Matko jak dobrze, że Emilka ma już te zębole i śpimy normalnie :D Wczoraj wieczorem była tak zmęczona, że padła mi na rękach, już jej nawet nie kąpałam tylko taką lejącą się przez ręce przebrałam w bodziaka i poszłyśmy spać. A dziś rano nie chciała mnie z łóżka wypuścić, jak tylko usłyszała budzik to dawaj złapała się za cycka i ciumka, dobre 15 minut go trzymała, przysypiała, ale jak tylko jej wypadał to łapała znów. Cwaniara :D Wiedziała, że budzik oznacza, że mama sobie idzie, a jak złapie cycka to nie ucieknę :D

Dziś w końcu M ma dzień wolny i mamy sporo spraw do załatwienia... :)

I idę dziś do neurologa, mama mi kazała. Kilka razy (chyba 4, a może 3?) zdażyło mi się takie coś, że dostawałem w nocy takich jakby drgawek, normalnie mną rzucało i trzęsło, i miałam wrażenie że jest mi strasznie zimno. Pierwszy raz trafiło mi się to w listopadzie i nastraszyli mnie, że to może być rzucawka, ale potem jeszcze się parę razy zdarzyło po ciąży. No i mama kazała mi iść do neurologa i sprawdzić o co chodzi. Idę u siebie w pracy o 12. :)

Dziewczynki sorki że nie poodpisuje, ale myślałam, że mam więcej czasu, a tu już praca goni!
Odezwę się później!

reklama
Hej dziewczyny u nas zabkowanie na calego... katar taki jak by woda z noska sie lała :( mała sie drze (bo płaczem tego nie nazwe), daje jej wtedy czopka albo nurofen i jest ok. Czekam juz na te zeby, bo wkoncu ile mozna juz 8mc a my szczerbate :)

Hej u nas nocka kiepska.bartuś obudził sie o 23 i do 2 nie mógl zasnąć tylko rozglądał się ze strachem w oczach po obcym pokoju.do tego wyrzynający się ząbek.
Czy wasze dzieci też nie chcą siedzieć w wózkach?
U mnie każdy spacer to masakra.mały sie próbuje przekręcać i wije się w pasach aż w końcu jest histeria.no i kończy się tak że na jednym ręku niosę dziecko a drugą pcham wózek i tak jest praktycznie od zawsze!

Dzień dobry :-)

Halinko, Anusiu wszystkiego najlepszego i duże buziaczki. Jak ten czas szybko leci już 9 miesięcy.

U nas nocka z pobudkami najpierw wypadał młodemu smoczek i się budził a potem o 4,30 wstał w łóżeczku gadał i urządzał jakieś żale więc wzięłam go do nas ale Maciuś miał chęć się bawić a nie spać o 5.10 usnął i dospał do 6.50 i już pobudka na dobre poszalał w łóżku do 7,30 potem kupka i przebieranie i ubieranie i siedzimy w salonie a M sobie śpi na górze.
Maciuś się bawi i ogląda bajkę a ja popijam kawkę a zaraz trzeba się wziąć za robotę bo później na spacerek.

Od wczoraj słyszę tylko TATA TATA bo Maciuś zaczął mówić to słowo i mówi to tak słodko że aż mi się buzia cieszy jak to słyszę.

anusia, u nas z wózkiem jest teraz lepiej-odkąd spacerówka poszła przodem do świata, wcześniej w wózku Bartek wytrzymywał max 100metrów. Teraz jak idziemy i nie ma nic ciekawego, to oczywiście też zaczyna się przekręcać i w końcu ląduje na rękach:baffled:

Freiya- kciuki za lekarza!

najlepszego dla Anusi i Hanusi buziole od Michałka :*:*:*:*

u nas nadal kiepsko ale już nie tak źle jak wczoraj...da się wytrzymać chociaż noc mieliśmy kiepską bo mały się strasznie kręcił i trochę sobie popłakiwał...

freyia trzymam kciuki

anusia mój mały chętnie spaceruję ale jak go nie przypne pasami to odwala takie akrobację że hej!jak wariuje w wózku to biorę go na przetrzymanie trzeba być konsekwetnym i nie pozwolić dziecku wejść sobie na głowę. Popłaczę popłaczę i daję za wygraną. może pozycja Bartusiowi nie odpowiada?

Aanusia, u nas też licho z siedzeniem Kuby w wózku :/ Nawet przodem do świata jest źle, a jak przetrzymam, to siedzi z wielkim fochem haha

Nikuss, córeczce mojej znajomej ząbki wyszły jak mała miała 11 miesięcy :)

Żabcia, u nas też nocka dziś średnia, Kuba non stop się przewalał na brzuch, kręcił się, odkrywał, rozkopywał, chyba go zapakuję w letni śpiworek dzisiaj na noc.

anusia u nas też Maciuś nie chce siedzieć w wózku tzn siedzi ale jak już mu się znudzi to na rękach i w jednej wózek z zakupami w drugiej młody. Mam nadzieję że to się zmieni jak kupimy wózek przodem do świata ale to dopiero w październiku.

Freyia trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego.

Moje dziecko się znudziło zabawą i siedzi w bujaczku bo sobie chyba o nim przypomniał i wyciągnął spod ławy.
Nie mogę się zmotywować iść poskładać pranie i pochować za małe rzeczy Maciusia no i muszę schować do pudła matę i karuzelkę bo tylko się poniewierają po pokoiku.

reklama
A Emilka zwykle siedzi ładnie w wózku, tylko przy wkładaniu jest mała awanturka nieraz, ale dostaje do łapki wafla i jest ok. Tylko czasami chce się poprzytulac jak za długo jedzie.

Nikuss Violett mówiła chyba, że Marice też pojawiły się ząbki w 11 miesiącu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry