reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Dorota Nie, aż tak "dobrze" nie będzie. Poligon-znaczy się może wracać o rożnych porach lub czasami nie wracać do domu wcale. Zależy od zadań, od dowódcy. Nie da się przy Tym nic zaplanować! Pójdzie do pracy i może się dowiedzieć, że ma zostać np. na 2 dni. Śpisz w namiocie na polu, ganiasz się, strzelasz, rzucasz granatami i różne inne-cały rok. To mnie wnerwia. Ani tu nic ustalić, zaplanować, i z dnia na dzień tak się człowiek dowiaduje ;/
Żabcia ;) dla mnie te szelki to też taki kiepski pomysł, ale ja mam spokojną Ninkę. Jeszcze nie chodzi więc nie wiem czy będzie uciekać. Nie mam za to nic przeciwko by ktoś kto tego potrzebuje, używał. Nie krytykowałabym ;) Tylko ta cena ;) Ja *******ę... To już wolę chyba wersję Sosnowiczanki, co dostała od cioci ;) tańsze i w ten sam deseń ;P haha
Kota no ja myślę, bo inaczej wytargam za ucho!;D
Mła gdzie jesteś?
Nikuś to już wogle przepadła... ;(

Sprzątam dalej, jeszcze salon, hol i odkurzenie kuchni. Ale Nie mogę odkurzać, bo Beza Mała zasnęła. Niech śpi!

reklama
NETKA czyli szkoła przetrwania.
Mi też się nic nie chce przesunełam tylko lekko Kacpra łóżeczko., wyjełam dwa szczebelki, uspałam małego i nie mam weny na nic, a trzeba odkurzyć i łazienkę wysprzątać. Mamuśka robi pyszności:gołąbki-bo jej zięć miał zachcianki, już w świeta chciał gołąbki, ale się nie zrobiło bo i tak było dużo żarełka i jeszcze mamuśka zastanawia się nad ciastem Milky Way, ech za dużo tego dobrego jedzenia ostatnio.
Ja chcę znaleźć pracę, coś czuję, że nie znajdę i skończy się na jakimś półrocznym stażu z UP. A potem co?? Ech jestem w czarnej dupie.

Tutaj, Net-ka :) :*

Karolcia, słodkości i radości z okazji Twojego roczku! :*

600-Caroline.jpg

Kacperku, dla Ciebie również najlepsze życzenia z okazji 13 miesięcy! :)

Czy Wasze dzieciaczki też stały się takie absorbujące? Normalnie we 2 nie wyrabiamy z Miśką. Jest wszędzie, ciągle coś zrzuca, nosi, chce. Pełno jej w każdym kącie mieszkania i czasem jest zabawna, ale potrafi się też złościć - bo przecież otwieranie szuflad i szafek (kurcze, zapomniałam kupić blokady :/) i trzaskanie drzwiami jest super! Od jakiegoś tygodnia trudno jej zmienić pieluchę. Jest przy tym zawsze taka awantura, że trudno mi to zrozumieć. Nie chce też w ogóle w dzień mleka, a że kaszek nie znosi, kombinuję jak koń pod górkę. Najchętniej jadłaby od rana do nocy biały barszcz. W nocy za to co 3-4 h chce jeść. Powiem Wam, że ostatnie dni były dla mnie najtrudniejsze, w całej mojej "karierze" mamy. Sądziłam, że z każdym miesiącem będzie łatwiej, a tymczasem jest ciężej. Trudno mała uśpić w nocy, a i w dzień bywa różnie....
No, to się poskarżyłam ;)

Co do smyczy mam doświadczenia ze Stanów. Raz wyszłam z dwulatką na spacer ze smyczą, bo jej mama tak sobie życzyła. Skończyło się tym, że ona trzymała sobie sama tę smycz i uciekała jakby miała ogień w gatkach ;)

Czytam "Waszą" książkę o Greyu.... Przyznać się, która zagryzała wargę przed lusterkiem i sprawdzała, czy to wygląda seksownie? :D

Idę Was poczytać....

Ostatnia edycja:
Hejo,
ja się czuję jakby mnie czołg przejechał..nie cierpię kataru..a co dopiero zatokowego:wściekła/y::-(
Aneta, dzięki, śliczna sukienka!
Kota, gratulacje moda;-)
Sosnowiczanka, ja czytałam..też bardzo wciąga, ale zupełnie inny rodzaj czytadła niż Grey;-)
Mła, oj tak..coraz bardziej absorbujące są nasze dzieci:tak: A jak jeszcze mają starsze rodzeństwo, które je zazwyczaj olewa, to dopiero sajgon:szok::-D

Hejo,
ja się czuję jakby mnie czołg przejechał..nie cierpię kataru..a co dopiero zatokowego:wściekła/y::-(

Mła, oj tak..coraz bardziej absorbujące są nasze dzieci:tak: A jak jeszcze mają starsze rodzeństwo, które je zazwyczaj olewa, to dopiero sajgon:szok::-D

Katar to masakra jakaś, współczuję, przechodziłam to ostatnio też.
Dwoje absorbujących, olewających dzieci, ach skąd ja to znam. he he

MŁA dziękuje, przeczytałam życzonka dla Kacperek i spojrzałam na kalendarz w laptopie czy to aby życzenia dla mojego Kacperka i faktycznie dziś 5 styczeń. Wow ale czas pędzie-straciłam rachubę. Zaraz połowa miesiąca a będzie jak już miesiąc bez pracy jestem nic tylko usiąść i płakać.:angry:

Witam sie weekendowo,

Co ja sie wczoraj z malym mialam jak go odebrałam ...polozylam go spac o 21 o 22.30 wstał z takim rykiem az sie zanosił i płakał non stop przez 2h- nosilam go ledwo co zipilam do tej pory ciagnie mnie w brzuchu.Nie wiem co mu bylo dalam po neurofen i po 1h czyli ok 1 w nocy był spokoj usnał mi na rekach z misiem...Albo brzuch albo zęby albo jakis koszmar,juz bylam w takiej rozpaczy ze dawalam mu swoj tel i pilot nie chciał:szok:jeszcze gorzej plakał az sie zgrzał ale nie miał goraczki..:confused:...Juz dzwonilam do M zeby przyjechał z pracy bo nie wyrabiam z brzuchem...ale jakos sie udało i nie musiał przyjezdac:dry:Ostatni raz go oddałam ...czuje ze to sprawka odwiedzin u Cioci:)

Kota- prosze prosze gratuluje;p
Żabcia- ja to myslalam o kasku na głowe dla mojego szoguna:-Dnigdzie sie tak porzadnie nie uderzy jak w głowe:cool2:...
Mła- u nas podobnie chwile nie spojrzysz na młodego patrzysz a on juz wyrzuca ziemie z doniczki od kwiatka,a jak sie nim nie zajmujemy to juz cos kombinuje zeby zwrócic na Siebie uwage(np wali łapkami w TV:baffled:...
Dorotar- współczuje z ta praca bo ja wiem jak to jest z oplatami :sorry2:no ale napewno sie nie nudzisz z dzieciaczkami:p..

Młody spi wiec zaraz sobie wejde na allegro;)popatrze sobie pierdołki dla Marcelka

Ostatnia edycja:
Hej hej mala spi ja skonczylam sprzątać i mam chwile na bb:)wczoraj mialam ciezki dzien mala caly czas mi się darla tylko wtulona we mnienie płakała także Pol dnia siedziałam na kanapie z mala na rekach i winowajca chybabędą 4.
Czy wasze maluszki tez mialy tak spuchniete dziąsła na 4????mala po obu stronach ma az takie duze gule i nie wiem czy to normalne bo widacze ja bardzo bola:(

Karolinko kochanie spełnieniaMarzen i sto lat dla Ciebie:***
Kacperku :**
Kota gratki zamoderatora:p
Aneta fajnakiecka:)
Mla wargi nieprzegryzam ale za to przekręcam oczy hahah a i moje dziecie tez takie ostatniociezkie do ogarniecia teraz to dopiero trzeba mieć oczy na około a w dolnych szufladachto już nawet nie układam bo mala i tak robi swój porządek:p a wczoraj to musiałamna gore schowac maszynke do mielenia bo się uparla i co kawalek wyjmowalapudelko i się guziczkiem bawila
Netka widze i zeu Ciebie z praca P nie wesolo:( my niestety tez nie możemy niczego zaplanowac awolne w wakacje to sobie możemy po marzyc także może na wakacje pojedziemy wedwie plus masze Male damy  co ty na to ??hehemoże jeszcze ktoras samotna się zgłosi??
Milva wspolczuje@ i oby humor wrócił:p
Zabcia ja bymnigdy nie zastosowala takiej smyczy
Sosnowiaczanka towidze ze moja Zuza będzie miala dobrze Alanekbedzie jej wyprawial wygibasytaneczne:p
 Zdrowka dla chorych  malych iduzych:**

A i czu u was tez z braniem lekow walka?? Bo u nas to placzei uciekanie

Cześć
Piszę szybko bo uspałam Mikusia, a on nie dłużej jak 20min śpi.
Nocka ciut lepsza, ale ogólnie nie jest dobrze wręcz przeciwnie. Wydaje mi się że nie ma żadnej poprawy. Temp. dochodzi do 39st, pojawia się kaszel... Poczekam przez weekend i w razie co w pon. jadę znowu do lekarza.

Rano byłam z mamą na zakupach takich szybkich bo jutro szwagier jak nigdy wyprawia 30-te urodziny. Kupiłam mu czapkę i szalik, a mama taki duży koc.

Dobra lece jeszcze na nk itp

reklama
Do góry