reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudzień 2011

No i zasnął mój Łobuziak.. Oczywiście trochę poczytaliśmy przed drzemką. Byliśmy na spacerze, bo nawet słońce wyszło, choć wiatr zimny i ogólnie nieprzyjemnie, ale juz lepiej niż wczoraj. Wieczorem mój tata nawet w piecu zapalił, bo tak było zimno. Nocka u nas daremna. Adaś się kręcił, wyrywał mi włosy, pare razy oberwałam, M. znowu na mnie całą kołdrę położył, było mi gorąco. Dziś z M. porozmawiam o nowym łóżku dla A. ja po prostu chodzę połamana i chyba wszyscy są niewyspani. Nie wiem jak to ogarniemy, będziemy musieli chyba przenieść tv, kanapę, stolik do drugiego pokoju, a tu urządzić jedną wielką sypialnię.

Po obiedzie jedziemy na zakupy. Przy okazji do kulek z Adasiem i jakoś nam dzień zleci. Trzymajcie sie!

reklama
Witam i ja:)
Dzis pracowity bardzo dzien miałam, jutro w pracy tez mam rano otwarte, bo pare czesan zamówionych, pierwsze o 6.30 :/
Alanek własnie poszedl z dziadkiem na festyn z okazji dni kultury bangladeszu. Mamy niedaleko restaurację hinduską i organizują dosc duzy festyn. Tance, muzyka, wielka scena... No i dobrze niech poszli :)

Byliśmy na zakupach, Alan bogatszy o grającą zabawkę. A niech sie cieszy dziecko. Wracając zachaczlismy o moją mamę z kwiatami na dzien matki i o moją ciotkę, tą ulubioną. Jest to moja chrzestna a sama nie ma dzieci, wiec co roku daję jej cos na dzien matki:) Bo jaka jest taka jest, ale kocham ją bardzo. A i Alanek wyszedł bogatszy, o uzywaną koszulkę i rampres w rozmiarze 6-12 miesiecy:) Kochana ciocia, zawsze o nas pamięta:)
I jeszcze sie pochwale, zamówilam dzis na allegro autko little tikes Policję, na dzien dziecka dla mlodego. Mam nadzieje ze przyjdzie na czas:) Moja mama sie dołożyła, wiec wydatek mi sie zmniejszył:)

Nastazja ja tez mysle o łózku dla Alanka, bo w łóżeczku raczej nie bedzie juz spał, ale jakos mnie zal sciska zeby mial z nami nie spac... Niby wiem ze ta chwila musi nadejsc i to lepiej wczesniej niz pozniej ale jakos tak mi szkoda. Postanowilam ze jak wyjdą mu wszystkie piątki to go odstawiam do siebie... Oby sie udało.

Dorotar no to niezle przedstawienie mialas w pracy... Dno, cóż... Pijana baba to dla mnie tragedia.

Ninka a to masz siostrę, hardkor jakis jak dla mnie;))) Oby córa jej nie dopaliła z początku, moze checi jej nie miną do sierpnia;)
Nie zwlekaj z wizytą u gina... Ja tez myslalam ze okres pewnie jutro sie skonczy, a tak sie nie działo... Nawet mi sie opowiadac nie chce.
A tak wogole pojechalam wczoraj do gina i okazalo sie ze jest chory, musze jechac w poniedzialek.

Witam Was moje piekne, ja dzis po pracy, farbowałam sobie w domku wloski, brwi, robie sie na piekna bo jutro nasze swieto mamuski, jakie atrakcje przygotowalyście na ten dzien.
Moja siostra wczoraj przyniosla do doku malego pieska, wiec dzieciaki siedza tylko u ciotki w pokoju i zachwycaja sie psem.
Zobacz załącznik 560766, wiec przedstawiam Wam Lucka.

A dzis rano bardzo sie zdziwilam, bylam w łazience szykowalam sie do pracy, słyszałam, że K buszuję w kuchni, że kanapki robi, przyszlam do pokoju a on z talerze kanapek idzie do nie i mówi, ze mi śniadanie zrobił-no normalnie szczęka i opadla, powiedzialam, ze ja chleba nie jem przeciez ale bardzo dziekuję i zjadałam samą wędlinkę z pomidorkiem i ogorkiem, no ale szoku niezlego dostalam.

NETKA ha ha szalona ta Twoja siostra.

NASTAZJA oj tak tak niesamowite jak takie slodkie przedszkolaki mowią swoje wyuczone role, sepleniac:-D, wzruszyłam się bardzo tym bardziej, ze Melka chodzi juz drugi rok do przedszkola, niby jest taka cwaniara z niej ale pierwszy raz mówila swoją rolę, bo za każdy razem, czy to dzień mamy, czy babci czy jaselka Mela jak zobaczyla mnie to chowala się za nogę i plakała i nie chciała mówić swojej roli.
Wiesz ja u K w szafkach juz nie sprządam od pewnego czasu bo to walka z wiatrakai, ja sprzatalam a za dwa dni to samo było, wiec szkoda mojej pracy, u nie i u dzieci jako tako porzadek bo ja ta tylko zagladam i nie raz moja mama ale ona utrzyma ten porzadek.

KOTA ha ha a dzis w salonie zmowa milczenia, do mnie sie nie odzywaly praktycznie nic, chyba trochę wstyd ich wziął.
Oj biedny Kubus tak sie zdenerwowal. Mój Kacperek ostatnio wpada w straszna histerie jak wychodze z dou z Aelka zawsze rano, az mi żal go zostawiać tak strasznie płacze, wyrywa sie babci i chce do mnie na rece, serce peka.

NETKA one sie tak spoufaliły, ze nowa to chyba caly zyciorys już opowiedziala szefowej, dzis sie żaliła z z chłopakiem chyba koniec.
No dziwne z tym Twoim okresm, dosyc dlugo masz.

A teraz już po kapieli, w piecu palili dzis, pomylam dzieci, siebie, wyczesane, pazurki poobcinane i w wyrkach, tzn loda w wyrku a Kacperek w wozku już.

hej Wam
doba jest dla mnei za krótka :-(
mam czas jedynie Was ostatnio czytać a o pisaniu mowy nie ma.

Młody niestety jak się okazało chory- oskrzela. Dr- inna niż zawsze- bo nasza na urlopie powiedziała, że to sprawy alergiczne, bo M jest alergikiem i ma podobne objawy.
Mamy inhalacje nebbud'em i berodual plus jakiś syrop alergiczny!

MOJA OGROMNA PROŚBA BO AGAPY, VIOLETT- wiem, że robiłyście testy Waszym Synkom, poradźcie jakie! chyba tylko z krwi można??
ja już jestem bezsilna, żeby podczas brania antybiotyku na zapalenie gardła dostać zapalenia oskrzeli...

INKA wiem co przeżywasz, Kacper z gardła przeszedl na oskrzela w nony rok, poza tym wiesz ile razy byl chory przez swoj pierwszy rok zycia, bylam bezsilna, plakac i sie chcialo , ze on musi tak cierpiec, tyle antybiotykow brac, przez 14 miesięcy 11 antybiotkow, toz to jakaś paranoja. Oby mlodemu sie polepszylo raz dwa i juz Ci nie chorowal.

Kobietki co dajecie jutro swoi mamom??? I co macie w planach dla dzieci na dzień dziecka.???

https://www.facebook.com/events/474504322630264/ Byla któraś kiedyś???
Tak nie ostatnio wzielo, ze bardzo bym chciala pojechac, szkoda, ze w tym roku na pewno się nie uda.

Ostatnia edycja:
Milva a co Ci się dokładnie śniło...z tą moją córką?Z Bartkiem dawali czadu?:p
Sosnowiczanka hahaha ciotka zajebista jest ;)Też mam taką chrzestną, którą bardzo kocham i się cieszę, że ona jest moją chrzestną, bo bardzo mądrą kobietą jest i życiową. Niestety od kilku lat mieszka w USA i nasze spotkania są sporadyczne.
Sosnowiczanka Nastazja Ninka ma dorosłe łóżko już rok, chwalę sobie je-mamy je dostawione do naszego póki co...dzięki temu Ninka śpi ze mną haha a P ma kozetkę-tak mówimy na Ninkowe łóżko ;)Każdy się wysypia. Nina i ja jesteśmy happy więc jest ok. Gorzej z P ;)
DOrota nie mogę Lucka zobaczyć. Nie przejmuj się pracą ;) na szczęście to tylko praca a K normalnie stara się chłopak ;))Nie byłam nigdy a Blisko miałam jeśli chodzi o Twój link z FB...No a mamie kosmetyki daję jakieś;) chciałam zaprosić na spacer i na deser do kawiarni ze mną i Niną ale pogoda nie dopisuje a dla Ninki nie wiem...może po prostu sędzimy ten dzień inaczej-wyjątkowo, bo kolejna zabawka jej nie pocieszy...
Inka zdrówka dla Aleksego!

U nas nuda, w pracy byłam a po pracy...cały dzień leje...bu!

ja właśnie zbieram się z pracy do domu. mecz obejrzałam i tylko się wkurzyłam, bo nie tak miało być.
ja mamie kupiłam Pandorę, zawsze jej się podobała więc postanowiłam jej w tym roku sprawić.

spokojnej nocy!

Hej Laski!
U nas słonecznie-podobno 21 stopni i najcieplej w PL.
Z okazji Dnia Matki Polki życzę Wam wszystkiego co najlepsze, a przede wszystkim spełnienia marzeń, bo często te marzenia, gdy zostajemy matkami są spychane na dalszy plan! Życzę też spokoju, zdrowia i dużo uśmiechu drogie mamusie ;) Pogodnego życia i optymizmu nawet gdy pada deszcz!

reklama
Do góry