reklama

Grudzień 2011

U nas nie ma najmniejszego problemu z drzemkami. Koko bierze pieluszkę, smoczka i maszeruje do łóżeczka. Czasem zasypia w 5 minut a czasem potrzeba 30min. Młoda śpi różnie, przeważnie trzy godzinki,a jej rekord, to 6h. Nawet jak śpi więcej niż trzy godziny, to nigdy nie ma problemu z wieczornym zasypianiem.

U nas ostatnio jakoś brak czasu, mało udzielam się na forum, ale codziennie podczytuje co u Was.
Idę przygotować rzeczy, bo później zabieram się z M za kiszenie kapusty. Śmiejemy się, że wsadzimy Koko do beczki i będzie ubijać swoimi nóżkami :P

reklama
Witajcie :-)
Ja już jakoś wygrzebałam się z tej anginy. Teraz za to dopadł mnie katar, ale to już pikuś ;-)

E. całą niedzielę miała biegunkę :-( daliśmy smectę i jakoś ustało, wczoraj bidulka tak była wymęczona od rana, że zupełnie nie poznawałam dziecka, taka cichutka, tylko polegiwała na kanapie czy dywanie. Na szczęscie dziś już od rana w znakomitym, łobuzerskim humorze :-)

W tamtym tygodniu E. nie spała w dzień dwa razy. Jeden dzień był ok, a ten drugi, po prostu masakra, nie dawaliśmy już rady późnym popołudniem, jednak dziecko drzemke musi miec (nawet taką pół h).
Nam E. w domu śpi bez problemu, około 13, kładę ją do łóżeczka, czasem muszę przekupić ciasteczkiem ;-) i zasypia wśród swoich wszystkich pluszaków i gadżetów. W żłobku tylko jest ostatnio problem, czekamy, bo może jej się odwidzi i znów będzie tam spać, bo tak, to zazwyczaj usypia mi w aucie w drodze powrotnej i potem muszę z nią siedzieć, bo nie ma szans, zeby przenieś ją do łóżeczka, zaraz się wybudza.

Hej, ale piękne pogoda!! Popołudniu idę koniecznie pobiegać do lasu .
Mały dziś coś maruda, więc go zaraz położę spać, a sama zabrałam się za przemeblowanie w salonie...i teraz trzeba to jakoś dokończyć:-p

Warszawianki - co warto zobaczyć, gdzie pójść z bąblem? Znacie też jakieś tanie noclegi? Może w niedzielę nawiedzimy stolicę.

My już po spacerze. Młody przegląda książeczki a ja mam czas na kawę.

Milva miałam dzis zrobic przerwę ale chyba tez pójdę pobiegać jak będę miała z kim Młodego zostawić. Taka piękna pogoda że szkoda w domu siedzieć.

A gala mój tez przez dwa dni miał biegunke, już sie bałam ze to rota od Zuzki załapał (była po szczepieniu) ale na szczęście minęło.

Venus co u Was?? Dawno sie nie odzywałaś.

Na początku muszę pochwalić się a raczej mojego starszego synusia poszedł spał o 23 i wstał dopiero dzisiaj o godzinie 10.10 normalnie chyba muszę to w kalendarzu zapisać :-D Kacperek też ślicznie przepał nockę zjadł o 22 i pobudki tylko o 4 i 8 :-) Tylko czego tak jest że jak ja musiałam wstać to dzieciaczki ślicznie spały a jak bym mogła pospać to by była pobudka koło 7.

Była dzisiaj u nas health visitor zważyła Kacperka i mój pulpecik waży 4060 g :-)

Maciuś dzisiaj lepiej z noska mniej leci i nic poza tym mu nie dolega więc po południu pojedziemy z dzieciakami do sklepu dotlenimy ich chociaż chwilkę. Kacperek lekko furczy ale też nic poza tym się nie dzieje health visitor powiedziała żebym zapuszczała kropelki i będzie dobrze.

No i koniec pisania bo syn mnie woła ...

2701- z tą kapustą do podejrzewam byłaby niesamowita frajda !
żabciu- ojej , współczuje kolek, jak ja sie ich bałam
Milva- weekendowo: Warszawa my też będziemy w wawie od piątku do pon. :) Grafik napięty ale jak będzie pogoda to marzą mi się Łazienki albo Starówka. Jakby co to chętnie sie z Wami spotkam gdzieś w terenie...

W sobote skręciliśmy nowe łóżko małej. Wczoraj przed drzemką chodziła z kocykiem i wybrała sobie do spania sama nowe łóżeczko tak więc super ! Wcześniej nawet jej nie namawiałam bo tam śmierdziało nowością z mebli i z malowania. W nocy też spała już w swoim ale troche awantury było. Pakowała sie do naszej sypialni. W końcu położyła sie u siebie. Godzine siedziałam przy jej łóżku zanim zasnęła. Leżała grzecznie ale gadała, zaczepiała, nie reagowałam.

Jeżeli tylko będzie pewne , że jedziemy, to ja chętnie spotkam się z Wami:tak: My jak pogoda dopisze to na starówkę obowiązkowo, pewnie też zoo...
A może jakas sala zabaw, co by dzieciaki się z tatusiami pobawiły , a my wypiły w spokoju kawę?

Kupinosia - dzięki za link!!! super :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry