• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Kupinosia u mojej Zulki też takie słownictwo jak u Kasieńki , nic tak twórczego jak Emilki nie tworzy.
Zulka mi wszystko opowie co robiła jak byłam w pracy wykorzystując słowa, dzwięki, ruchy rąk i czołganie na ziemi:rofl2: Każdy gest coś oznacza.
Wczoraj powiedziała: "mama ała" czyli mama Ewa:-p Jak jej każe powtórzyć kupa to robi minę, zatyka nos i mówi beee.

Agapa -dobrze, że badanie już za Wami i jest diagnoza.
Netka tylko spokojnie w tym żłobku, żebyś dzieciom zabawek nie wyrywała:rofl2:

No i piąteczek, jeszcze troszkę w pracy i weekendzik. Mężol dzisiaj wraca, więc ja może troszkę dychne. Współczuje maleństwo że jeszcze na swojego musisz poczekać.

reklama
Dzięki dziewczyny za rady. Plama wyschła, jest trochę jasniejsze, ale narożnik mamy taki jakby cieniowany, miejscami jasniejszy-ciemniejszy to mysle ze wtopi sie w tło ;) Jeszcze odkurzaczem piorącym polecimy po całej powierzchni bo Alan jak nie napluje, to wode wyleje... ah, szkoda gadac.
Nocka minęła, sniadanko zjedzone, Alan na nocniku, jak sie załatwi idziemy na plac zabaw i zakupy.

Inka jak piszesz o mowie Aleksa to jakbym o Alanku czytała ;) Jeki, steki a jak cos chce to za reke prowadzi. Ale zawsze potrafi okazac o co mu chodzi.

Bartek to samo co Aleks z mową i też ciągnie za rękę - a jak siedzę przy kompie , to już notorycznie ciągnie :angry: Coś tam powoli próbuje mówić, ale wszystko składa się z tych samych sylab: ma, da, de , ne...no i yyyyyyyyyyyyyy i eeeeeeeeeeeeee:wściekła/y:

Wstał dziś po 6 i od rana maruda, będę go kładła niedługo...teraz się zapatrzył na teledyski.

Netka- zapewne Ninka bez problemów się zaadaptuje w żłobku- daj znać jak poszło!

Za nami ciezka noc mala bez cyca wogole spac nie  chciala ale o 6 juz sie tak wkurzylam ze stwierdzilam ze wiecej nie dostanie bo juz mnie tak bolal ze az wylam no to Zulka mi na to opdowiedziala 2 godzinnym mega darciem az wkoncu nie wytrzymalam i jej dalam 

u nas z mowa jest mega super Zuza juz mowi wszystko wiel ile ma lat odpowiada prawie dwa:))wie gdzie mieszka Miemice(Milejowice) ostatnio skonczyla do mnie mowic Kasia i wola mamunia:)) jak chce jesc to wola idz zrob kasze albo Zuzia chce zupke , jaja, buje wczoraj wziela moj portfel i mowi idziemy sklepu kupic soczek ostatnio tez wola idz stad albo odejdz:)) mamy tez minusy ktore nauczyla sie od mojej mamy jeb albo jebuduuu albo w  morde , spadaj.

ewka to juz dzis mezolka bedziesz miec w lozku:PPja musze czekac do jutra wieczora:((

Netka u nas zmora zamiast cucu jest soczek kubus a jeszcze teraz nie moze pic bo narazie na diecie to bez przerwy chce soczek kupic soczek a jak mowie nie to idzie do babci, dziadka wujka i od nich wola naszczescie za slodyczami nie jest jak sa to sa jak nie ma to nie ma

Dziewczyny, u nas z mową też nie ma jakichś rewelacji. E. mówi dużo pojedynczych słów, dużo powtarza i póki co składa jakieś tam dwu wyrazowe "zdania". Spokojnie mają dzieciaki jeszcze czas. Ja np. zaczęłam mówić jak miałam 3 lata ;-)

Elenka słodycze lubi, wiadomo, ale sama się nie upomina. Czasem u babci wyciąga języczek, że chce lizaczka, albo soczek ze słomką. Ja jej jakoś specjalnie nie bronię, jak są jakieś słodycze na wierzchu i chce, to daję jej spróbować, często dostaje biszkopty albo te mini zwierzątka z lajkonika.
A co do jedzenia, to u nas w kartkę. Są dni, że je pięknie, potrafi np. całego kotleta zjeść z dodatkami, a są dni czy nawet tygodnie, że pół dnia o porannej kaszce przeżyje. Choć większosć "zawirowań" apetytu było związanych z zębami, ostatnio też E. przeszła delikatną jelitówkę i póki co od wczoraj nadrabia i pięknie je. Oby jej juz tak zostało. Trójki mamy juz w komplecie, mam nadzieję, że piątki jeszcze poczekają i moje dziecko troszkę się podtuczy, bo straszny chudzielec się z niej zrobił.

Nastazja biedna, wspołczuje... Az brak słów...

My byliśmy na placu zabaw, Alan najbardziej lubi zjezdzalnię. W piaskownicy miał kolegę rówieśnika, ale bardziej podobał mu sie jego tatuś ;) Wziął faceta za rękę i zaprowadził na srodek piaskownicy po czym wręczył mu łopatkę :-)

Zaraz uciekam do pracy.

SOSNOWICZANKA to Ci Alan załatwił narożnik. Zeszła plama??
Doczytalam.

NETKA oj tak u nas też tylko ciuciu, moj jeszcze tak nie mówi, ale wie gdzie trzymamy słodycze i tylko podchodzi do półki, wyciaga ręce i stęka, yyyy albo daj.

KUPINOSIA właśnie Twoja Kasia mówi, a niby ludzie mówią, że drugie dziecko rozwija się lepiej przy starszym już w domku, a mi po raz kolejny ta teoria sie obala.

NASTAZJA współczuje. Wiadomo, kto, co, dlaczego??

Byłam rano z dziećmi na zakupach, miałam mały incydent z gościem, dosyc sie wystraszylam, napisałam na grupie.
Zakupki zrobione, teraz mały śpi, ja w międzyczasie ćwiczyłam, dziś obiadu nie robię bo wczoraj K nie jadł tego co zrobiłam w środę, więc niech je to co jest, a co ja nie będę jedego wyrzucać a drugie robić, a jak nie pasuje to niech wcale nie je i tyle.
Kupiliśmy reszte rzeczy do przedszkola, wiec żyjemy już poniedziałkiem.
Jakaś ostatnio strasznie śpiąca ciągle chodzę i od 5 dni mam bóle żołądka, z reguły zaraz po jedzeniu mnie nachodzi ból, ale wczoraj mnie strasznie bolało też w nocy.

reklama
Mła ja chusteczkami mokrymi czyszczę wiele rzeczy:) np. podłokietniki z foteli mega umazane przez dzieci, albo nawet kiedyś się szarpnęłam na pranie nimi wykladziny zyżułam chyba 2 paczki ale nigdy tak czysta nie była:) Także faktycznie są dobre na wiele problemów:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry