reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Kami skonczyla teraz 9 lat.
Na zieloną szkołę wyjeżdża w poniedzialek na 2 tyg do Mielna.
Ja siedzę na zajęciach ostatnich w tym roku, więc dzieci piszą egzamin, muszę to szybko sprawdzić, wystawić oceny, wpisać w indeks i woolnnneee.
Kama pojechala z aikido na piknik w sumie niedaleko gdzie ja teraz jestem na zajęciach, więc może tam do niej podjade. Mężol kupił mi wczoraj perfum-hmmm ciekawe co chce :p:-D

reklama
WItajcie...
U nas w końcu się wypogodziło. Przez ten deszcz musiałam z nim jeździć do bawilandii, bo w domu by się zanudził. Dziś rano nawet M. z nami pojechał, fanie było, tak rodzinnie spędzić czas. Z sikaniem u nas super, zaczął wołać już nawet poza domem, natomiast z kupą katastrofa. Zawsze jest w majtki i widać że się wstydzi , bo nawet jak widzę że robi i proszę byśmy poszli do ubikacji to krzyczy NIE! Przeraża mnie to trochę, muszę coś wymyślić, bo w przedszkolu nie ma zlituj. Może macie jakieś dobre rady??

Nastazja- u nas co do nauki odpieluchowania jest identycznie. Siku na nocnik, nawet zaczęła wołać np. wczoraj byłam z Karolinką u mojego brata i założyłam jej pampersa, jak chciała siku, to zawołała i siku w nocniku.
Kupa zawsze w majtkach, nigdy nie zawoła, że chce kupkę, tylko dopiero jak zrobi, to woła żeby ją przebrać.
Najgorsze, że Koko nie chce załatwiać się nigdzie indziej jak nie ma nocnika w pobliżu. Musi być nocnik, bo inaczej osika majtki. Trochę trudna sprawa, bo u rodziców, dziadków i u mojego brata nocniki są, ale w innych miejscach niestety nie ma i tu klapa.

Nastazja u nas identycznie jak u ciebie. Siku woła za kazdym razem, Sika do nocinka, do ubikacji, na trawkę.,. Bez różnicy. A kupa zawsze w majtki. Na nocniku nawet siąść nie chce. Chowa sie w kąt lub bezczelnie na moich oczach. Zawsze "po" pokazuje ze zrobił... Chyba mu przeszkadza. Próbowałam chyba wszystkiego. Nawet M załatwiał się do nocnika zeby widział. Nic nie pomogło. Ani prosbą ani grozbą. Od tygodnia dałam sobie spokój. Robi w gacie i tyle. Mam nadzieje ze zacznie sam wołać bo brak mi kompletnie pomysłu co robić...

2701..- no to u nas na tyle dobrze że wysika się już wszędzie, bo sika na stojąco, nocnika nie lubi.

trochę mnie pociesza fakt że nie tylko u nas taki problem jest ale jak znajdziecie rozwiązanie to dajcie znać ;-)

Zaraz jedziemy na mecz, później jak pogoda dopisze zrobimy grilla na obiad.

WSZYSTKIM NASZYM DZIECIAKOM ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA I RADOŚCI Z OKAZJI DNIA DZIECKA.. :-D

Cześć kochane.
Widzę że nie tylko ja tu mało zaglądam.
Byłam z Natalką u neurologa, bo audiolodzy podejrzewają u niej wyłączenia. Jednak po wstępnym badaniu p. dr. pow. że raczej ich nie ma, ale w lipcu będzie miała EEG i będziemy mieć odpowiedź.

Dla Mikusia napisałam w końcu apel, który będę wykorzystywać do zbiórek publiczych. Teraz moja siostra cioteczna ma mi to połączyć ze zdjęciem i będę wysyłać do akceptacji, a potem już organizuję zbiórki, bo będę miała troszkę tych odliczeń.

We wtorek mamy z Mikołajem stomatologa-nareszcie. Mikusia bolą już te spróchniałe ząbki, bo płacze przy jedzeniu, a ja kurde nie mogę nic zrobić. Będę chciała żeby jak najszybciej mu to zaleczyli.

Ja w środę kładę się na jeden dzień do szpitala na zabieg. Troszkę się boję, ale będę miała w końcu spokój z tym dziadostwem. Tyle że czeka mnie kilka takich zabiegów.

W lipcu też Mikołąj będzie miał komisję lekarską.

Jak widać u mnie ciągle coś się dzieje. Teraz dodatkowo dzieciaki zaczynają mi kasłać i chyba będę musiała sie z nimi do lekarza wybrać:-(

I jeszcze czymś się pochwalę. Mój tata ma pasiekę i organizuje lekcje pszczelarskie. W tym tygodniu będzie klasa Natalki. Dzieci zobaczą z bliska jak wygląda ul w środku, maszynę do miodu i jak się wytrzącha miód. Zobaczą też inne drobne urządzenia wykorzystywane w pszczelarstwie, a na koniec będą mogły spróbować świerzego miodu:-D

I jeszcze jedno. Mikołaj idzie od września do przedszkola.:-D:-D:-D

Dziecko starsze pojechało na zielona szkołę - oj...ale mi się mokro w oczach zrobiło... Dzisiaj mam dzień do kitu, aż mi wieczorem da znać, ze dojechali.
Muszę się czymś zająć, żeby mi dzień minął.

Hej, ja w sobotę byłam z młodym u znajomych na dzień dziecka- tak w jak w tamtym roku. Było ok.
Dzisiaj pogoda się popsuła. Młodego zawożę za chwilę na trochę do teściowej, a ja muszę ogarnąć parę spraw...

U nas , mimo, że się tego obawiałam , nie ma problemu z qpą do nocnika - baa , nawet ostatnio robił ją w lesie:-p
Siku robi wszędzie , ale wysadzam jak dziewczynkę , ale popracujemy nad chłopięcym sikaniem latem.
Gdzieś mi się obiło o uszy, że w przedszkolach chłopacy nie mogą sikać na stojąco??

Milva - u nas w przedszkolu chłopcy mogą sikać jak chcą. A moja sąsiadka - przedszkolanka mówiła mi że 90% chłopców sika na stojąco.

reklama
U nas nie ma.problemu ani z qpa ani z sikaniem, tzn na tejzasadzie ze.jak.wysadze to zrobi a jak nie wysadze to zleje sie w majty i tyle. No alr.mam nadzirjr ze niedlugo zacznire wolac;)

Do góry