reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

rojku; GRATULUJĘ!!! śliczna dziewczynka :-) zauwazyliście już z rysów do kogo może być podobna?

inka85; Tobie też serdecznie gratuluję! Super, że coraz więcej z nas zna już płeć maluszka. No i z tym szpitalem to dziewczyny mają rację, nie ma konieczności, można spokojnie iść na zwolnienie i być w domu. poza tym szpital jednak odbija się na psychice, ja za nic w świecie już nie chcę trafić do szpitala, oj nie :no:

U mnie coraz więcej energii, ale niestety nie mogę jej pożytkować... Chętnie bym się wybrała na basen, ale jeszcze 2 tygodnie muszę odczekać do wizyty i zobaczę do lekarz powie. Chyba nie powinno być przeciwwskazań, w końcu troszkę pływanie mnie rozluźni.

Dziewczyny, czy myślałyście już o szkołach rodzenia? Wybieracie się? My zaczynamy się rozglądać, ale z tego co widzę, to chyba jest ciążowy wyż i trzeba się z wyprzedzeniem zapisywać, tyle jest chętnych :szok:

Sergi, ja też marzę o filmiku z USG :-)

reklama
Gratuluję wszystkim dziewczyną, które poznały płeć, tak Wam zazdroszczę. Ja mam nadzieję, że dowiem się w środę. :-)
Wczoraj poczułam ruchy, takie delikatne dotknięcia od wewnątrz, dzisiaj czekam na następne.:tak:
życzę wszystkim miłego dnia :-)

Kota my się będziemy zapisywali prawdopodobnie, tylko jeszcze muszę położną swoją wypytać co i jak ;-) A kiedy najlepiej jest się zapisywać? w którym tygodniu ciąży?

DoMisia
gratulacje :-) Następne ruchy już tuż-tuż! :tak: U mnie od pierwszych ruchów do pierwszego (i na razie jedynego... :sorry:) kopniaczka minęło tylko 3 dni! :-)

Polecam obejrzenie tego filmiku! Uroczy, ale i... przerażający! ;-) :szok: Chociaż autorka pisze, że nic a nic nie bolało ;-)

[video=youtube;iMZ2xBPq9XQ]http://www.youtube.com/watch?v=iMZ2xBPq9XQ&feature=player_embedded[/video]

cześć mamusie :)
jejku,jejku ale dobre wieści rojku-gratuluje córci no i inka85 gratuluje synka:)
Agapa,phelania,freiya czekam na sprawozdanie z dzisiejszego usg na pikniku :) koniecznie opiszcie je szczegółowo aż jestem ciekawa waszych badań:)czekam z niecierpliwością:zawstydzona/y:
kobietki miłego dnia życzę każdej z was :-p;-):-D:-D:-D

kochana widziałam ten filmik ale szaleństwo w brzuszku mąż aż w szoku był ale jak mu się pysio śmiało

Sergi, u nas są zapisy jakoś od 21 tygodnia ciąży, więc jeszcze mamy troszkę czasu. No i ja też wciąż czekam na upragnionego kopniaka, ale z tego, co wyczytałam, to chyba sobie trochę mogę poczekać, bo mam łożysko przyklejone do przedniej ściany macicy i podobno w takich przypadkach kopniaki odczuwa się nieco później :-( no więc zadowalam się smyraniem.

A filmik jest super :-D

rojku gratuluję Dziewuszki :)
ja byłam dziś na wizycie kontrolnej i usłyszałam dobre wiadomości: krwiak się wchłonął i miejmy nadzieję, że już się nie pojawi.
później usłyszałam, że łożysko mimo wszystko mam nisko osadzone, w okolicach wyjścia UW a później nieśmiało zapytałam czy może już da się sprawdzić płeć dziecka no i lekarz żartowniś zapytał czy wystarczy mi pewność tak 50/50 to się śmieję i mówię,że to i teraz już wiem bez jego pomocy a ten mi nagle pokazuje na monitorze coś i mówi, widzisz to coś, no to ja że tak, zaraz potem zrobił mi usg dopochwowe i udało się zobaczyć już nieco lepiej i wyraźniej :-D i okazało się ,że moja Dzidzia ma siusiaka!!

więc dołączam do kolejnych grudniówek spodziewających się Chłopczyka !! 15tydz 3 dzień- więc chyba dość szybko się udało :)

kolejna wizyta 5 sierpnia a do tego czasu jestem na L4, a od 7 sierpnia gin położy mnie do szpitala- tak dla zachowania pozorów, żeby ZUS się nie czepiał. no i chyba nici z moich wakacji :( no ale czego to się nie robi dla Maleństwa. wtedy też umówimy się na połówkowe usg już 4D!!

i pojawił się problem z imieniem, bo chyba a nawet na pewno moje propozycje nie przypadną do gustu mojemu M. więc będzie trudna dyskusja, a ja już bym chciała mówić do Niego po imieniu :)

No to faktycznie dość wcześnie wiesz:) Ja się bałam, że teraz nam jeszcze nie powie, ale nareszcie wiem :D Też jestem na L4, ale na razie mnie lekarz do szpitala nie wysyła.

Rojku[/B], gratuluję córci!! Wreszcie jakieś Małe Księżniczki nam się zaczynają pojawiać na Grudniówkach :-)
Właśnie się dzisiaj obudziłam z myślą, czy nie poprosić babeczki podczas usg o możliwość nagrania? Nie mają chyba możliwości nagrywania na płytę, ale wystarczyłoby wziąć aparat ze sobą ;-) Ciekawe, czy się zgodzi, czy będzie jedna wielka "tajemnica lekarska" ;-) A to już będzie nasze ostatnie usg... :-(

Mój mąż jak bylismy na USG to spytał i lekarz mu pozwolił. Chciał udokumentować bicie serduszka :) Więc powinien się zgodzić, no chyba że jakiś jest nadwraźliwy.

sergeevna ja tez mam taki filmik z moim brzuszkiem - słodka pamiatka :)

u nas upał wybywam z dzieciaczkami na taras , napełniamy basen i bedziemy sie pluskac

miłego dnia

rojku; GRATULUJĘ!!! śliczna dziewczynka :-) zauwazyliście już z rysów do kogo może być podobna?

inka85; Tobie też serdecznie gratuluję! Super, że coraz więcej z nas zna już płeć maluszka. No i z tym szpitalem to dziewczyny mają rację, nie ma konieczności, można spokojnie iść na zwolnienie i być w domu. poza tym szpital jednak odbija się na psychice, ja za nic w świecie już nie chcę trafić do szpitala, oj nie :no:

U mnie coraz więcej energii, ale niestety nie mogę jej pożytkować... Chętnie bym się wybrała na basen, ale jeszcze 2 tygodnie muszę odczekać do wizyty i zobaczę do lekarz powie. Chyba nie powinno być przeciwwskazań, w końcu troszkę pływanie mnie rozluźni.

Dziewczyny, czy myślałyście już o szkołach rodzenia? Wybieracie się? My zaczynamy się rozglądać, ale z tego co widzę, to chyba jest ciążowy wyż i trzeba się z wyprzedzeniem zapisywać, tyle jest chętnych :szok:

Sergi, ja też marzę o filmiku z USG :-)

Jeśli chodzi o podobieńśtwo to na razie ma oczy wielkie jak ja :) ale to pewie się jeszcze może zmienić. Co do szkoły rodzenia ostatnio właśnie zadzwoniłam, żeby spytać, kiedy się trzeba zapisywać, a Pani mi mowi ze jeszcze sie zalapie na grupe na 30 sierpnia :) Teraz jestem na koncu 18tego wiec, to bedzie cos kolo 26tego tygodnia.

Rojku, to chyba nie chodzi o kwestię wrażliwości, ale w UK mają dziwne podejście i czasami nawet głupio się pytać o coś :sorry: W Polsce spoko, na pewno bym zapytała bez oporów, ale tutaj się boję, że mnie za ufoludka weźmie :sorry: :dry:

reklama
Jeśli chodzi o podobieńśtwo to na razie ma oczy wielkie jak ja :) ale to pewie się jeszcze może zmienić. Co do szkoły rodzenia ostatnio właśnie zadzwoniłam, żeby spytać, kiedy się trzeba zapisywać, a Pani mi mowi ze jeszcze sie zalapie na grupe na 30 sierpnia :) Teraz jestem na koncu 18tego wiec, to bedzie cos kolo 26tego tygodnia.

mi kolażanka mówiła, że właśnie na usg jej dzieciaczki były jedno podobne do niej i takie już zostało, a drugie rok później rodzone bardziej przypominało jej męża i w sumie jest do niego podobne, no ale wiadomo, wszystko się może zmienić :tak:
kurcze i widzę, że u Ciebie też taka kolejka do szkoły rodzenia, chyba będziemy musieli się wybrać w końcu na zapisy.

Rojku, to chyba nie chodzi o kwestię wrażliwości, ale w UK mają dziwne podejście i czasami nawet głupio się pytać o coś :sorry: W Polsce spoko, na pewno bym zapytała bez oporów, ale tutaj się boję, że mnie za ufoludka weźmie :sorry: :dry:

oj tam, oj tam, lepiej się zapytać i wyjść na ufoludka, jeśli idea jest słuszna :-D
w sumie fajny pomysł z aparatem, muszę koniecznie pamiętać o zabraniu go na usg.

Do góry