reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

kota, niunia,maxwell,phelania,a_gala, nastazja (i przepraszam jeśli którejś nie wymieniłam) - bardzo Wam dziękuje;-) Owszem cudowne uczucie podglądać Maleństwo zwłaszcza jeśli się jeszcze kopniaków nie czuje to to taki jedyny kontakt z Maleństwem.
Ja tez jestem jedną z tych co co jakieś kilka dni poczuje smyranie i nie wie co to :-)
Ale upewniłam się wczoraj że to rzeczowa Pani doktor dokonując tych wszystkich dokładnych pomiarów. Ten przychlast z Medicover tylko pokazuje mi na pół min dziecko - że serducho bije i już....:no:

Sergi - wiesz jak to się mówi - jak teraz dzidzia spokojna to da Ci w kość jak urodzisz ;-)
Aga - pamiętasz jak było ze Mną? Dziadzia była za mała, za wolno rosła, co ja przeżyłam....a teraz ? Moje dziecko jest idealne co do dnia. Nasze dzieciaczki rosną cały czas i wszystko się może zmienić. Trzymam mocno kciuki!!! I pamiętaj, że Dziecinka już czuje twoje nerwy i płacze także bądź ostrożna, dużo zdrówka!!!

reklama
żabcia z tego co wiem to to nic dobrego, Twój gin powinien zachować czujność. Ale niech się wypowiedzą dziewczyny które coś więcej wiedzą w tym temacie.
Ja na wczorajszym opisie mam "Łożysko I stopień poza ryzykiem przodowania, ściana przednia" cokolwiek to znaczy.

A mi właśnie też po kropelce siary z obu sutków poleciało. Dobrze, że z tej drugiej zaczęło bo już myślałam że skoro z tej większej tylko leci to może jedną tylko będę musiała karmić :p

żabeczko i ja czytałam ,że to groźne moim zdanie o takich sprawach powinna informować
alee któraś z dziewczyn o ile pamiętam tez ma łożysko przodujące ona powinna coś więcej wiedzieć

Dziewczyny czy przodujące łożysko jest groźne ?? Właśnie wyczytałam w karcie ciąży że mam a na usg mi nie powiedziała =/

kiedyś coś o tym czytałam, że trzeba być ostrożnym, ale żaden ze mnie specjalista :no:
dziwi mnie, że gin Cię w ogóle nie poinformował o tym...

Ja na wczorajszym opisie mam "Łożysko I stopień poza ryzykiem przodowania, ściana przednia" cokolwiek to znaczy.

masz to samo co ja, 1 stopień dojrzałości, bez cech odklejenia i przednia ścianka macicy - dlatego tak późno i delikatnie czujemy ruchy.
Gin mi powiedział, że łożysko jest jak gąbka, w którą dzidzia kopie i że my mamy je przyklejone na przedniej ściance macicy, dlatego może ono amortyzować ruchy i dlatego delikatniej je czujemy :-)

Żabcia, ja też za bardzo się nie znam, ale wydaje mi się, że Twój ginekolog na 100% powinien Ci o tym powiedzieć, bo tylko ze słyszenia wiem, że to nie za fajna sprawa z przodującym łożyskiem..

Zaczynam się strasznie stresować.. Powoli muszę się zacząć szykować, bo M. przyjedzie po mnie trochę wcześniej. Dziewczyny proszę Was, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją dzidzią.

Wpadnę od razu po badaniu i mam nadzieje, że przekaże same dobre wieści..

Buziaki :*

powodzenia kochana i trzymam kciuki

co do mojej wizyty tak szybko nie wyjdę ciśnienie mi skacze :-(
Bogatynia ma stan przed powodziowy a tam właśnie dziś mój M jest
mało tego właśnie jedzie tam moja siostra do swojego chłopaka i jego rodziców :( bo im w pierwszej kolejności grozi zalanie jak w zeszłym roku

Zaczynam się strasznie stresować.. Powoli muszę się zacząć szykować, bo M. przyjedzie po mnie trochę wcześniej. Dziewczyny proszę Was, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją dzidzią.

Wpadnę od razu po badaniu i mam nadzieje, że przekaże same dobre wieści..

Buziaki :*

Nie tylko Ty się stresujesz !!! Ja nie mogę sobie znaleźć miejsca. Jeszcze niecałe 2h.:szok: Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i wszystko będę już wiedziała.
Jakoś zawsze przed wizytami u lekarza się stresowałam, ale ten stres pobija wszelkie rekordy. Jak ja bym chciała, żeby już było po...

reklama
moja dziewczynka ma powiekszoną jedna miedniczke nerkową-wg niego moze to nic nie być ale do kontrolnego usg mam sie zgłosic za 2 tygodnie, a moze byc cos powazniejszego wiem juz co nie chce nawet tego pisać jestem zdruzgotana taka wiedzą.
Aga, dopytałam..no i ta córeczka koleżanki miała układ kielichowo-miedniczkowy troche poszerzony..no, ale tak, jak pisałam, wszystko się wyrównało..trzymam kciuki i za Twoją dzidzię, że wszystko będzie oki!!!

Do góry