reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Ankubator ja nie byłam jeszcze u okulisty ale zamierzam odwiedzić w październiku jak będę w PL bo nosiłam kiedyś okulary a teraz czuję że mi się wzrok coś psuje ale ja to pójdę prywatnie bo mam dobrą okulistkę w bloku obok :-)

reklama
Słuchajcie dziewczynki, a była już któraś z Was u okulisty? Bo moja ginekolog poleciła mi taką wizytę, mam sie zapyta czy moge rodzic naturalnie itp, problem w tym ze najlbize wolne terminy w naszym miescie zaczynaja sie tak...2-3 miesiace po moim porodzie... Byłyście już na takich badaniach??

ja mam wadę wzroku -3,5, jest krótkowidzem, ale mój gin powiedział, że specjalnie nie muszę iść do okulisty, chyba, że będę przy okazji jakoś do cesarki kwalifikują się podobno jakieś więkze wady, jak -8.
w sumie oczy badam regularnie przy okresowych badaniach w pracy i jest ok, wada stała od lat, nie wiem sama czy specjalnie iść, nienawidzę tych kolejek u lekarzy, to mnie cholernie frustruje, a u nas prywatnie lichutko z okulistami.

Ja też mam wadę, ale nawet nie będę szła. U mnie to -2,25, więc na cc się nie kwalifikuję, zresztą nie chcę :) chciałabym naturalnie urodzić. Oczywiście jeśli na to niunia pozwoli (w sensie, że nie zabawi się pępowiną i nie zrobi z niej korali) :) bo w razie w to wszystko dla dobra Małej :)

dziękuję za odpowiedzi :)
xxasienkaxx i anineczka: no właśnie, mam ale nie tak dużą, bo to tylko -3 ;)
Żabcia: dobrze wiedziec, ze komus innemo gin tez mówił cos na ten temat
kota-behemota- no wlasnie jak sobie pomysle o tych kolejkach i tłumie licytujacych sie chorych to, aż mi sie odechciewa ;p

Witajcie!
Trzymam kciuki za wizytyyy.

ankubator mi lekarz nie mowil,ale przy Patryku pytal czy mam wade wzroku:)

a u nas troche chlodno dzis po tym weekendzie upalnym to nawet zimno bym powiedziala:):)
ja sobie siedze na kompie obralam fasolke i dzis fasolka mizeria i kotlecik:p(resztki z wczoraj)
teraz robie obiadki na 2 dni bo mi sie nie chce jakos gotowac...

milego dzionkkaaaa:*

Ja również nosze szkła i może dlatego mój gin nie wpadł na to, że mam wadę ;) Ale do okulisty idę, na własne życzenie. Podobno wzrok w czasie ciąży może polecieć, więc chcę to sprawdzić.
Rzeczywiście przy dużych wadach wzroku jest jakieś ryzyko podczas porodu - chyba odwarstwienie siatkówki, ale nas to nie dotyczy (z tego, co piszecie). Gdyby ktoś chciał poczytać więcej, to wygooglowałam nawet fajny artykuł http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/7485,ryzyko,odwarstwienia,siatk%C3%B3wki.html

Oj a komu się chce w taki upał :) u mnie tez zazwyczaj na 2 dni obiady, a jak nie to przynajmniej mięsko na 2 dni :)
Ale dziś przyjemna pogoda, jak wczorajsza :) lekki chłodny wiaterek i słoneczko.

Ja mam wadę wzroku -6.0 ale nie ma ryzyka odwarstwienia siatkówki więc ta wada nie kwalifikuje się do CC. Z tego co wiem wskazaniem do CC nie jest konkretna wada (ilość dioptrii) tylko właśnie ryzyko odwarstwienia się tej siatkówki charakterystyczne dla niektórych schorzeń wzroku.

reklama
hej, witam po kilkudniowej nieobecności :) Nadrobiłam dzis rano te kilkanaście stron Waszej "produkcji" a tu znów sporo do czytania;-)

izi dzieki za paczke i gratisy..naprawde bardzo milo z Twojej strony. Rzeczy super!

Jeśli chodzi o okuliste to ja byłam po pierwszej ciąży i wzrok rzeczywiście sie pogorszył, a następną wizytę mam zaplanowaną po drugiej ciąży. U mnie się zgadza, że wzrok sie pogarsza przez ciążę i nie byłoby sensu teraz dobierać okularków, bo prawdopodobnie po drugim porodzie znów trzeba by było zmienic na mocniejsze...tak więc póki co czekam na kolejna kontrole.

A my wczoraj byliśmy na 75 urodzinach mojej babci...super impreza, tańce, jedzenie, atmosfera. Jak na małym weselu. Dzis odchorowuje troche te hulanki, nogi mnie bola niemiłosiernie, ale fajnie bylo! Błażejek tez z nami tańczył, oczywiście rozchwytywany przez całą rodzine:-D wycalowany za wszystkie czasy :)

Wpadnę wieczorkiem. Miłego popołudnia:-)

Do góry