reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Cześć dziewczyny:)

witam nową mamusie:):)
u mnie też trochę chłodniej jest czym oddychać w końcu!!:):):)
M mnie dzisiaj obudził jak wychodził do pracy i od 6 spać nie mogłam bo przy okazji obudził się też Michaś i tak mi pukał i stukał, że leżałam uśmiechnięta i co mi się przysnęło to mnie budził kopniakami mały łobuz:-):-)

dziś zaczynam 26 tydzień ciąży!!! juppppppppi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
2701... (za długi masz nick ;)) Mój mąż urodził się 1 stycznia i położna zapytały jej czy chce, żeby dziecko było z 31.12 czy 01.01 :) Nie wiem, czy teraz też tak się da, ale myślę, że gdyby rodziło się koło północy, możnaby akcję porodową przeciągnąć do nowego roku ;))))
U mnie z OM wynika, że mam termin na 18.12 a z USG że 24.12 lub 27.12 a ja coś czuję, że może być właśnie sylwester :)

heh Miła to niezapomnianego sylwestra byś miała:-D
ja mam termin na 6 więc nie ma bata do świąt wyrobimy z misiem, chociaż on taki łobuz więc może już na koniec listopada zapragnie nas zobaczyć?:D

hmm u mnie gin nic nie wspomina na temat zmiany terminu, ale podpytam w czwartek...nie byłabym wcale zła , gdyby okazało się , że poród ma być szybciej;) bo termin mam na same święta ehh
byłam dziś na glukozie-ależ to jest ohydne!!

witamy nową mamę)!!

Ja mam termin na 21 grudnia. Chciałabym jednak żeby synek wyszedł po świętach bo nie potrafię sobie wyobrazić świąt bez grzybów i kapusty ;D A tak serio to podobno pełnia księżyca ma wpływ na poród, w grudniu pełnia będzie 10 i 31 i tak sobie myślę że jakby maluszek wyszedł 10-go byłoby super! W tym dniu nasz przyjaciel się żeni i mój Tata będzie miał urodziny - super prezent byśmy mu sprawili :)

Milva; biedaczko, ile glukozy musiałaś pić? pomyśl, że już masz to za sobą :-D

ja wg OM mam termin na 15 grudnia, ale wg USG mały wyjdzie o tydzień, lub nawet o 2 tygodnie wcześniej, więc nastawiam się na początek grudnia.

no trzeba wziąć margines błędu tzn. że dziecko może przyjść na świat 10 dni przed i 10 dni po terminie tak mi lekarz powiedział:):)
myślę, że tylko 50% kobiet rodzi akurat w planowany termin:-)

Pamiętam jak pierwszym dzidzusiem miałam termin na 4 listopada-tak nie chciałam rodzić 1 albo 2 nie dlatego,że to święto zmarłych,a dlatego,że wtedy jest mało prsonelu...I tak chodziłam tydzień z niemałym rozwarciem...1 listopada pojechałam na IP a na drugi dzień 2 Listopada o 9:55 urodził się nasz synek:-D

asienko ty juz skonczylas 26 tyg. ciazy zaczelas 27 ;p;p:) przynajmniej według suwaczka, on pokazuje skonczone tyg. u mnie lekarka mowila ze 2 tyg, w przod i tyl ale wiadomo co lekarz to inna opinia
Moj młody urodził się dokładnie 14 dni przed wyznaczonym terminem, a teraz cholerka juz sama nei wiem, według pierwszych usg itp itd wychodziło 31.12 według @ 23.12(ale mam dłuzsze cykle wiec to się nei pokrywa-znam termin poczecia w koncu) a teraz według usg wychodzi miedzy 4-6 stycznia:). Ciekawa jestem co wybierze mała, ale chyba mimo wszystko wolę grudzien przed swietami tyle pracy :D to moze cosik przyspiesze zeby na swieta byc w domku z rodzinka pełną:).
A z drugiej strony styczniowa dzidzia tez fajnie:)
Nescafe witamy w naszym zacnym gronie;p;p
Pyszczek hehe dobre, no racja prawdziwe swieta to musowo grzyby i kapusta, ale od biedy się obeje, mi bardziej zalezy zeby byc z mała uz w domku bo maz zjedzie z pracy na ok. 10 dni i wowczas by mial okazje sie naciesyc niunią, a tak ledwo c wroci do pracy i znowu by musial przyjezdzac.. a nie ukrywam ze przy własnej firmie to przestoj tyg. to jest kolosalna strata na wypłacie.. no ale zobaczymy:).
Mła no kurcze jakbym miała zaczac 31 tak jak mam termin to cholerka chyba bym juz wolała przetrzymac do polnocy.. ale wiadomo dzidzi wybor, przy młodym zaczelo się 05.05 tuz po polnocy a pierwsze moje pytanie do poloznej bylo czy zdarzymy w niecałe 24 h urodzic bo data fajna:D.

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc kochane

Nescafe witaj na forum:-)

Mi na razie termin usg pokrywa sie z terminem OM i jest 9 grudzień, chcialabym żeby mała wyszła wczesniej-zeby juz na swieta to byc dobrze na chodzie, ale przeciez moze sie zdarzyc ze wyjdzie 2 tyg po terminie i bedzei dopiero na wigilie:szok:

Mi z powodu zapalenia gardła przesuneła sie wątpliwa przyjemnosc picia glukozy:shocked2: ale juz dochodze do siebie i w tym tygodniu musze zrobic tą wstrętna glukozę-to bedzie 3 podejscie mam nadzieje ze udane tym razem(że nie zwymiotuje)- bo moja diabetolog napisala tym pielegniarkom na skierowaniu ze moge sobie wcisnąc wiecej cytryny i wiecej wody nalać a potem popić woda jak bede musiala no i najlepiej jak mnie tam położa na lezance na te 2 godziny-chyba skorzystam tym razem bo wtedy robiło mi sie mega słabo.

Dzisiaj sie zapisalam na usg na 8 wrzesnia do gina u którego raz juz byłam i byłam mega zadowolona ale on tylo robi usg:-(-strasznie sie ciesze ze zobacze małą -juz 5 tyg ja nie widzialam:-), a moj gin w medicoverze wyznaczyl mi usg dopiero po 32 tyg- to byłoby 11 tyg od ostatniego usg-jak dla mnie stanowczo za długo.

milego dzionka

Do góry