reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2011

Ach ależ barową pogodę mamy, nic tylko spać, a tu trzeba w pracy siedzieć.
U nas nocka jak nocki ostatnio więc nie ma co opowiadać.
Wczoraj Mela zachwycona była, że mama ją z przedszkola odebrała.
Dzisiaj dawałam Kacperkowi picia ze swojego kupka, on się napił, posmakowała i mówi MNIAM MAMA.

INKA wszystkiego najlepszego dla M z okazji urodzin.
No no jakie masz zdolności-fajny torcik.

NASTAZJA trzymam kciuki za przymiarkę sukni i za zakupienie butów.

NETKA dobrze, że znajoma trochę Cię uspokoiła, jestem dobrej myśli i wierzę, że Ninka jest zdrowa.

NIKUSS a co to za praca, że aż tyle Cię w domku nie ma??

PYSZCZEK ja też już urodzinek nie mogę się doczekać, już powoli kupuję rzeczy na torcik i nie tylko.

ANUSIA współczuje wodniaka i operacji. Tule.

Buziaczki dla dzisiejszych maluszków.

reklama
Alanku , Michasiuogromniaste buzi ale dla was:*** oraz spóźnione buziaczki dla Anielki:**
Inka swietny tortmam nadzieje ze M zadowolony??:D
Nikus kurczewspolczuje tych godzin pracyLmamnadzieje ze to się jednak szybko zmieni:D
Netka ja wierzeze za 5 tygodni przekażesz nam mega super wiadomości:**

U nas nocki sa okropne a było już tak pieknie:( mala cokawalek się budzi Az przeszlo mi przez mysl ze koniec karmienia piersia hm..tylko czym ja ja uspokoje heh. Wczoraj byli u nas niespodziewani goscie razem zmoim bratem przyjechal jego znajomy z dziewczyna i synkiem z 5 grudnia 2011 czyli 2 dni starszym od Zuzi. Jejjak to moje dziecie się cieszylo z towarzystwa i normalnie tak zaczelaprzytulac się do tego Karolka ze normalnie rozwalalo mnie to na łopatki on jejuciekal a ona go tak ganiala i przutulala po prostu smieszny widok:Da dzis mój lobuzjuż oderwal listwe podlogowa i uwaga urwala obie nogi lalce szmaciane która niedawnojej kupilismy

Witam:)

Pogoda u nas paskudna. Pada od rana. Jestem juz po pracy, Alanek spi, jak wstanie to dostanie obiadek który mu sie wlasnie gotuje i zostanie z dziadkiem a my z M jedziemy na zakupy. Tak brzydko jest ze nie bede dziecka ciagnąć.

Asienka, Malenstwo wszystkiego dobrego dla naszych maluszkow na te 11 miesiecy. Rany kiedy to zlecialo... Aluś się urodzil o 14.20:)

Anusia to moze jako berdziej doswiadczona od nas, polecisz co naprawde skutecznego na ząbkowanie;-)?

Kupinosia, Papayka, Zabcia, Milva, Inka, Lysa, Dorotar, Malenstwo dziekuję za zyczenia dla mojego szkrabka :D

Nastazja, tylko bez takich skojazen, teraz dzieci do komuni chodzą w albach :-p Przewaznie:)

Malenstwo no to chyba trzeba juz myslec o takim towarzystwie dla Zuzi na stałe :)

MALEŃSTWO fajnie, że małej podobało się towarzystwo kolegi.

SOSNOWICZANKA u nas taka soma pogoda. Kręci się coś u Ciebie w pracy???
A wrzuciłam fotkę na grupe.

Malenstwo wiem o czym mówisz, Ninka też kocha wszystkie dzieci i jest pod wielkim wrażeniem. Rwie się do nich.
Postanowiłam, że jeśli Nina będzie zdrowa i jeśli wszystko będzie dobrze chcę mieć kolejne dziecko. Napawa mnie trochę strach, po wszystkich przejściach ale chcę by Młoda miała rodzeństwo. Ja mam 3, P 2 więc i ona nie może być sama. Poczekamy, zobaczymy ale jak będzie dobrze zacznę starania o kolejne dziecko. P jeszcze nie wie ale dziś mu obwieszczę.
Tak bardzo się boję...

Wiecie ja jakoś nie narzekam, Ninek jest w nocy dobra, szybko odstawiła butlę w nocy-jak reszta dzieci z mojej rodziny. Ładnie śpi. Do tej pory zarwane nocki były tylko przez kolki no albo ząbek. Wiem, że sporo przed nami i jeszcze wszystko się może pozmieniać ale w nocy jest poważnie -raczej bez problemów. Pamiętam, że ostatni raz nocą karmiłam ją może w maju-góra w czerwcu. I to piła przez sen.
Przerażają mnie inne sprawy związane z ciążą i 2 dzieckiem, bo z Niną po lekarzach mamy maraton i tego chciałabym uniknąć z 2gim dzieckiem. Wiem, że to nie nasza wina, po prostu tak jest. Nie mam na pewne rzeczy wpływu.
Chcę jednak by Nina miała kompana w życiu, im mniejsza różnica wieku tym większe prawdopodobieństwo, że będą się dobrze dogadywać ;)Wspierać, no i wychowają się na jednych ubraniach ;) O ile będzie 2ga dziewucha.
SAMYCH PIĘKNYCH CHWIL I DUŻO ZDRÓWKA DLA SOLENIZANTÓW!!!

Ostatnia edycja:
Sto lat dla solenizantów!

Myślami już jestem przy świetach może dlatego że już myślę o prezentach i planowałam urlop na święta i tak jakoś mi się miło zrobiło jak pomyślałam o choince.

Też już myślałam o choince :D Zastanawiałam się, kiedy piec na nią pierniki, żeby na święta już doszły do odpowiedniej miękkości :) Tak sobie myślę, że choinkę muszę ubrać w tym roku nietłukącymi się ozdobami. Chyba je muszę zacząć tworzyć :D

Netka, to znaczy, że dołączasz do coraz to większego grona staraczek :tak:

reklama
Net-ka - gratuluję decyzji.. Myślę, że Ninka jest zdrowa a ta cała sytuacja jeszcze może być bodźcem do czegoś pozytywnego.
Maleństwo- owocnych wieczorów w takim razie życzę;)
Majeczka- gratulacje, u nas narazie zrywów do chodu brak. Stoi sam ale jak chce iść to siada i raczkuje.

Byłam na zakupach i niestety te buty były ale tylko rozmiar 36,5 i były za duże. Jeszcze w jednym sklepie ich poszukam ale szkoda bo były idealne.. :-( Za to jeden sklep z butami likwidowali i kupiłam sobie 2 pary po 15 zł. Haha, chciałybyście widzieć co tam się działo- wszystkie buty za 15 zł, burdel taki że szok. Sukienka, haha była w stanie że tak powiem roboczym, ale jestem póki co zadowolona. Kolejna przymiarka za tydzień w czwartek :tak:

Do góry