reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Inka, witaj po przerwie :* Z tymi roczkami taż już jest, że wyobrażamy sobie wielkie radosne party, a potem trzeba stać przy garach i znosić "różnych" gości ;)

2701
, przegapiłam.... Zaprosiłaś w końcu teściową???? Jak się zachowywała ;)

Net-ka, dziękuję :* Ja też wszystko doskonale pamiętam ;) O tej godzinie leżałam w bólu i patrząc na zegarek miałam nadzieję, że to ostatnia z 7h porodu, bo położna powiedziała mi, że o 7 urodzę.... I tak to trwało jeszcze do 9:10.... :)

reklama
Netka czytamy w takim razie Greya razem!!! Ja zaczęłam we wtorek w szpitalu jak czekalam na lekarza haha niestety przyszła babka :p nie lubię tego typu książek ale dostałam kindle więc kupiłam ta jako pierwsza zeby zobaczyć czy będę zasypiac tak jak przy normalnych książkach i nie zasypiam!! Hah ale biedny A. przeze mnie tez nie śpi szczególnie jak skończę czytać jakiś kawałek :-) jestem juz w połowie.

Mla, Dagne, A_agala, Inka ciesze sie ze urodzinki juz za wami i jestem pewna sie jakby nie było to dzieci są mega zadowolone. Polecam tez wypad gdzieś na obiad tylko we trójkę jak macie jakiś grosik bo to pamięta sie najbardziej!

2710 jeszcze ja zapomnialam powiedzieć- gratulacje dla córeczki za operacje i super ze wszystko dobrze poszło!

papayka trzymam kciuki za udane chrzciny! U nas tez tradycja ze tort na chrzciny jest :-)

Kupinosia mam nadzieje ze dziewczynki zdrowe i ze z tesciem lepiej :-( przykra sprawa :-( oby nie cierpiał!

Asienka jak Michas? Oby chorobsko juz sobie poszło!

Ja wczoraj z moimi byłam u lekarza bo oboje 37,4 niby stan podgoraczkowy, z nosa sie leje, kaszel i Ben miał czerwone gardło. Lekarz znacznie obadal o jak zawsze wirus! Więc lecze ich paracetamolem, tantum verde do psikania gardła i ostatnio kupil syrop który dobrze sie zapowiada z polskiej apteki o nazwie Ambroksol. Beniowi tez dolne czwórki idą, na szczęście druga noc i juz tylko 3 pobudki bo w poniedziałek i wtorek budził sie co godzinę! Nie nawiedze zabokowania. Ja znow we wtorek byłam w szpitalu :-( od Wigilii pluco znow mi dało sie we znaki, mam uczucie jakby było spuchniete i dotykało mi lewego boku jak oddycham, siedzę. Zrobili prześwietlenie i w miarę ok ale nadal mam stan zapalny a co lepsze nie dali mi na to leków tylko powiedzieli ze powinno sie samo uspokoić. Ja więc ze tkanka musi sie zregenerować itd ale czekam na nowy rok i będę do konsultanta dzwonić. Póki co przez to ze nadal mam za niski poziom krzepliwosci dostałam heparyne (clexen) w zastrzykach w brzuch. Codziennie robię jeden. W sumie dzis juz nie miałam tylko muszę sie gdzieś na badanie krwi dostać bo kazali odstawić jeżeli będę w normie.

Jedzonko po świętach zjedzone, wczoraj juz był normalny obiad, baaa w środę juz pieklam kurczaka. Dzis nie wiem co robimy. Kasy mało ale w domu siedzieć sie nie chce ale pogoda nie sprzyja spacerom bo pada :-(

Zamykam na śniadanie, miłego dnia mamuski :*

łysa bidulko a u Was znów się coś przyplątało... :no: Siły dużo Ci życzę i zdrowia, żeby sobie o Was przypomniało.

Dziewczyny piszę tutaj, a nie na zakupowym, bo tu wszystkie czytają. Pewnie dostałyście też smsa od Rossmanna, ale na wszelki wypadek:
do końca roku w Rossmannie dla tych, którzy mają kartę Rossnę jest dodatkowy rabat 20% na wszystko.
U nas już półki niektóre opustoszone...

Mła - masz rację co do urodzin! A twój tort super wygląda i na pewno też rewelacyjnie smakował. Podziwiam mamusie, które same porobiły torty!
My w przyszłym roku chyba darujemy sobie spędy rodzinne , coś innego trzeba wykombinować...

Dzięki dziewczyny za słowa o waszych pociechach- się uspokoiłam ;) A na zdjęciach te nasze grudniaczki takie grzeczne aniołki:-p

Sto lat dla Emilki!!!!!!!!!! i Kalinki!!!!!!!!!!!!!!!

Nastepnym razem trzeba będzie Milva zamowić pizze, włożyć świeczki i gotowe :)

Zrobiłąm wczoraj test i dupa - jedna krecha, ale tym razem nie spodziewałam się dwóch.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zdrówka, szczęścia, pomyślności i samych radości dla naszych małych śliczności !
Urodzinowy buziaczek dla Krzysia, Sary, Natalki, Oli, Aleksego, Kalinki i Emilki
:-)

Melduję że wróciliśmy. Dziadka wypuścili na Święta ze szpitala więc Wigilia na szczęście była w domu. Ola dała popis u jednych dziadków, potem u drugich. Mamy niestety bunt 4 latka i dużo pracy nad tym dzieckiem.:szok: Kasiunia grzeczna tylko ma faze na maaamee. Poza tym jest chora. Zasmarkana, kaszle i wczoraj lekarz przepisał antybiotyk hmmm, nie gorączkuje, ale dostała.

W Swięta było za mało czasu i nie zdążyłam odwiedzić szefowej a tak serdecznie nas zapraszała i małej jeszcze nie widziała. Zdążyliśmy za to pojechać na Starówkę.
Było bajkowo, po zmierzchu pięknie tylko ludzi zatrzęsienie... Staliśmy w mega kolejce do szopki na Miodowej ale szybko szło. Nawet Ola nie marudziła. Jutro wyprawiamy Roczek a wczoraj w sklepach mięsa w ogóle nie było a my ludzi zaprosiliśmy na obiad. Najwyżej będzie pizza na telefon albo od razu przejdziemy do tortu ;-)

Potem spróbuję Was nadrobić !

Emilko Kalinko wszystkiego co najsłodsze na tym Świecie ;))
7313115-urodziny-prezenty-i-dekoracji-gotowy-na-przyja--cie-urodzinowe.jpg

Łysa ja się wciągnęłam ;)) w tą książkę. Tylko przerąbane bo mam @ , napalam się i jest lipa...:-D:szok:
A_Gala polecam ;))

Czytam Was ale książka wciąga ;PP

U nas nocka znośna, gorzej poranek bo obudziłam się z strasznym bólem głowy, wziełam proszka ciut przeszło i ciągle tam mnie boli i teraz wziełam drugiego, na dodatek dzieci od rana buszowały, Mela humory miała, krzyczała na Kacpra, na sam koniec jak siedział w wózku bo miał iść spać na drzemkę, poszłam do kuchni robić mleko i słyszę płacz małego, pytam sie Meli co mu zrobiła to mowi, że go w głowę uderzyła taki kijek od zabawki w ręce miała.
Choroba chyba znowu ją rozbiera bo też spi i marudna jest, moja mama chce jej bańki postawić jeszcze.
Oby tylko Kacperek nie złapał nic od nij.
Ma wpaść do nas do Kacperka, żona chrzestnego Kacperka z synkiem ale, że Mela chora to przyjdzie w nowy rok lub sylwestra.

MŁA WSZYSTKIEGO WSPANIAŁEGO NA ROCZEK MIŚKI.
Co do tego tortu to np. u mnie nie ma ani zwyczaju, że musi ani tym bardziej, że chrzestna kupuje.

I MNÓSTWO CAŁUSOW ROCZKOWYCH DLA KALINKI.

INKA współczuję problemów. Dobrze, że już wszystko za wami i urodzinki też. Teraz musi być tylko lepiej.

LYSA AMBROKSOL jest dobrym syropem pomaga.

KUPINOSIA a co wyprawia Ola??? Na bunt 4 latka. Bo moja Mela była trochę grzeczniejsza a teraz też zaczyna jej odwalać.

reklama
Do góry