reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

E. pije z niekapka jakoś od września ub. roku, sama załapała z dnia na dzień, z kubka normalnego pije od kilku m-cy, tylko trzeba jej jeszcze pomagać, ze słomki pierwszy raz napiła się w zeszłe wakacje i to jest jej ulubiony sposób picia, nieważne ile by wcześniej wypiła, to soczek przez słomkę zawsze wypije ;-)

U nas mały postęp z nocnikowaniem, dzisiaj usiadła juz na na sedesie na nakładce dwa razy i raz na nocnik, co prawda nic nie zrobiła, ale to wielki sukces, bo wcześniej nocnik i nakładka parzyła ;-)

reklama
o właśnie, A_Gala poruszyłaś interesujący mnie od dawna temat - NAKŁADKI na WC :) otóż mamy kwadratowe miski i deski sedesowe i niestety nie znalazłam żadnej nakładki, która by pasowała :((( w necie wyczytałam na jakimś forum, że poddeskowa nakładka NUK pasuje do kwadratowych ubikacji, ale u nas też nie pasuje, bo jest za szeroka o kilka cm... czy ktoś oprócz mnie ma kwadratową deskę? mamy model Roca GAP, pomóżcie!

Hej:)

Aluś własnie siedzi na nocniczku.
Zaraz będziemy sie myc i spac.

Alanek pije ze wszystkiego :D Z niekapka, z normalnej szklanki/kubka, z butelki z dzióbkiem i normalnej, ze słomki. Jedynie z butelki ze smoczkiem nie chciał mi pic, teraz to juz nawet takiej nie mamy.

Młody pije z kubka z czyjąś pomocą, niekapki z twardym ustnikiem są na nie, kubek ze slomką ok ale przez chwile, pózniej próbuje pić z niego jak z butelki- czyli przechyla. Niekapki ze smoczkami muszę właśnie zlikwidować bo raz że już za duży a dwa że je przegryza i np teraz musiałam go przebierać bo wylal na siebie całe mleko :-( gdyby jeszcze w nocy sie nie budził na mleko byłoby łatwiej a tak sama nie wiem co robić.

Uciekam spać bo jutro o 5 pobudka i do pracy. Buuuuuuu ale mi siebie chce!!

Dzień dobry
Właśnie jem śniadanie i jadę zaraz do pracy.
Zimno u nas strasznie! Brzydko i naprawdę nic sie człowiekowi nie chce, tym bardziej wynurzać z domu!

Moje Malenstwo kończy dziś półtora roku :-) a taki był jeszcze niedawno grzeczny :-);-)

Miłego dnia!

Hej :)

Ale pogoda :baffled: Brzydko, ponuro... Chyba bedzie padac..

Noc średnia, Alan cos spac nie mógł, popłakiwał. Teraz siedzi z babcią a ja w pracy ratuję się kawka (choc na codzien nie piję) i zjadam ciacho z truskawkami :)zawstydzona/y:)

Inka mój Aluś tez niedawno był jeszcze grzeczny ... Ah, co sie z tymi chłopakami porobiło ;)))

Miłego dnia!

Witam Was wczoraj nie wchodziłam bo zrobiłam kawał dobrej roboty, wywiozłam rano Mel do przedszkola Kacpra pilnowała babcia cały dzień a ja szalałam w naszym pokoju przesuwałam szorowałam, malowałam ściany, myłam okna jeszcze zostało do zrobienia porządek ale to dziś po południu bo zaraz jadę zawieźć mamę i sis do nefrologa a potem jedziemy do OBI oczywiście młody jedzie z nami bo panienka w przedszkolu niech korzysta bo to ostatnie dni.

Dziewczyny ja też jestem zdania że nic na siłę, nie zmuszam Kacpra do siadania na nocnik ale jak ciepło to puszczam go bez pampka niech mu pupa odpoczywa.
Mela oduczyła się od pampersa mając 2 lata i 3 miesiące a w nocy jeszcze później. Więc patrząc jak na Mel to młody ma jeszcze czas.

Dostałam dziś z AXA do zapłacenia za OC auta ponad 900zł i stwierdzam fakty że chyba ich po****ło wystarczy że w zeszłym roku od kas kupę kasy wyciągneli i będę szukać gdzie indziej. Kurczę mamy u nich dwa auta ubezpieczone a oni mi wyskakują z taką ofertą:no::wściekła/y::szok:

ŻABCIA jak się czujecie z Maciulkiem???

KUPINOSIA u nas Melka też ostatni tydzień do przedszkola czuję że w te wakacje oboje będą dawać czadu.

INKA u nas Kacper pije z takiego zakręcanego kupka ze słomką w Biedronce kupowałam ostatnio.

ROJKU jak plecki Anielki??

INKA SOSNOWICZANKA chłopaki rozrabiaki;-)

Czy któryś maluch oprócz mojego pije w nocy jeszcze mleko????

Dorotar Młody ma noce że się nie budzi- ale takie, to na palcach jednej ręki policzyć mogę, ma noce że wstaje raz a nawet 2 razy. w ogóle odkąd jest na tych wziewnych sterydach to ma taki apetyt że muszę go pilnować bo nie chcę żeby się roztył.
co do OC, to poszukaj na tej stronie co Ci podałam. tanio też ma Liberty Direct.

reklama
Dorotar teraz zmienilismy samochd i aktualnie mamy ubezpieczony w PZU, jednak jak skonczy sie ubezpieczenie to przeniosę sie do Liberty Direct, tak jak mialam poprzedni. Jest DUZO taniej... A wy nie macie jakichś zniżek na OC?????

Do góry