reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2014

Witam!
U nas trzeci dzień problem kupkowy, jakoś ich więcej są rzadsze dużo bo zwykle to takie zbite, do tego trafiło się kilka zielonych ze śluzem...Nie wiem o co chodzi. Objawów jakiejś choroby brak, apetyt normalny i poza tym wsio ok...Nie wiem alergia, zęby, coś mu nie podeszło...Nic nowego do diety nie wprowadziłam od kilku dni...Jutro wizyta u pediatry...Po za tym bez zmian u nas. Cieszymy się wakacjami i szalejemy na spacerach;)
gabi ja dostałam @ 9 tyg po porodzie i bez specjalnych przepowiadających sygnałów także chyba nie pomogę...
Pozdrawiam

reklama
Hej:)
Sorki za post pod postem ale co zrobić;)U nas problem z kupkami szczęśliwie opanowany. Przeszło samo z siebie bez jakichkolwiek działań z naszej strony. Pediatra stwierdziła, że to rotawirus. Tyle, że Młody lekko go przechodzi bo szczepiony. Trwało to 5 dni i było po wszystkim. Aktualnie w sumie u nas bez większych nowości. Upał zacny jak i u Was najpewniej...
Młody nadal szamie w nocy, w dzień śpi dwa razy. Różnie bo i po pół godziny i prawie 2h, nie ma reguły. Z dwójką mam codziennie urwanie głowy, ale i cieszę się tą sytuacją bo wiem, że to nasz taki niepowtarzalny czas razem i pewnie już się szybko nie powtórzy...
A co tam u Was?Jak dzieci?Piszcie coś dziewczyny bo kurz nas tu przykryje...
Pozdrawiam ciepło i miłych dni życzę:)

Hejka,wpadam z pytankiem ile mleka w ml ile razy pija wasze 8 miesięczniaki?
Mój synek pije mleko już tylko w nocy. Raz. 200ml bo tyle mu robimy, myślę, że jakby miał zrobione więcej to by i to wypił bo ciągnie nawet jak już powietrze jest w butelce i trzeba mu szybko butlę z buźki wyciągać i zamieniać na smoka;)
W dzień je mm w formie kaszki. Rano glutenowej, wieczorem ryżowej po ok 200-250ml. A na drugie śniadanie je jogurt.

Hej jak ogólnie wygląda jadłospis całodobowy waszych maluszków? Bo powoli myślę o odstawieniu piersi i nie wiem czy wogóle wprowadzać samo mm

Różyczkowa dzięki za info,to praktycznie butelke masz wyeliminowana,skoro je kaszki łyżeczka, fajnie. Victoria pije 3 razy po 150,czasem i 180 i raz kaszka na mm 150 ryżowa albo manna ale niecodzienne przyznam,w nocy nie je wogole. Jogurtów narazie nie daję bo miesiąc temu podałam deserek z jogurtem i miała lekka wysypke,więc boje sie narazie.

Gabi25 a czemu chcesz odstawić od piersi? Twój maluszek akceptuje butelke i mm? U nas jest mleko 3,4 razy na dobę, zupka 120-150, deserek 100 i herbatka 100 ml,niecodzienne podaję kaszke na mm 150 ryżowa lub manna czy też owsianka bobovity

dziuneczka no tak, w sumie tę wieczorną kaszkę to dopiero gdzieś od tygodnia je z łyżeczki bo sam zbuntował mi się na butlę, ale w nocy nie wiedzieć czemu bardzo mu ona pasuje...eh...:sorry:
gabi wygląda to tak:
7- kaszka glutenowa
9.30 - mała kanapka
10.30 - jogurt
13.30 - obiadek, głównie domowe zupy, czasem duży słoik
16.30 - deserek słoiczkowy duży
19.30 - kaszka ryżowa
między 23 a 4 karmienie nocne...
Pomiędzy deserkiem a kaszką na kolację wpadnie jakiś owoc np pół banana/kilka malin itp albo jakieś ciasteczko (lubi orkiszowe babydream) albo trochę jakiejś drożdżówki, a pomiędzy obiadkiem a deserkiem skubie z naszego obiadu, potrafi zjeść np całego ziemniaka małego i różyczkę kalafiora...
A jak Wasze nocki?Chodzi Mały już Ci przy meblach?

Dunieczka myślę powoli o odstawieniu bo zanim wrócę do pracy chce skończyć z karmieniem piersią ale butelka nie jest akceptowana więc z mm może być ciężko
Odstawienie to dla mnie ciężka sprawa bo z jednej strony mam już dość a z drugiej szkoda mi go odstawić
Różyczkowa u nas noce różne ale zawsze mamy conajmniej 2 pobudki i mały śpi z nami A jak u Was?
Szymuś nie raczkuje więc chwyta się za ręce i próbie zrobić kilka chwiejnych kroczków i w łóżeczku też tak kombinuje ale na razie marnie mu to idzie A jak u Ciebie Już chodzi przy meblach?

reklama
gabi ja bym na Twoim miejscu odpuściła samo mm. Zwłaszcza, że jak piszesz nie chce butelki. Chyba, że pije z niekapka i tak by mu ono podeszło, ale konieczności nie ma. Rozmawiałam o tym z pediatrą bo mi Młody już ponad 2 msc temu odrzucił samo mm w dzień i się nie upierała, żeby dawać. A przy meblach już chodzi. Raczkuje jak szalony i jak stoi to już często jedną łapką się tylko czegoś trzyma i np odwraca głowę za siebie;)A noce w sumie ok, tyle, że jeszcze je...

Do góry