reklama

Grudzień 2014

Estranea myślę,że w Twoim przypadku lekarz podejmie decyzję. Dużo zależy od tego jakie jest właśnie jego podejście do przebytych cc, bo w Pl cc w przeszłości nie jest wskazaniem do drugiego porodu przez cc. Chyba,że wskazania były bezwzględne, a brak postępu porodu nim nie jest. Mam nadzieję,że lekarz pozwoli mieć Tobie udział w tej decyzji. Niby można zawsze odmówić porodu sn, ale czy lekarze w Pl to respektują?

reklama
Jej, a ja nie mam wcale apetytu :eek: Jak zjadłam rano kanapke, to potem obiad na siłę i już na jedzenie patrzeć nie mogę:no:

Wlasnie ja tez nie mam apetytu ale czuje te ssanie w zoladku i musze wtedy cos zjesc.... Siedze nad talerzem dluzej niz moja corka niejadek...

A moja corcia urodzila sie tydzien po terminie nie spieszylo sie jej wogole ;)

A poza tym kraza opinie ze lepiej dla dziecka jak sie urodzi w 7 mies niz w 8 co o tym myslicie? Wiem ze chodzi o pluca cos. wiadomo ze najlepiej w 9 ale jak juz wczesniej to ze ten 7 bezpieczniejszy ale to jest przeciez 2 mies przed..

Ostatnia edycja:
Witajcie. W temacie porodow ja dobilam 42 tyg. Zadnych skorczy dwa razy robili masaz szyjki macicy nic nieruszalo. Mialam indukcje skurcze tylko 4h i gaz a moj maly okazal sie duzym chlopakiem 4100 i 54 cm i doktor powiedział ze gdyby wczesniej wiedzial ze taki duzy jest to cc zrobia.

Ostatnia edycja:
Magda uk Wydaje mi sie ze wczesniejsze cc jest wskazaniem do kolejnego cc. Gdy bylam na badaniu po porodzie gin powiedziala ze przy drugim bede miala juz cc na zamowienie. No chyba ze nie chce :D ale znowu gin kolezanki mowila jej ze owszem rabia cc, ale jesli nie mina 2 lata od wczesniejszej. Dluzszy odstep to juz sn:p dowiem sie jednak wszystkiego w piatek na wizycie :rolleyes:
Perrie Powodzenia ;) trzymam mocno kciuki i zycze zero stresu :D
Paulina maria a nie robilici usg przed porodem:confused: przeciez wtedy wiedza jaka jest waga dziecka. Mi mowil lekarz ze Mala wazy 3300, a urodzila sie z waga 3500. Wiec taka roznica/pomylka jest minimalna :o

Ostatnia edycja:
hej

cora jeszcze spi, a ja od 6 na nogach. dzisiaj wracam do pracy po 2tyg wolnego....:dry:

ja mala urodzilam w 38 tyg wiec luz, ale od powowy ciazy chodzilam z rpzwarciem na 1,5-2 cm, pracowalam do 13 lipca, a 20 urodzilam;-)

periee powodzenia!, ogarniemy tu;-)

z teorią tetnia to u mnie sie sprawdzilo na córke, bo zawsze kolo 150 miala

yyyy co jeszcze?

czarna ja gdzies czytalam, ze tak bylo kiedys, ze lepiej jak malenstwo w 7 niz w 8 si urodzi, teraz jak juz cos sie niedobrego dzieje, dziecko dostaje sterydy na plucka, zeby sie szybciej rozwinely. miesac roznicy to jest sporo

Eli lez, lez i lez. bedzie dobrze:tak::tak:

Miłego dnia mamcie!

Kruszka chodziło o to,że nie jest wskazaniem bezwzględnym. No i mimo wszystko zależy od lekarza. Bo Twój może uznać to za wskazanie,a inny nawet nie weźmie pod uwagę ;-)

Annte rozumiem już. Powiem Ci,że ja zawsze marzyłam o bliźniakach. To musi być coś pięknego, choć też pewnie bym się stresowała:sorry2:

Powiem Wam,że ja oczekując na określenie płci w trzeciej ciąży wyczytałam chyba wszystko co możliwe,żeby ją przewidzieć...Nie śmiejcie się ze mnie, ale to było silniejsze. Robiłam chyba wszystkie śmieszne testy z sody, kapusty, kupowałam test na płeć w sieci, sprawdzałam teorię z tętnem, wróżyłam z obrączki itd:-D....teraz już tak nie szaleję, ale ciekawość zżera, czy Marcel będzie miał braciszka:zawstydzona/y::-p
I jak, które testy się sprawdziły no i jak ten test z internetu?
Mnie tez ciekawość będzie pewnie zżerała jak minie w miarę bezpieczny 12 tydzień. :zawstydzona/y:

Jopal te wszystkie testy z moczem, to bujda na resorach. Pokazują płeć na podstawie pH moczu,a to ma się nijak do płci. Mi wszystkie pokazały dziewczynkę. Wróżba z obrączki synka, a tętno dziewczynkę. Z tym tetnem jednak chodzi o to, że ma być to tętno dziecka w spoczynku,czyli najlepiej jak śpi ( co raczej rzadko się zdarza,żeby maluch ba wizycie spokojnie spał). Jeśli niby w spoczynku jest do 140, to chłopak,a jak powyżej,to babeczka. Wynika to z tego,że chłopcy mają wolniejszy metabolizm. U mnie raz synek spał ( akurat na 4d wkleil się w łożysko,żeby go czasem nie podejrzeć) a mimo to tętno było powyżej 150,wiec i to się nie sprawdzilo :-)

reklama
Witajcie.
Największą pewność będzie w dniu porodu bo czasami najlepsze usg się myli. To tylko maszyna. U mnie gin mówił zawsze" prawdopodobnie dziewczynka" bo nie chciał brać odpowiedzialności na siebie ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry