reklama

Grudzień 2014

Ja karmiłam piersią pierwszą córkę i wiem, że się do tego nie nadaje. Karmiłam 7 miesięcy. Na prawdę wiem, czego nie chcę i dlatego przy kolejnych dzieciach wybrałam butelkę. Zupełnie świadomie, tak po prostu. Ktoś uważa, że poszłam na łatwiznę? Ok. Jego sprawa. Ja mam porównanie i uważam, że każdy rodzaj karmienia ma swoje dobre i złe strony, a karmienie butelką moich dzieci wcale nie było łatwe ;-)

reklama
Ja starszego tylko 4 miesiące karmiłam i pokarm się skończył, młodszego rok ale już nie mogłam się doczekać żeby go odstawić (za bardzo się uzależniał) tylko szkoda mi było bo cały czas pokarm miałam ale odstawiłam i nie żałowałam, odetchnęłam trochę bo już mogłam go podrzucać czasami komuś. Wogóle chyba przez to, że miałam tak rozkręconą laktacje, już mi czasem siara leci:zawstydzona/y::zawstydzona/y::szok::szok: trochę się zdziwiłam.

Ja pokarm ściągałam bo córka za cholere nie chciała piersi. ale z takiego ściągniecia mialam co karmienie tylko 20 ml...reszta mm. Po miesiacu pokarm całkowicie zanikł.

P.S. chyba jednak miałam rację z trolowaniem...

ale się dyskusja rozwinęła, dziewuszki będą miały co nadrabiać:-).

Jeszcze tylko napiszę, że przy każdym następnym porodzie jest o tyle trudniej, że jeszcze zostają starszaki w domu i myślami jest się też trochę z nimi, jak sobie pomyślę, że będę ich musiała zostawić na te kilka dni to "ło matko" no ale dzieciaki wszystko przetrwają, a potem będzie już sama radość.

Idę kąpać młodego bo starszy śpi od dwóch godzin:tak:padł

Ja starszego nie karmiłam, bo po porodzie zabrali go na 24 do inkubatora i potem nie chciał juz ssać piersi, odciągałam przez 1,5 miesiąca, młodszego od początku karmiłam piersią i o zgrozo dopiero parę dni temu przestaliśmy definitywnie :crazy::szok:. Gdyby mie ciąża to nie wiem ile jeszcze bym karmiła bo to isty cyckoholik był.

A teraz myślę że jak wszystko sprawnie i dobrze pójdzie to będzie karmienie mieszane bo podejrzewam że pół dnia i nocy nie dam rady siedząc z noworodkiem przy piersi i ogarniać pozostałą dwójkę i chatę,
ale jak zwykle wszystko okaże się w praktyce.
U mnie potwierdziała sie wersja że dziecko karmione piersia mniej choruje starszak do tej pory co chwile coś a młodszy był ze dwa razy chory i bardzo szybko z tego wychodził. Ale wiem że są też dzieci które od początku są na mm i nie chorują i odwrotnie więc to chyba nie jest żelazna zasada.

Jopal śpi od dwóch godzin ? wow, u mnie ostatnio bunt ze spaniem starszy zasypia około 23 :eek: nawet jak tak jak wczoraj cały dzień na dworze a mały spał długo popołudniem dlatego też nie podejrzewam że szybko zaśnie.
I będzie Ci tak spał całą noc ? O której pobudka ?
Też zaraz spadam kąpać przychówek.

Kamilka generalnie od samego początku to młodszy ma problemy z zasypianiem już leżymy w łóżku ale on ni w ząb nie zbiera się do spania. Starszy czasem tak ma zasnie późnym popołudniem przed północą albo wcale obudzi się na siusiu i do 7-8 pospi a,mały najpóźniej 6.30 się obudzi ale on w dzien jeszcze 1,5 h śpi

Magda nie wierze w to co slysze ze niby cc to nie porod tak... Ja meczylam sie 18h na drugi dzien mdlalam itp zaplacila bym zeby miec teraz cesarke ale niestety nie da sie tutaj chyba ze bym poszla do prywatnej kliniki i zaplacila z 20 tys :p

To u mnie podobnie, starszy jak był mały to padał szybko spał snem kamiennym i co najmniej 12 godzin, teraz od paru dni mu się cos przestawiło, a młodszy od początku śpi jak mysz pod miotłą, co chwila sie wybudza i z zasypianiem tez ciężko, ciekawe jaki mi sie trafi trzeci model :-D

reklama
Witam Was Kochane !.
Witam nowe mamy i życzę wszystkiego co najlepsze :)

Bylam nie obecna gdyż mialam 3 wizyty w szpitalu ze wzgledu na to, ze moje kochane maleństwo bardzo się rozpycha i chce jak najwięcej miejsca co skutkowalo strasznymi bólami i plamieniem. Na szczęście moja krewetka jest zdrowa. Witamy 17 tygodniu. :)

Zaraz nadrobie tego czego nie zdarzylam przeczytać, bo troszke się tu dzialo. :)
Ps. Dalabym wszystko za cc, porod sn to chyba nie dla mnie bo wszystkich tam zabije i zwyzywam od najgorszych ;)

Buziaki kochane ! Mam nadzieje że od teraz będę do końca z Wami :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry